• تاریخ انتشار : 1399/12/13 - 17:16
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 532
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

سیزدهمین جشنواره چشم پزشکی پروفسور محمد قلی شمس

جزئیات بیشتر برگزاری سیزدهمین جشنواره پروفسور محمد قلی شمس در گفت و گو با دکتر سید فرزاد محمدی، مدیر برنامه ریزی جشنواره

به گفته مدیر برنامه ریزی جشنواره پروفسور محمد قلی شمس، این جشنواره دو جزء مهم الگوسازی، الهام بخشی و تاکید بر ارزش های علمی و تلاش دارد که می تواند در جامعه حرفه ای حس انسجام، همیاری و به تعبیری برادری ایجاد کند. همه این ها حس عمیق تری از تعلق، میهن پرستی و نوع دوستی را در جامعه برقرار می کند.

دکتر سید فرزاد محمدی
 به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، در آستانه برگزاری سیزدهمین جشنواره چشم پزشکی پروفسور محمد قلی شمس با دکتر سید فرزاد محمدی، مدیر برنامه ریزی جشنواره و رییس مرکز تحقیقات چشم پزشکی ترجمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره جزئیات بیشتری از جشنواره پرس و جو کردیم که مشروح آن را در ادامه می خوانید:
 
سیزدهمین جشنواره چشم پزشکی شمس به خاطر همه گیری کووید- 19 به شیوه ای متفاوت برگزار خواهد شد، لطفا در این باره بیشتر توضیح دهید؟
راه کاری که برای برگزاری جشنواره سیزدهم  در نظر گرفتیم برگزاری مراسم در فضای باز و تدوین و مراعات پروتکل بهداشتی مبتنی بر توصیه های رسمی ستاد ملی مبارزه با کرونا است. مخاطبین مجازی شرکت خواهند کرد و فقط برگزار کنندگان، گروه اجرائی، اهدا و دریافت کنندگان تقدیر و افتخارات حضور خواهند داشت. حضور همراهان هم به تعداد حداقل مدیریت خواهد شد.

در پروتکل تدوین شده چه تمهیداتی برای حفظ سلامتی شرکت کنندگان در نظر گرفتید؟
این پروتکل که به تایید کنترل عفونت بیمارستان رسیده است و در روز برگزاری اجرایی می شود، شامل برپایی ایستگاه شستشوی دست توزیع بسته های بهداشتی حاوی دو ماسک، محلول شستشوی دست و پد الکلی، برگزاری در فضای باز و با رعایت فاصله مناسب بین صندلی ها می باشد. امسال قرار نیست عکس دسته جمعی بیاندازیم و عکس ها ی یادگاری باتعداد کم خواهد بود. برای ترابری مهمانان هم از شرکت های که اتومبیل هایشان بخش راننده ایزوله باشد استفاده می کنیم. نظارت بر اجرای این پروتکل هم به امید خدا به طور کامل و با مشارکت واحد کنترل عفونت و دفتر پرستاری بیمارستان انجام می شود.

زمان برگزاری جشنواره چه روزی است و علاقه مندان از چه طریق می توانند با آن همراهی کنند؟
بنابرعرف، جشنواره چشم پزشکی ایران (پروفسور محمد قلی شمس) در اولین پنجشنبه اسفند هرسال به صورت حضوری برگزار می شود. امسال که تعطیلی داشتیم، زمان را به هفته دوم اسفندجابه جا کردیم. هرچند بعدا متوجه شدیم که به خاطر برگزاری مجازی، همان موعد همیشگی هم می توانستیم برگزار کنیم. ولی باز به دلیل سرمای هوا و برگزاری در فضای باز یک هفته تاخیر قابل قبول تر بود. 
به هرحال زمان برگزاری جشنواره پنجشنبه 14 اسفند و از ساعت 10 صبح تا 12 ظهرخواهد بود. از ساعت 9:30 پذیرای حاضرین هستیم. علاقه مندان و همه خانواده عزیز و بزرگ چشم پزشکی و علوم بینائی و حتی شهروندان کنجکاو از طریق دو اتاق در اپلیکیشن زوم (به خاطر محدودیت اتاق های زوم) همچنین پخش زنده اینستاگرام جشنواره می توانند مراسم را مشاهده کنند. لینک ورود به جشنواره در پوستر، کارت دعوت و پیامک هایی که برای همکاران ارسال شده در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است. همچنین از طریق سایت بیمارستان فارابی به آدرس farabih.tums.ac.ir و سایت جشنواره به آدرس shamsfestival.ir قابل دسترسی است.

مخاطبان اصلی جشنواره چه کسانی هستند؟
پاسخ به این سوال دشوار است . مخاطبین ما طیف وسعی از خانواده بزرگ و عزیز جامعه چشم پزشکی کشور اعم از چشم پزشکان، دستیاران چشم پزشکی، رشته های وابسته مثل پرستاران و اپتومتریست ها، شرکت های تجهیزات پزشکی و ارائه خدمات چشم پزشکی، پزوهشگران علوم بینایی و عینک سازان را در بر میگیرد. افرادی که واقعا  برای به رسمیت شناختن مشارکتشان و قدرشناسی  از خدماتی که ارائه می دهند مصداق هایی را در جشنواره تعریف کرده ایم و خط اول مخاطبین ما هستند، خانواده این عزیزان مخصوصا کسانی که تقدیر می شوند نیز به نوعی جزء مخاطبین هستند.  ولی  فکر کنم مثل هر جشنواره دیگری که در آن الهام بخشی و  قدرشناسی وجود دارد و می توان به پای شنیدن کلام و تماشای زندگی نامه یک پیشکسوت یا نخبه و معرفی دستاورد یک استعداد برتر نشست و حظ برد، جشنواره شمس نیز می تواند مخاطبانی از همه شهروندان داشته باشند تا با آنهمراهی کنند و به امید خدا از آن حظ ببرند.

حامیان جشنواره را می توانید معرفی کنید؟
بگذارید این طور برایتان دسته بندی کنم: مجریان جشنواره بنیاد پروفسور محمد قلی شمس  و مرکز تحقیقات چشم پزشکی ترجمانی دانشگاه  علوم پزشکی تهران هستند.
بیمارستان فارابی خصوصا واحد روابط عمومی، فرهنگسرای رازی و انجمن چشم پزشکی ایران همکاران برگزاری اند و حامیان جشنواره نیز شرکت سیناژن، موسسه هنرهای پارس ایرانیان(سفیر جهانی برند فرش دستباف ایران) و شرکت برایت هوم ( گروه معماران و طراحان داخلی) می باشند.

غیر از بخش اهدای جوایز چه برنامه های جانبی برگزار خواهد شد؟
بخش اهدای جوایز جشنواره شامل دودسته دستاوردها و تقدیرهای رقابتی و افتخارات و مصادیق نخبگی است. یک تجلیل ویژه امسال داریم که جایگاه ویژه ای در برنامه دارد و آن نکوداشت خاطره و یاد همکاران عزیز پزشک و پرستار و  و بیهوشی است که حین ارائه خدمت با ابتلا به بیماری کرونا از دنیا رفته اند و جامعه چشم پزشکی از خدمات آنها محروم شده است. برنامه رونمایی از جلد اول دانشنامه چشم پزشکی ایران برنتمه دیگر امسال است که با حضور یک مهمان  ویژه آقای دکتر یزدانی، از موسسه راهبردی آموزش پزشکی وزارت بهداشت انجام می شود. این  دانشنامه از تالیفات مرکز تحقیقات چشم پزشکی ترجمانی است و گروه بزرگی از نویسندگان کشور در تالیف آن نقش داشته اند. دکتر  یزدانی یک سخنرانی کلیدی دارند. آقای دکتر عرفانیان خواه هم که  از طرف سفیر برند جهانی فرش دستباف ایرانی، حامی ویژه جشنواره در ارتباط با فرهنگ فرش پیام کوتاهی ارائه می دهند. نمایشگاه  محدودی از فرش های نفیس هم در فضای باز در مجاورت سکوی برگزاری مراسم داریم  که علاقه مندان می توانند از آن بازدید کنند. برنامه محدود و نمادین درختکاری هم به خاطر مصادف بودن با روز درختکاری پیش بینی شده  است. 

به برنامه ویژه تجلیل جشنواره از شهدای خدمت جامعه چشم پزشکی  اشاره کردید، تقدیر ویژه دیگری هم دارید؟
البته بهتر است بگوییم نکوداشت عزیزانی که به علت  همه گیری کووید- 19 دیگر درمیان ما نیستند. برنامه ای که برای گروه برگزاری افتخار آمیز و حزن انگیز است. دو تن از این عزیزان در صورت ادامه حیات حتما مصادیق خوبی برای  کسب یکی از افتخارات جشنواره بودند. به هرحال با حضور بازماندگان محترم از این عزیزان تقدیر خواهیم کرد و وظیفه اخلاقی و حرفه ای خود می دانیم. تقدیر ویژه دیگرما  هم اعطای دومین جایزه طبیب دیدگان خواهد بود که به یکی از شخصیت های برجسته چشم پزشکی کشور اهدا می شود.

بر خلاف سنت دوره های قبل، امسال دبیر جشنواره خارج از فارابی انتخاب شده است. چرا؟
«خلاف سنت» را قبول ندارم. ما سال هاست بحث دعوت از تمام اعضای جامعه حرفه ای چشم پزشکی داخل کشور به عنوان دبیر جشنواره را داشته ایم. بر اساس عرف و آیین نامه جشنواره ، هرفردی که در جشنواره سابقه کسب افتخار را داشته باشد، بالقوه نامزد دبیری جشنواره است.  دبیری جشنواره یک شخصیت نمادین است که هویتی بدیع، تجدید شده و نو را به آن می بخشد. در واقع جشنواره در آن سال، از سرمایه اجتماعی عزیزی که  مسئولیت دبیری جشنواره را  برعهده می گیرد، بهره مند می شود. استاد دکتر بهمنی، دبیر جشنواره سیزدهم، سه چهار سالی است کاندید این مسئولیت است.   اما زمان مناسبش فرا نرسیده بود. از طرفی جشنواره یک تعریف و هویت ملی دارد. هرجند مرکز تحقیقات چشم پزشکی ترجمانی افتخار استقرار دبیرخانه جشنواره را دارد و با بنیاد پروفسور محمد قلی شمس عهده دار برگزاری هستند اما قطعا جشنواره، جشنواره چشم پزشکی و علوم بینایی ایران است که همه خانواده بزرگ جامعه چشم پزشکی و علوم بینائی کشور را مشمول نظر و پوشش خود قرار می دهد و به تبع آن اصلا انتخاب انحصاری دبیراز بین اساتید عزیز گروه چشم و بیمارستان فارابی در آن لحاظ نشده است.

به نظرتان برگزاری مجازی جشنواره چه مزایا و معایبی دارد؟
 با برچشب مزیا و معایب موافق نیستم. گرچه با فشار به سمت مجازی شدن هدایت شدیم، ولی الان  مزایای برگزاری مجازی جلسات و کلاس ها را بیشتر تجربه می کنیم. خیلی آسانتر دور هم جمع می شویم و گفتگو و تبادل نظر می کنیم. من برگزاری مجازی جشنواره را نقص نمی دانم. ما جزئی از مراسم به سبب همه گیری کووید- 19در فضای باز انجام می دهیم. ولی تا به حال تجربه برگزاری مراسم در فضای باز را نداشته ایم. لازم است فضا سازی مناسب انجام دهیم و شرایط میزبانی را برای مهمانان محدودمان فراهم کنیم. این کار چالش هایی را به همراه دارد ولی از جهتی دنیای مجازی امکان جذب تعداد بیشتری از مخاطبین را برایمان فراهم می کند و باعث نفوذ و توسعه جایگاه جشنواره نزد جامعه حرفه ای هدف خواهد بود. به طور مثال اگر در برگزاری حضوری جشنواره 200 نفر در بخشی از مراسم به صورت فیزیکی حاضر بودند و اخبارش را  5 برابر این تعداد می شنید.  الان می توان انتظار داشت یک جامعه دو هزار نفری یعنی ده برابر، بخشی از آن را به صورت مجازی ملاحظه کنند و اگر هریک از این افراد درباره آن با 5 نفر به نوعی صحبت کنند، خبرش به 10هزار نفر  می رسد. این بسیار ارزشمند است و به نوبه خود یک پیشامد بزرگ برای تقدیر شوندگان و موجب شعف برای گروه برگزاری است که فرصت تقدیر و قدرشناسی از دیگران را پبدا می کنند.جشنواره دو جزء مهم الگو سازی، الهام بخشی و تاکید بر ارزش های علمی و تلاش دارد که می تواند در جامعه حرفه ای حس انسجام، همیاری و به تعبیری برادری ایجاد کند.  همه این ها حس عمیق تری از تعلق، میهن پرستی و نوعدوستی را در جامعه برقرار می کند.

از اینکه با حوصله به سوالاتم پاسخ دادید سپاسگزارم.
 
تهیه و تنظیم مصاحبه: حمیده امیدوار
  • گروه خبری : بیمارستان فارابی
  • کد خبر : 171114

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب