گفتوگو با مسئول تغذیه بالینی بیمارستان امیراعلم در آستانه روز رژیم درمانگر
دکتر مینا عبدالهی مسئول تغذیه بالینی بیمارستان امیراعلم گفت: باید از تجربهی کرونا برای بهبود نقایص و کمبودها استفاده کنیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، در آستانه روز جهانی رژیم درمانگر مصادف با 10 مارس، 20 اسفند 99 همراه با کارشناسان تغذیه بیمارستانها و فعالیت آنها در دوران پاندمی کرونا با دکتر مینا عبدالهی مسئول تغذیه بالینی بیمارستان امیراعلم گفتوگو کردیم.
خودتان را معرفی کنید.
دکتر مینا عبدالهی هستم متخصص تغذیه بالینی و رژیمدرمانی و بیش از 3 سال سابقه خدمت دارم. در حال حاضر مسئول تغذیه بالینی مجتمع بیمارستانی امیراعلم هستم و همچنین ریاست مرکز پژوهشهای بالینی بیمارستان امیراعلم راهم بر عهدهدارم.
در خصوص دوران شیوع ویروس کووید 19 و تجربیات بفرمایید.
در ابتدای شروع و شیوع بیماری به دلیل ناشناخته بودن ماهیت بیماری کووید و همچنین با اعلام اینکه بیمارستان امیراعلم هم بهعنوان یکی از مراکز پذیرش بیماران کرونایی معرفی شد و خصوصاً کمبود امکانات در ابتدای کار، یک محیط استرسزایی برای تمامی همکاران ایجاد کرد. برای مشاوره در بخشهای کرونا در ابتدا مجبور بودیم با ماسکهای ساده برویم. ولی خداروشکر ظرف مدت کوتاهی تا حدی این مشکل برطرف شد و ماسک کافی در اختیار من بود و با خیال راحت در بخشهای کرونا حضور پیدا میکردم.
ولی با همکاری و مدیریت خوب سریع بر اوضاع مسلط شدیم و برای انجام طرحهای تحقیقاتی در کنار مشاورههای تغذیه در بیماران کرونایی برنامهریزی و طرح را شروع کردیم.
همکاران من در بخش خدمات غذایی به بازبینی منوهای تغذیهای برای این بیماران و کارکنان پرداختند و تمامی ویزیتهای تغذیهای بخشهای ما بهصورت قبل انجام میشد و تقریباً تمامی بیماران icu مبتلابه کووید مشاوره تغذیه میشدند.
در کنار این مشاورهها در بخش مراقبتهای ویژه و با همکاری مسئولان مراقبتهای ویژه و رئیس بیمارستان دکتر عبدالهی چندین طرح پژوهشی ثبت و انجام شد که در حال حاضر یکی از آنها به مرحله چاپ رسیده و سایر طرحها در حال آنالیز و انجام سایر کارهای لازم هستند.
از خاطرات تلخ و شیرین خود در این دوران بگویید.
خاطرات ناخوشایند که در این دوران کم نبود خصوصاً در بخش مراقبتهای ویژه که بیماران بدحال بودند. با دیدن مرگ یا بدحال شدن هر یک از بیماران عزیز، دیدن خانوادههای این بیماران که حتی اجازه ملاقات و حضور در بیمارستان نداشتند یک خاطره تلخ در ذهن همه ما شکل میگرفت. به خاطر دارم که تماموقت در بخش icu حضور داشتم حتی در روزهای تعطیل رسمی فروردین و از طرف دیگر ندیدن عزیزانمان خصوصاً در ایام عید و دلتنگی برایم تلخ بود ولی با توکل به خدا و امید این دوران را پشت سر گذاشتیم.
هر زمان که یکی از بیماران بهبود پیدا میکرد خصوصاً زمانی که ازنظر تغذیهای وضعیت پایدار و خوبی پیدا میکرد واقعاً خاطره خوبی در ذهنم رقم میزد. یکی از مواردی که خیلی ذهنیت خوبی برای من ایجاد کرده حضور افرادی از آستانه مبارک امام رضا بود که گاهی با رعایت پروتکلهای بهداشتی برای بیماران روضهخوانی میکردند. جو معنوی که ایجاد میشد و دیدن اشکهای شوق بیماران و توسلشان دیدنی بود. یکی از کارهای بسیار خوبی که داوطلبانه در بیمارستان امیراعلم انجامشده بود حضور تیمی از افراد در حیاط صادق هدایت بود که کنار بیمارستان قرار دارد و درواقع آنجا را تبدیل به یک کافه کوچک کرده بودند و بهصورت رایگان خدمترسانی میکردند. منظره زیبا و تاریخی حیاط این خانه، طراحی جالب کافه و خدمترسانی صادقانه این عزیزان بسیار دلنشین بود و روحیه میگرفتیم. همچنین تلاش فوقالعاده همکارانم در بخش خدمات تغذیهای جای تقدیر دارد و در کل همکاری خوب دوستان، انجام مشاورههای تغذیه بالینی بدون کموکاست و در کنار اینها انجام طرحهای پژوهشی موفق خاطرات خوبی را برای من رقم زد.
با توجه به تجربیات فعلی چه پیشنهادهایی برای بحرانهای آینده دارید؟
برای مدیریت بحرانهای آتی قطعاً بایستی ازنظر تجهیزات و امکانات موردنیاز و علاوه بر این برای نیروی انسانی کافی آموزش دیده برای کار در بحرانها ، برنامهریزی داشته باشیم و از تجربهی کرونا برای برطرف کردن و بهبود نقایص و کمبودهایی که وجود دارد چه ازنظر فیزیکی و چه عملکردی استفاده کنیم.
عملکرد خود را در این دوران چگونه ارزیابی میکنید.
با توجه به حضور تماموقتم در ICU کرونا و انجام مشاورههای تغذیه در سایر بخشها همچنین انجام طرحهای پژوهشی و بدون شک همکاری بیقیدوشرط همکارانم در بخش خدمات غذایی سعی خودم را کردم هرچه در توان دارم در حیطه تخصصی تغذیه اجرا کنم وکلا از عملکرد خود رضایت دارم.
نظر دهید