• تاریخ انتشار : 1399/12/13 - 07:01
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 636
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

سیزدهمین جشنواره چشم پزشکی پروفسور محمد قلی شمس

رئیس بیمارستان فارابی: امیدواریم با کمک اعضای هیئت علمی بیمارستان برای ارتقای کیفیت جشنواره شمس جایگاهی ملی ترسیم کنیم

سیزدهمین جشنواره چشم پزشکی پروفسور محمد قلی شمس، پنجشنبه چهاردهم اسفند ۱۳۹۹به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دکتر محمدرضا اکبری
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، در آستانه برگزاری سیزدهمین جشنواره چشم پزشکی شمس، خبرنگار بنیاد پروفسور محمد قلی شمس گفت و گویی با دکتر محمد رضا اکبری، مدیر گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و رییس بیمارستان فارابی ترتیب داده که مشروح آن را در ادامه می خوانید:

به نظرتان جشنواره شمس در آستانه سیزده سالگی، تا چه اندازه در معرفی شایستگان جامعه چشم پزشکی، به ویژه به نسل جدید موفق بوده است؟
به نظرم جشنواره نقش  خود را در معرفی افراد شایسته جامعه چشم پزشکی به خوبی ایفا کرده است. با مرور جوایز توزیع شده در ادوار گذشته مشاهده می کنید برگزیدگان جشنواره افراد مشهوری نبوده اند و همیشه سعی شده افراد شایسته از کل جامعه چشم پزشکی کشور انتخاب و معرفی شوند. به هرحال خیلی خوب است که این افراد شناسایی و معرفی شوند تا الگویی برای نسل جوان چشم پزشکی باشند.
 
این معرفی الگو تا چه اندازه برای پیشرفت جوامع علمی و ارتقای کیفی آنها ضروری است؟
در مسیر علمی چشم پزشکی، وجود الگو های شایسته و ارتباط با افرادی که با موفقیت این مسیر را پیموده اند به خصوص برای دستیاران، فلو شیپ ها و اعضای هیئت علمی جوان بسیار کمک کننده است و می تواند در پیمودن مسیر به آنها کمک کند. قطعا زندگی علمی افراد نمونه و الگو می تواند سرمشق و راهنمای دیگران باشد تا این مسیر سخت و  طولانی را به خوبی طی کنند و ادامه دهنده راه آنها باشند. همچنین از ایده ها و پژوهش هایشان در بخش های تحقیقاتی و  آموزشی استفاده کنند.
 
به نظرتان جشنواره شمس در بین چشم پزشکان کشور به جایگاه خود دست یافته و وجهه ملی پیدا کرده است؟ چه اقدامی در این راستا باید انجام شود؟
زحمات زیادی برای ارتقای جایگاه جشنواره کشیده شده و سال به سال بهتر برگزار شده است. جادارد همین جا به نوبه خود از تلاش های دکتر محمدی، مدیر برنامه ریزی جشنواره تشکر کنم. می دانم که هر دوره جشنواره که تمام می شود، بلافاصله شروع جشنواره سال آینده را کلید می زنند اما با وجود این زحمات به نظرم هنوز جشنواره به جایگاه واقعی و نهایی که می تواند داشته باشد، دست نیافته است .مثلا در بخش رقابتی انتظار دارم شرکت کنندگان بیشتر و رقابت سخت تر شود. دوست دارم همه چشم پزشکان با اشتیاق منتظر برگزاری جشنواره و اعلام نام برگزیدگان باشند ولی هنوز با نفوذ مورد انتظار در جامعه چشم پزشکی و اینکه همه چشم پزشکان درگیر جشنواره شوند خیلی راه و کار داریم. امیدوارم اعضای هیئت علمی بیمارستان فارابی بیش از پیش در ارتقای کیفیت جشنواره کمک کنند تا بتوانیم یک  جایگاه ملی برای جشنواره ترسیم کنیم. 
 
جایگاه ملی و منطقه ای چشم پزشکی ایران را چگونه ارزیابی می کنید؟
خوشبختانه چشم پزشکی ایران در منطقه هم از لحاظ آموزش و پژوهش و  هم از نظر تجهیزات پزشکی  جایگاه خیلی خوبی دارد. تمام  اعمال جراحی که در کشور ما انجام می شود، هم تراز با بهترین مراکز  چشم پزشکی دنیاست.
 
فارابی در دستیابی به این جایگاه چه نقشی ایفا می کند؟ 
بیمارستان فارابی به عنوان بزرگترین مرکز آموزش دستیار و فلوشیپ چشم پزشکی کشور با بیشترین تعداد هیئت علمی، فضای فیزیکی مناسب و بیشترین و متنوع ترین مراجعین و بیماران یقینا نقشی بسیار مهم در ارتقای جایگاه چشم پزشکی کشور دارد.
 
برای اولین بار دبیر جشنواره سیزدهم  از اعضای هیئت علمی فارابی نیست،در این باره چه نظری دارید؟
انتخاب دبیر جشنواره خارج از فارابی نقطه ای مثبت و  کار درستی بود که انجام شد. این خود دلیل خوبی برای دیدگاه ملی جشنواره است و نشان می دهد جشنواره شمس فقط  نگاهش به بیمارستان فارابی و گروه چشم فارابی نیست. این امر می تواند الگویی برای ایجاد روابط بهتر دانشگاه ها با یکدیگر باشد و جایگاه ملی جشنواره شمس را استوار سازد. با این انتخاب چشم پزشکان کشور احساس می کنند، جشنواره شمس به همه آنها تعلق دارد. ناگفته نماند دبیر انتخابی سیزدهمین جشنواره شمس یعنی همکار عزیزمان دکتر بهمنی کشکولی خود فردی آکادمیک و علمی هستند که شایستگی و لیاقت چنین جایگاهی رادارند.
 
به نظرتان برگزاری مجازی جشنواره به دلیل شرایط خاص همه گیری چه مزایا و معایبی می تواند داشته باشد؟ 
بالاخره با توجه به شرایط مجبوریم جشنواره را مجازی برگزار کنیم. قطعا برگزاری حضوری چنین جشنواره ای شوق و ذوق و حرارت بیشتری را به افراد منتقل می کند، ولی برگزاری مجازی هم  مزایای خاص خود رادارد. یکی اینکه خیلی از افراد که سال های قبل به دلایل و گرفتاری های مختلف نمی توانستند در جشنواره حضور یابند الان می توانند به آسانی و به صورت زنده در برنامه شرکت و حتی صحبت کنند.این نکته  مثبتی است که موجب افزایش مخاطبان جشنواره می شود.
از اینکه با حوصله به سوالات من پاسخ دادید بی نهایت سپاسگزارم.
 
تهیه و تنظیم مصاحبه: حمیده امیدوار
  • گروه خبری : بیمارستان فارابی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 171080
سید عباس  قاضی میرسعید
تهیه کننده:

سید عباس قاضی میرسعید

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *