اخبار بازدیدها

 

  • تاریخ انتشار : 1402/03/29 - 15:05
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 927
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

بازدید رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران از معاونت بهداشت

دکتر قناعتی: بهداشت موتور توسعه کشور است

دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، در دیدار با متولیان عرصه بهداشت دانشگاه، حوزه بهداشت را نمونه اجرای الگوی صحیح مدیریتی در نظام سلامت و سرمایه گذاری در این عرصه را اثربخش دانست و گفت: بهداشت موتور توسعه کشور است.

بازدید رئیس دانشگاه از معاونت بهداشت

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در بازدید 29 خرداد 1402، دکتر قناعتی با قدردانی از تلاش هایی که در عرصه بهداشت دانشگاه صورت می گیرد گفت: بارها تاکید کرده ام که معاونت بهداشت به لحاظ ماموریتی باید پیشگام حرکت در دانشگاه باشد که تاکنون این امر محقق شده است.
رئیس دانشگاه با تاکید بر تکمیل ماموریت دانشگاه در ساخت مراکز جامع سلامت گفت: درنظر داریم ماموریت دانشگاه در ساخت مراکز بهداشتی را با حمایت خیرین و وزارت بهداشت به سرانجام برسانیم. براین اساس تاکنون ساخت 5 مرکز جامع سلامت تکمیل شده و20 مرکز دیگر در دستور کار قرار دارد.
دکتر قناعتی سرمایه گذاری و تخصیص بودجه و امکانات به حوزه بهداشت را سرمایه گذاری بهینه دانست و با اشاره به تراز مالی مثبت این معاونت برای نخستین بار گفت: معاونت بهداشت پس از سال ها تراز منفی مالی، برای نخستین بار به تراز مثبت رسیده و این نشان دهنده توجه دانشگاه  در این عرصه است.
رئیس دانشگاه، با بیان اینکه در عرصه بهداشت الگوی صحیح مدیریتی حاکم است که جزو افتخارات این حوزه محسوب می شود افزود: معاونت بهداشت تجلی اجرای صحیح اصول مدیریتی است؛ الگویی که باید در عرصه درمان نیز به اجرا درآید. در عرصه درمان باوجود تلاش هایی که صورت گرفته هنوز تعرفه ها واقعی نیست و این باعث پرداخت های نامتعارف در برخی درمان ها و  همچنین افزایش پرداخت از جیب مردم شده است عدم اجرای گایدلاین ها در نظام درمان و سایر مشکلات نظام درمان باعث شده است که نظام درمان از راندمان مطلوب فاصله داشته باشد.
دکتر قناعتی استخدام نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان را از اولویت های دانشگاه برشمرد و گفت: اگرچه برون سپاری در برخی زمینه ها خوب است اما در زمینه نیروی انسانی نمی توان از این امر بهره گرفت. نیروی انسانی کارآمد در نظام سلامت نیازمند سال ها برنامه ریزی و آموزش و تجربه است براین اساس استخدام نیروهای بهداشتی و درمانی در اولویت های دانشگاه قرار دارد.
رئیس دانشگاه، با تاکید بر حرکت در مرز دانش، از متولیان حوزه بهداشت دانشگاه خواست؛ تازه های عرصه بهداشت را رصد و روش های جدید را جایگزین روش های قدیمی کنند و به استقبال تغییرات بروند.
دکتر قناعتی تولید شواهد علمی و برنامه ریزی براساس آن را ضروری دانست و گفت: برای تصمیم سازی و سیاستگذاری درست، نیاز به داده ها و شواهد علمی وجود دارد چرا که بدون آن ممکن است تصمیماتی گرفته شود که خسارت زیادی به بار آورد. بنابراین توصیه می کنم بر مبنای شواهد علمی کار کنید.
رئیس دانشگاه با اشاره به پویش شنبه های نیکوکاری و بازدید خود از مرکز جامع سلامت شهرک امام حسین اسلامشهر گفت: از تلاش مسئول این پایگاه لذت بردم ایشان همه افراد این منطقه و انواع بیماری ها و نیازهای آنان را به خوبی می شناخت که براساس این اطلاعات می توان برای رفع چالش های این منطقه برنامه ریزی کرد.
دکتر قناعتی در پایان سخنان خود با بیان اینکه افق پیش روی دانشگاه در وضعیت روشنی قرار دارد، ابراز امیدواری کرد بامجموعه تلاش هایی که صورت می گیرد شرایط بهتری برای نظام سلامت رقم بخورد.

تشریح دستاوردهای عرصه بهداشت دانشگاه
در ادامه نشست دکتر علیرضا اولیایی منش معاون بهداشت دانشگاه، از توجه هوشمندانه رئیس دانشگاه به حوزه بهداشت قدردانی کرد و با اشاره به دستاوردهای معاونت در این دوره مدیریتی گفت: موتور لکوموتیو بهداشت پس از کرونا، تازه روشن شده  و مهمترین تکلیف ما در سال گذشته احیاء فعالیت های این حوزه پس از کرونا بوده است.
وی با اعلام تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی معاونت بهداشت گفت: بیش از دو سوم هزار و 100 نیروی شرکتی و برون سپاری شده، تبدیل وضعیت شده اند و فقط 300 نفر باقی مانده اند که این افتخار بزرگی در این دوره مدیریتی است.
دکتر اولیایی منش، با اشاره به ساخت 25 مرکز جامع سلامت گفت: تاکنون ساخت 4-5 مرکز تکمیل شده که با راه اندازی هریک از آنها بخشی از بار نظام سلامت در دانشگاه برداشته می شود.
معاون بهداشت دانشگاه تراز مثبت مالی معاونت بهداشت را نتیجه حمایت دانشگاه از فعالیت های این معاونت دانست و گفت: تراز مالی که هر سال با کسری مواجه بود امسال برای نخستین بار مثبت شده است.
وی با اشاره به فعالیت معاونت بهداشت برمبنای شواهد علمی گفت: براساس تفاهم نامه عملیاتی با سه دانشکده بهداشت، توانبخشی و تغذیه و همچنین موسسه ملی تحقیقات سلامت، همکاری داریم و در راستای فعالیت مبتنی بر شواهد کارهای بسیاری صورت گرفته که یکی از آنها مطالعه بزرگ هزینه اثر بخشی خدمات بهداشتی در مقایسه با هزینه اثربخشی خدمات درمانی است.
دکتر اولیایی منش از  ایجاد بانک اطلاعاتی خانوارهای تحت پوشش درمراکز بهداشت جنوب ،ری و اسلامشهر و همچنین گسترش شمار خانه های مشارکت مردم خبر داد و گفت: تعداد خانه های مشارکت به 10 خانه افزایش یافته است. خانه های مشارکت فرصتی است که از نزدیک با مردم در تعامل باشیم و مشکلات محله را بررسی کنیم.
معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به فعالیت 76 هزار کارخانه و واحد صنفی و حرفه ای تحت پوشش دانشگاه گفت: طرح ضربتی بازرسی های بهداشت محیط و حرفه ای مراکز، کارخانه ها و واحدهای صنفی را که برخی از آنها مانند فرودگاه امام خمینی نقش ملی دارند؛ آغاز کرده ایم. همچنین جهت نظارت بر عملکرد حوزه بهداشت دانشگاه که شامل 310مرکز جامع، پایگاه و خانه بهداشت بوده و 2300 پرسنل مشغول ارایه خدمت می باشند حدود 400 شاخص نظارتی استخراج شده است که بر مبنای آن نظارت های هدفمند انجام شود.
دکتر اولیایی منش از افزایش جذب کمک های خیرین خبر داد و گفت: سال 1400، 10 میلیارد تومان، سال گذشته 60 میلیارد تومان و امسال در نظر داریم بیش از 100 میلیارد تومان جذب منابع از خیرین برای حوزه بهداشت داشته باشیم. با تشکیل مجمع خیرین بهداشت و همچنین پویش شنبه های نیکوکاری در نظر داریم گستره این حمایت ها را افزایش دهیم.
معاون بهداشت دانشگاه، پیگیری مصوبات قرارگاه جوانی جمعیت و  اجرای برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع را دو تکلیف مهم معاونت بهداشت برشمرد و گفت: مقدمات برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع انجام شده و در صورت تخصیص منابع، اجرای آزمایشی آن در دو بخش چهاردانگه اسلامشهر و عظیم آباد ری اغاز می شود.
دکتر اولیایی منش اجرای پایلوت برنامه تکامل ابتدای دوران کودکی در کهریزک و همچنین پایلوت شناسایی عوامل تهدید کننده سلامت در اسلامشهر را به عنوان طرح هایی که می توانند الگوی کشوری شوند بیان کرد و گفت: در زمینه شناسایی، اولویت بندی و برنامه ریزی تهدیدات زیستی نیز الگوی علمی را طراحی کرده ایم که مورد توجه سازمان پدافند غیر عامل  قرار گرفته است.
معاون بهداشت دانشگاه درپایان سخنان خود با قدردانی از تلاش همکاران معاونت بهداشت و حمایت های رئیس محترم دانشگاه  گفتند: تیم معاونت بهداشت بسیار ارزشمند است و متعهدانه به وظایف خود عمل می کند و تداوم و افزایش حمایت های هیات رییسه و ریاست محترم دانشگاه می تواند عرصه بهداشت را به جایگاه واقعی خود برساند.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,بازدیدها
  • کد خبر : 236618
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *