دکتر حسین قناعتی: آگاهسازی جامعه از نشانهها و خطرات سکته حاد مغزی منشأ ثمرات فردی، اجتماعی و اقتصادی قابلتوجهی است
جلسه کمیته مدیریت درمان سکته حاد مغزی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) با حضور رئیس دانشگاه برگزار شد
با حضور روسای دانشگاه علوم پزشکی تهران، سازمان اورژانس تهران و مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) و اعضای کمیته استروک این مرکز، هشتمین جلسه این کمیته باهدف گسترش همکاریها در ساماندهی توزیع بیماران استروک و ارائه خدمات بهتر به این بیماران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) هشتمین جلسه مدیریت درمان سکته حاد مغزی (استروک) این مرکز یکشنبه 5 دیماه 1400 با حضور دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه و مسئول واحد نوروواسکولار اینترونشن مجتمع، دکتر یحیی صالح طبری رئیس، دکتر سید بیژن آقازاده معاون فنی و عملیات و سعید سروش معاون آموزشی مرکز اورژانس تهران، دکتر سید علی دهقان منشادی رئیس مجتمع، مهندس محمدعلی سورکی معاون پشتیبانی، دکتر امیرحسین اورندی معاون درمان، دکتر محمدحسین حریرچیان رئیس بخش جامع استروک و بخش نورولوژی، دکتر مژده قبایی مسئول واحد مدیکال بخش جامع استروک و دبیر علمی کمیته، دکتر محمد افضلی مقدم رئیس بخش اورژانس، پرستو آریاملو مدیر پرستاری و سایر اعضای کمیته در سالن شورای ریاست برگزار شد.
دکتر قناعتی استاندارد جهانی مدتزمان اعزام بیمار استروک به مراکز درمانی از لحظه اعلام وقوع حادثه تا زمان ورود به بیمارستان را یک ساعت عنوان کرد و گفت: سرعت عمل اورژانس در انتقال بیماران استروک در حدود نیم ساعت قابلتقدیر و نسبت به استانداردهای جهانی در وضعیت خوبی است.
رئیس دانشگاه در ادامه به نقش رسانه ملی در آموزش سلامت جامعه اشاره کرد و افزود: اقدامات خوبی در خصوص آگاهسازی مردم نسبت به علائم بیماریهای قلبی عروقی با تولید محتواهای رسانهای صورت گرفته است. با توجه به اهمیت موضوع استروک چه به لحاظ حفظ سلامت انسانها و اثرات اجتماعی آن بر خانوادهها و چه با رویکرد ارزش اقتصادی هر فرد در جامعه، باید با تعامل دانشگاه، مرکز اورژانس و سازمان صداوسیما برای اطلاع مردم از نشانههای سکته مغزی نیز محتواهای آموزشی رسانهای لازم تهیه و تولید شود.
وی از آمادگی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) برای ارائه خدمات تخصصی مدیکال به بیماران استروک بالای 6 تا 16 ساعت خبر داد و افزود: البته در کشورهای پیشرفته جهان امکان کمک به بیماران تا 24 ساعت پس از بروز سکته مغزی هم وجود دارد که نیاز به تجهیزات بسیار پیشرفته است. انشاءالله این همکاریها بیشتر شود و ثمرهاش به مردمی برسد که از این خدمات استفاده میکنند.
رئیس اورژانس تهران با ابراز خرسندی از دغدغه مندی مسئولان دانشگاه و مجتمع در مدیریت درمان بیماران سکته حاد مغزی به تجربه موفق اجرای کد سما در استان مازندران اشاره کرد و افزود: هر دقیقه تأخیر ما در انتقال این بیماران به مراکز درمانی مربوطه، منجر به مرگ ۲ میلیون سلول مغزی در بیمار میشود؛ بنابراین باید بیماران استروک را در زمان طلایی آنکه ۴.۵ ساعت است به نزدیکترین مرکز درمانی مربوطه انتقال دهیم در غیر این صورت هزینه سنگینی به وزارت بهداشت، جامعه و خانواده تحمیل خواهد شد.
دکتر صالح طبری با تأکید بر ضرورت خبره بودن تیمهای اورژانس گفت: من در این جلسه با تیم کامل مدیریتی اورژانس تهران آمدم، چون معتقدم باید روی رفع ایرادات و ارتقای کیفیت خدماتمان کارکنیم، چراکه هرچه کارشناسان ما ماهرتر باشند منفعتش را مردمی میبینند که با 115 تماس میگیرند. باید با همفکری هم به سمت رفع چالشهای موجود در این حوزه برویم تا ارائه خدمات به بیماران بهتر شود.
وی همچنین در خصوص همکاریهای مشترک تحقیقاتی اورژانس تهران با مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) اعلام آمادگی کرد.
دکتر دهقان با اشاره به افزایش همکاریها و جلسات هماندیشی مرکز اورژانس تهران و مجتمع در ماههای اخیر گفت: عملیاتی بودن آقای دکتر صالح طبری مایه افتخار و در گسترش تعاملات دوسویه کمککننده است.
وی همچنین تغییر مسیر حرکتی خیابان باقر خان از حدفاصل بزرگراه چمران تا خیابان بعثت را که با همکاری شهرداری تهران و از ساعات آغازین امروز اتفاق افتاد را در سرعت بخشی و تسهیل ورود و خروج بیماران و خصوصاً بیماران اورژانسی به این مرکز درمانی ارزشمند و بسیار مؤثر خواند.
دکتر قبایی نیز بر ضرورت تسریع اعلام کد سما از سوی مرکز اورژانس تهران در زمان اعزام بیماران استروک به این مرکز تأکید کرد و بهکارگیری مدل BFast بهجای fast در آموزش کارشناسان اورژانس به منظور توجه به تغییرات چشمی در بیماران استروک را پیشنهاد داد.
دکتر افضلی مقدم آگاهی دادن به مردم در بحث علائم استروک را بسیار مهم خواند و افزود: اورژانس محل انتقال (transition) بیماران است. با توجه با حجم بالای مراجعات به مجتمع، برای ارائه خدمات همزمان به چند بیمار استروک نیاز به واحد پشتیبان داریم تا خللی در زنجیره خدمات به بیماران وارد نشود. همچنین اطلاعرسانی سریعتر و ارائه اطلاعات دقیق و کامل بیماران در تمامی موارد ارجاعی از سوی اورژانس تهران بسیار مهم است و سبب رسیدگی بیشتر به بیماران میشود.
دکتر آقازاده در خصوص فعالیتهای معاونت فنی و عملیاتی اورژانس تهران توضیح داد: در این واحد رصد بیماران با دقت بالایی انجام میشود و سیستم پیگیری EMS کاملاً دیجیتال است. تمام تلاشمان را میکنیم تا بیماران با سرعت بیشتری به مراکز درمانی انتقال یابند.
خبرنگار: نجمه باهو
نظر دهید