• تاریخ انتشار : 1400/06/28 - 10:14
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 487
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

در سمپوزیوم نقش میکروارگانیسم ها در سلامت و بیماری ها عنوان شد: افزایش خطر ابتلا به چاقی دراثر عدم تعادل میکروبیوتای روده

به مناسبت روز جهانی میکروارگانیسم ها مرکز تحقیقات میکروبیولوژی انستیتو پاستور ایران و اتحادیه زیست شناسان ایران با همکاری پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران روز پنجشنبه ۲۵ شهریور 1400 میزبان سمپوزیوم مجازی نقش میکروارگانیسم ها در سلامت و بیماری ها با حضور بیش از 1600 شرکت کننده شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، در این سمپوزیوم یک روزه، دکتر سید داور سیادت، عضو هیات علمی انستیتو پاستور و دبیر علمی سمپوزیوم با اشاره  به موضوع فرضیه انعطاف پذیری میکروبیوم انسان  تصریح کرد:  بیش از ۱۰۰ بیماری غیر واگیر در انسان با میکروبیوم ارتباط دارد و بیش از هزار گونه باکتریایی در بدن یک فرد سالم بالغ ساکن است که از بدو تولد تحت تاثیر عوامل مختلف ژنتیکی، محیطی و اجتماعی شکل گرفته و تکامل یافته است.

وی همچنین  ضمن خاطرنشان کردن اهمیت محورهای مختلف میکروبیوم روده و مکانیسم های مولکولی و متابولیتی آنها در بدن گفت:  این جمعیت میکروبی در تنظیم ریتم سیرکادین و ساعت بیولوژیک بدن نیز موثر است.

در ادامه دکتر هانیه السادات اجتهد، عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم ، به بیان نقش میکروبیوم روده در چاقی و عوارض متابولیک ناشی از آن پرداخت. وی با اشاره به سه برابر شدن شیوع چاقی در جهان نسبت به سال 1975، چاقی را علت 8% از مرگ و میرهای جهان دانست که بار زیادی را برای جوامع به همراه دارد.

دکتر اجتهد عدم تعادل در ترکیب میکروبیوتای روده را از جمله فاکتورهای دخیل در بروز چاقی و عوارض متابولیکی ناشی از آن مانند دیابت، سندرم متابولیک، بیماری های قلبی عروقی، بیماری های کبد چرب غیر الکلی عنوان کرد که از سبک زندگی و عادات غذایی نادرست افراد ناشی می شود.

وی به نقش دیس بیوزیس روده در مکانیسم های پرخوری عصبی در واکنش به هیجانات منفی مانند استرس،خشم و غم اشاره کرد و پروبیوتیک های نسل جدید و پست بیوتیک ها را از جمله راهکارهای نوین کنترل چاقی از طریق تعدیل میکروبیوتای روده دانست.

در بخش های دیگر این سمپوزیوم، دکتر علی خامسی پور سخنرانی با موضوع میکروبیوم و سیستم ایمنی، دکتر مرتضی علی اشرفی با موضوع میکروبیوم و مغز، دکتر مریم تاج آبادی با موضوع پروبیوتیک ها از گذشته تا آینده، دکتر پژمان روحانی با موضوع میکروبیوم و اختلالات گوارشی، دکتر ارفع مشیری با موضوع میکروبیوم و سرطان و دکتر سارا احمدی بادی با موضوع میکروبیوم و بیماری کووید ۱۹ ایراد کردند.

گفتنی ست 17 سپتامبر به عنوان روز جهانی میکروارگانیسم ها نام گذاری شده است که هر ساله مراسم متعددی به این مناسبت در سراسر جهان برگزار می گردد. در چنین روزی در سال ۱۶۸۳ انتونی لوک هوک، تاجر هلندی اولین مشاهدات خود را از میکروارگانیسم ها روی پلاک های دندانی با لنزهای نوری ابتدایی که ساخته خودش بود، توسط نامه ای به انحمن سلطنتی لندن اطلاع داد. این واقعه اساس پایه ریزی علم میکروبیولوژی در دنیا شد.

 

  • گروه خبری : پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم
  • کد خبر : 196977
فیروزه  حاجی پور
تهیه کننده:

فیروزه حاجی پور

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب