استقرار برنامه سواد سلامت رسانه در دانشگاه علوم پزشکی تهران همگام با سراسر کشور
رئیس گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت، از استقرار «برنامه سواد سلامت رسانه» در دانشگاه علوم پزشکی تهران همگام با سایر دانشگاههای علوم پزشکی کشور خبر داد.
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بهداشت، دکتر نجمه الملوک امینی رئیس گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت با اشاره به اهمیت اجرای برنامه سواد سلامت رسانه گفت: «یکی از ضروریات ارتقای سلامت در دنیای امروز این است که مردم و به ویژه نخبگان بتوانند اخبار و اطلاعات صحیح را از شایعات و اطلاعات نادرستی که منبع علمی و موثقی ندارند تشخیص داده و در برابر خبرهای کذب واکنش مناسب نشان دهند. در سال های اخیر، با همه گیری کووید19 و شیوع اطلاعات و باورهای نادرست و شایعاتی که پیرامون بیماری و واکسیناسیون در بین مردم گسترش یافت و باعث رنج و مرگ هزاران نفر در جهان شد، اندیشمندان حوزه سلامت دریافتند که آنچه بیش از هر عامل دیگری باعث آسیب پذیری برنامه های بهداشت در برابر کنترل همه گیری کووید19 شد، ناکافی بودن سواد سلامت رسانۀ مردم بود. در کشور ما نیز پس از یک سال کار و پژوهش علمی، کمیته علمی دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با همکاری یونیسف اقدام به تهیه کوریکولوم آموزش جامعه برای گسترش آموزش در خانواده، مدارس و سازمان ها کرده و در نهایت پس از کارگاه سه روزه ای که در اردیبهشت ماه 1403 با حمایت یونیسف و با حضور مدیران آموزش و ارتقای سلامت دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور در تهران برگزار شد برنامه به مرحله استقرار رسید.
وی در ادامه افزود: «این کارگاه به روش TOT (دوره های تربیت مربی Training of Trainers) برگزار شد و در آن کوریکولوم آموزشی سواد سلامت رسانه که توسط دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با همکاری اساتید ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران تدوین شده بود تدریس شد.
رئیس گروه آموزش و ارتقای سلامت با تاکید بر ضرورت توانمندسازی خانواده ها، دانش آموزان و سازمانها در مورد سواد سلامت رسانه گفت: «این که مردم توانایی جستجو، تحلیل و بکارگیری اخبار و پیامهای صحیح سلامت را در فضای مجازی کسب کنند از مهم ترین مسئولیتهای معاونت بهداشت به ویژه گروه آموزش و ارتقای سلامت به عنوان متولی «فرهنگ سلامت» در اعتلای فرهنگ و سبک زندگی سالم در جامعه است. لذا قرار است اطلاعاتی که در این کارگاه تدریس شده، به صورت آبشاری به دیگر کارشناسان حوزه سلامت تا پایین ترین سطوح و سپس با اولویت توانمندسازی مادران، دانش آموزان و سفیران سلامت طلبه، به تمام جامعه منتقل شود.
ارسال به دوستان