گفتوگو با مسئول تغذیه بالینی بیمارستان ضیائیان در آستانه روز رژیم درمانگر
دکتر رضوان هاشمی مسئول تغذیه بالینی بیمارستان ضیائیان گفت: در پاندمی کرونا ضرورت توجه به نقش تغذیه بیماران در شرایط حاد بیشازپیش مشخص شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، در آستانه روز جهانی رژیم درمانگر مصادف با 10 مارس، 20 اسفند 99 همراه با کارشناسان تغذیه بیمارستانها و فعالیت آنها در دوران پاندمی کرونا با دکتر رضوان هاشمی مسئول تغذیه بالینی بیمارستان ضیائیان گفت و گو کردیم.
لطفاً خود را معرفی کنید
من رضوان هاشمی، پزشک و PhD تغذیه هستم، از سال 94 بهعنوان متخصص تغذیه و عضو هیئتعلمی گروه طب سالمندی در بیمارستان ضیاییان مشغول فعالیت هستم. اینجانب علاوه بر ویزیت و مشاوره تخصصی تغذیه در بخشهای مختلف بیمارستان و فعالیتهای پژوهشی در زمینه آموزش تغذیه بالینی به کارآموزان و کارورزان تغذیه با دانشکده تغذیه و رژیمشناسی همکاری میکنم.
در خصوص دوران شیوع ویروس کووید 19 و تجربیاتتان بفرمایید
از اوایل اسفندماه 98 و به دنبال شیوع پاندمی کووید 19 بیمارستان ضیاییان بهعنوان مرکز ارجاعی کرونا مشخص شد و تمامی بخشها به درمان بیماران کووید اختصاص یافت. شرایط خاص آن زمان موجب تعطیلی همه درمانگاههای تخصصی شد و همکاران پزشک از تخصصهای مختلف موظف به ویزیت بیماران سطح 3 و 4 تنفسی شدند. با توجه به مدرک پزشکی عمومی من نیز بر اساس برنامه درمانگاهها ملزم به ویزیت بیماران تنفسی در درمانگاه بیمارستان شدم.
از خاطرات تلخ و شیرین خود در این دوران بگویید.
از خاطرات جالبی که در روزهای اول رخ داد مراجعه یکی از بیماران با شکایت خارش پوست بود که بعد از گرفتن شرححال مشخص شد، ایشان برای ضدعفونی بهتر بدن و جلوگیری از ابتلا به کرونا اقدام به شستشوی سر و بدن با پودر آنزیم دار کردهاند و این مسئله موجب بروز حساسیت پوستی شده است. بهمرورزمان و با مشخص شدن راهنماهای تغذیهای مشاوره بخشهای مختلف ا ازجمله بخشهای ویژه بیماران کووید از سر گرفته شد. قطعاً برای من بهعنوان عضوی از تیم درمان مشاهده بیمارانی که بعد از دریافت دوره درمان و حمایت تغذیهای مناسب باحال عمومی خوب به آغوش خانواده بازمیگردند از شیرینترین خاطرات این دوران است.
با توجه به تجربیات فعلی چه پیشنهادهایی برای بحرانهای آینده دارید.
بحران کووید به لحاظ ناشناخته بودن ماهیت بیماری و گسترش سریع و عدم آمادگی جهانی برای مقابله با آن موجب شد تا در دوره زمانی کوتاهی بحث مهم تغذیه بالینی تحتالشعاع قرار گیرد، هرچند همکاران ما در حوزه خدمات غذایی بیمارستانها تلاش قابلتوجهی را در تأمین نیازهای غذایی بیماران و کارکنان انجام دادند. به نظر من امروز باگذشت نزدیک به یک سال از شروع پاندمی و آشنایی بیشتر با ماهیت بیماری ضرورت توجه به نقش تغذیه بیماران در شرایط حاد بیشازپیش مشخصشده است. بروز سوءتغذیه در بیماران مبتلابه علت بیاشتهایی و نیز افت وزن آنها با انجام مداخلات بهموقع تغذیهای قابلپیشگیری است و این امر میتواند تجربه خوبی برای مقابله با بحرانهای احتمالی در آینده باشد.
عملکرد خود را در این دوران چگونه ارزیابی میکنید.
فکر میکنم بهترین معیار برای ارزیابی عملکرد تیم تغذیه مقایسه میزان کاهش وزن و سو تغذیه بین بیمارانی است که حمایتهای تغذیهای را دریافت کرده و یا از آن محروم بودهاند.
از اینکه وقت خود را در اختیار ما قرار دادید سپاسگزارم
عکس: مهدی صدفی
نظر دهید