• تاریخ انتشار : 1400/09/17 - 10:41
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 590
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

مراسم بزرگداشت روز دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد

به همت بسیج دانشجویی، کانون قرآن و عترت، کانون مهدویت و با همکاری دفتر نهاد و معاونت دانشجویی، مراسم بزرگداشت روز دانشجو، سه‌شنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۰ در تالار ابن‌سینا دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، این مراسم از ساعت ۱۴ روز سه‌شنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۰ با حضور دکتر قناعتی، رئیس دانشگاه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و حضور پرشور دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران، در تالار ابن‌سینا برگزار شد.
در ابتدای این مراسم و پس از تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید، دکتر قناعتی، ضمن خیرمقدم به دانشجویان حاضر در مراسم و تبریک روز دانشجو، گفت: هر سازمانی یک نقطه هدف اصلی دارد و هدف اصلی دانشگاه‌ها، دانشجویان هستند. موضوع بسیار مهم برای ما این است که وقتی دوستانی به‌عنوان دانشجو به این دانشگاه تشریف آورده و فارغ‌التحصیل می‌شوند، ما به اهداف خودمان رسیده باشیم. دانشگاه علوم پزشکی تهران، نماد عالی و برتر آموزش در کشور باسابقه‌ی ۱۷۰ساله، با استادان و دانشجویان بسیار ارزشمندی که داشته و همچنان خواهد داشت، الزاماتی را هم در پی خواهد داشت.
وی در پاسخ به این سؤال که رسالت ما به‌عنوان دانشجو چیست، گفت: یکی از تمایزهای انسان با سایر موجودات، داشتن رسالت بسیار بزرگ است. بنابراین باید نقش و رسالت خودمان را در این جهان بدانیم. ازنظر بنده در بین تمامی مشاغل مهم‌ترین رسالتی که شخص می‌تواند داشته باشد رسالت دانشجویی است، یعنی این دوران فرصت بسیار ارزشمندی است که وقتی به اتمام می‌رسد تازه متوجه می‌شویم که تمامی شور و شوق، لذت، علایق، هیجانات و سیر صعودی رشد و پیشرفت به‌یک‌باره تغییر پیداکرده است.
رئیس دانشگاه در ادامه افزود: در بین تمامی مکاتب و دیدگاه‌ها، یکی از بهترین و جامع‌ترین الگوهای سبک زندگی، زندگی امام علی (ع) می‌باشد. ما اگر بدون الگو و برنامه حرکت کنیم حتماً دچار مشکلات متعددی خواهیم شد. برخی از این مشکلات که عمدتاً گریبان دانشجویان علوم پزشکی را می‌گیرد؛ آلوده شدن به مسائل مادی - مریض را فقط به چشم کالا دیدن - و مهاجرت کردن از سرزمین مادری است.
دکتر قناعتی در ادامه گفت: اگر انسان نگاه معنوی و زندگی معنوی نداشته باشد دیگر اخلاق‌مداری برایش هیچ مفهوم و تعریفی نخواهد داشت. همان‌طور که می دانید نگاه انسان به زندگی تأثیر به سزایی در سمت‌وسو گیری آینده فرد خواهد داشت. زمانی که این سمت‌وسو درست باشد تمامی ابعاد زندگی شخص ازجمله زندگی سیاسی، اجتماعی، شغلی، خانوادگی و… همگی تعریف‌شده خواهد بود و من از شما دانشجویان تقاضا می‌کنم برای تمامی ابعاد زندگی‌تان برنامه‌ریزی داشته باشید.
رئیس دانشگاه در پایان گفت: یکی از آفت‌های گریبان گیر دانشجویان این است که دانشجویان صرفاً درس‌خوان، که بیشتر روی خواندن و فهمیدن دروس متمرکز هستند، نسبت به سایر دانشجویان در زندگی اجتماعی‌شان، تعاملات اجتماعی ضعیف‌تری دارند، بنابراین لازم است که حتماً در کنار درس خواندن مهارت‌های زندگی را به نحو احسن یاد بگیریم.
در ادامه مراسم، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی، ضمن خیرمقدم به دانشجویان حاضر در مراسم و تبریک روز دانشجو، در پاسخ به این سؤال که علت اصلی جنبش و اعتراض روز ۱۶ آذر چه بود، گفت: بعد از دوران مشروطیت و در طول تاریخ چند هزارساله‌ی ایران، برای اولین بار چند کشور خارجی، شاهی را بدون در نظر گرفتن نظر عموم برای کشور ایران منصوب کرده و بعدازاینکه تاریخ‌مصرفش تمام شد، شاه مملکت را از جایگاه و کشورش ایران اخراج کرده و پسر ۲۰ ساله‌اش را که در کشورهای اروپایی مشغول زندگی بود، به‌عنوان شاه ایران منصوب کردند. بعدازاین ماجراها در کشور ما، ملت ایران و مجلس علیه اقدامات صورت گرفته قیام کردند و قیام‌ها سرکوب شد. ولی ملت ایران آرام نشد و با دولت مصدق و جریانات ملی شدن صنعت نفت، مجدداً قیام کرده و باعث شد که شاه وقت از ایران فرار کند و دوباره حکومت به دست مردم ایران افتاد. بعدازاین ماجرا، دولت‌های آمریکایی و انگلیسی کودتای جدیدی را طرح‌ریزی کرده و نهایتاً مصدق را دستگیر کرده و حکومت مردمی را از بین بردند و مجدداً دست‌نشانده‌ی خود (شاه وقت) را به ایران بازگرداندند.
وی در ادامه افزود: قصه‌ی اصلی ازاین‌قرار بود که انگلیسی‌ها و آمریکایی‌ها بنا نداشتند کشور ایران را به حال خود رها کنند و آن‌ها باید کشور ما را به‌عنوان یکی از ایالت‌ها و مستعمره‌های خودشان قرار می‌دادند.

وی در ادامه اظهار داشت: بی‌احترامی و خوار و ذلیل شدن شاه وقت، به حدی رسیده بود که روسای سه کشور بیگانه، بدون اجازه و اطلاع شاه وقت وارد خاک ایران شده و برای خودشان در خاک ایران، جلساتی را تشکیل داده و حتی اجازه حضور شاه وقت را در این جلسات نمی‌دادند. در همان زمان بود که اولین جرقه‌های خشم و اعتراض به شرایط موجود، توسط دانشجویان دانشگاه تهران، سازمان‌دهی شد و نهایتاً موجب به شهادت رسیدن سه تن از دانشجویان و زخمی شدن چند صد دانشجو از دانشگاه تهران شد.
وی در ادامه افزود: آگاه باشید که اگر آن زمان کشورهای استعمارگر مخالف استقلال سیاسی کشورمان بودند، امروزه همان کشورها مخالف استقلال علمی کشورمان هستند. همیشه به یاد داشته باشید که کینه آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها با نوابغ ایرانی همچنان پابرجاست، چراکه می‌ترسند کشور ایران استقلال علمی پیداکرده و نهایتاً به استقلال اقتصادی برسد.
مسئول نهاد در خاتمه گفت: اگر این مقاومت‌ها اتفاق نمی‌افتاد برای همیشه ما را ذلیل و خوار می‌کردند، این دولت‌های استعمارگر مثل غده‌های سرطانی هستند که اگر از این مملکت کنده نشوند، همچنان مشکلات فراوانی خواهیم داشت. بنابراین ۱۶ آذر، روز دانشجویی ضد نیکسونی و روز دانشجویی ضدآمریکایی است. نباید دغدغه‌های کاری و مشکلات زندگی شمارا از مسائل اجتماعی و سیاسی کشور غافل کند، اطلاعاتتان را در تمامی جوانب، از دریچه درست، به‌روز نگه‌دارید و همواره از سرگذشت تاریخی خود درس عبرت بگیریم.
در ادامه مراسم پس از اجرای زنده موسیقی توسط گروه موسیقی دانشجویی ماهور، استندآپ کمدی امیرحسین قیاسی و اجرای مسابقات، از برندگان مسابقه و قرعه کشی بین حضار شرکت کننده با اهدای هدیه، تقدیر شد

 

 

  • گروه خبری : دفتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه
  • کد خبر : 201877
ابوالفضل علیزاده
تهیه کننده:

ابوالفضل علیزاده

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب