اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1399/08/11 - 18:20
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1751
  • زمان مطالعه : 11 دقیقه

نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه برگزار شد

دکتر کریمی: گروه عفونی، برای حفظ مرجعیت علمی خود، نیازمند توسعه فعالیت‌های پژوهشی و تقویت همکاری با گروه‌های علوم پایه و حوزه بهداشت دانشگاه است

در نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه، پس از بررسی فعالیت‌ها و برنامه‌های گروه آموزشی بیماری‌های عفونی، از تلاش‌های همکاران این گروه قدردانی شد. همچنین مأموریت آموزشی و مرخصی استحقاقی و بدون حقوق اعضای هیئت‌علمی و ایجاد مرکز تعالی آموزش سلامت جهانی در دانشگاه موردبررسی قرار گرفت.

گالری عکس

در این نشست که 11 آبان 99 در سالن مدافعان سلامت، برگزار شد، دکتر عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه، با تبریک فرارسیدن ولادت حضرت رسول اکرم (ص) و امام صادق (ع)، گفت: این هفته ولادت پیامبر مهربانی‌ها و اسوه اخلاق و گذشت و صبر و تحمل در سختی‌هاست. آنچه من از شخصیت ایشان درک کردم اخلاق، گذشت، مهربانی، لطف، دوستی و صمیمت، آن‌ هم در جامعه خشن 1400 سال پیش عربستان است.

اخلاق؛ نیاز اصلی جامعه:

دکتر کریمی اخلاق را یکی از نیازهای اصلی جامعه‌ی امروز دانست و  افزود: آنچه در آن زمان، باعث گرویدن به دین پیامبر رحمت شد؛ اخلاق خوش، صورت بشاش و تبسم همیشگی، گذشت و مهربانی ایشان بر همگان بود. اگر هریک از ما یکی از جزئی‌ترین ویژگی‌های اخلاقی ایشان را در خود نهادینه کنیم، می‌توانیم به سعادت برسیم.

خداقوت رئیس دانشگاه به همکاران گروه عفونی:

دکتر کریمی با اشاره به دستور جلسه، مبنی بر بررسی عملکرد گروه آموزشی بیماری‌های عفونی دانشگاه گفت: در هیئت‌رئیسه، گروه‌های آموزشی را دعوت می‌کنیم که مشکلات خود را مطرح کنند. گروه عفونی نیز در همه‌گیری کووید19،  در بیمارستان امام خمینی و سایر بیمارستان‌ها مسئولیت سنگینی را برعهده دارند که به همکاران این گروه خداقوت می‌گویم.

گرامیداشت یاد دکتر یلدا:

رئیس دانشگاه، با بیان اینکه همه ما خاطرات خوش بسیاری از گروه عفونی داریم گفت: بخش عفونی در دوره کارآموزی و کارورزی من، از بهترین بخش‌های دانشگاه  بود. آموزش‌ها و سخنان دل‌نشین دکتر یلدا و مطایبه‌های ایشان که به  آموزش بهتر کمک می‌کرد، خاطره‌های خوشی را از گروه عفونی برای اغلب همکاران به یادگار گذاشته است، و امیدوارم این روند همچنان در گروه ادامه پیدا کند.

گروه عفونی کم‌حاشیه و پرکار:

دکتر کریمی گروه عفونی را جز گروه‌های کم حاشیه و پرکار علمی، آموزشی و دارای اخلاق خوش حرفه‌ای و فردی دانست و گفت: هرکس در هر جایگاهی، باید تلاش کند متخلق به اخلاق خوش باشد و نمود این اخلاق خوش در گروه عفونی واضح است.

تأکید بر حفظ مرجعیت علمی گروه عفونی:

رئیس دانشگاه، با تأکید بر حفظ مرجعیت و جایگاه علمی گروه عفونی در کشور و منطقه گفت: حفظ مرجعیت علمی، به‌ تنهایی با آموزش، میسر نمی‌شود، لذا گروه باید شاخص‌های خود را به‌گونه‌ای تعیین کند که بین آموزش و پژوهش، تعادل ایجاد شود. البته نه اینکه همه افراد را ملزم به انجام پژوهش کند؛ اما طوری برنامه‌ریزی کند که راه برای توسعه فعالیت‌های پژوهشی باز شود؛ دانشگاه هم در این زمینه از شما حمایت می‌کند.

لزوم همکاری گروه عفونی با گروه‌های مرتبط علوم پایه:

دکتر کریمی، بر همکاری گروه عفونی با گروه‌های مرتبط علوم پایه تأکید کرد و گفت: برای همکاری بیشتر با گروه‌های مرتبط علوم پایه برنامه‌ریزی کنید. این گروه‌ها تشنه همکاری با شما هستند و این اتصال می‌تواند در پیشبرد اهداف گروه به شما کمک کند.

گروه عفونی و تقویت همکاری با حوزه بهداشت:

رئیس دانشگاه، همکاری گروه عفونی با حوزه بهداشت دانشگاه را ضروری دانست و گفت: هرچند تعاملاتی در این زمینه وجود دارد، اما تأکید من بر توسعه این همکاری‌هاست. امیدوارم در گزارش آینده گروه، که نمی‌دانیم چه کسانی پشت این میز نشسته‌اند، اقداماتی را گزارش دهند که درنتیجه‌ی این جلسه به‌دست‌آمده است.

قدردانی از تلاش همکاران گروه عفونی:
دکتر کریمی با قدردانی از تلاش‌های گروه عفونی گفت: پیام تشکر و خداقوت هیئت‌رئیسه را به همکاران گروه خود منتقل کنید. دانشگاه تلاش می‌کند مشکل کمبود نیروی گروه عفونی را برطرف کند؛ شما هم کمک کنید مشکلات گروه در بیمارستان‌های دیگر حل شود.

تمدید مأموریت اعضای هیئت‌علمی درصورت ارائه کارنامه سالانه:

رئیس دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به دستور دیگر جلسه، مبنی بر تعیین تکلیف مأموریت آموزشی و مرخصی‌های استحقاقی و بدون حقوق اعضای هیئت‌علمی گفت: اساتید توانمندی از دانشکده‌های مختلف دانشگاه، بخصوص دانشکده بهداشت در مجامع بین‌المللی حضور دارند که باعث افتخار دانشگاه هستند؛ ولی برای تمدید مأموریت، لازم است کارنامه سالانه خود را به دانشکده مربوطه ارائه دهند.
وی در تکمیل این بخش از سخنان خود گفت: باید در نظر داشت، دانشگاه به وجود اساتید خود نیاز دارد، اگر حضور آنان نبود، هزاران روش درمانی پیشرفته انجام نمی‌شد. در این شرایط سخت، هنوز هم افراد بسیاری ایستاده‌اند، و کار می‌کنند. اگر گروهی هم خارج از کشور هستند، و به نفع کشور کار می‌کنند، اجازه دهیم به فعالیت خود ادامه دهند؛ اما باید چارچوب مشخصی برای آنان در نظر گرفته و در مورد هریک از آنان به‌صورت فردی تصمیم‌گیری شود.

لزوم تعیین تکلیف اساتیدی که قصد مهاجرت دارند:

رییس دانشگاه با اشاره به گروه دیگری از اعضای هیئت‌علمی که قصد مهاجرت دارند گفت: درحالی‌که برخی اساتید درپی انجام کارهای مهاجرت خود هستند، گروه بسیاری از جوانان باسواد و خوش‌فکر، پشت درهای دانشگاه باقی‌مانده‌اند، و امکان جذب آنان وجود ندارد. وظیفه ما به‌عنوان مسئولان دانشگاه است که نسبت به ادامه همکاری این افراد تصمیم‌گیری کنیم. نمی‌توانیم چشممان را بر روی مهاجرت تعدادی از اعضای هیئت‌علمی ببندیم؛ درحالی‌که جوانان بسیاری در انتظار ورود به عرصه خدمت‌رسانی هستند.

تأکید بر نظارت بیشتر روسای بیمارستان‌ها بر عملکرد اعضای هیئت‌علمی:
دکتر کریمی وظیفه اصلی روسای بیمارستان‌ها را تعامل با اعضای هیئت‌علمی دانست و گفت: هنگام امضای سند مالی بیمارستان‌ها، عملکرد اعضای هیئت‌علمی را بررسی کنید و  دلیل اینکه افرادی بیش‌ازاندازه و یا کمتر از معمول کارکرده‌اند،مورد توجه قرار دهید. گاهی ممکن است در مورد عملکرد برخی از اعضای هیئت‌علمی بین مدیر گروه یا رئیس بخش با رئیس بیمارستان و رئیس دانشکده، اختلاف‌نظر به وجود بیاید که بسیاری از آن با تعامل رئیس بیمارستان و رئیس دانشکده، برطرف می‌شود. در موارد استثنا که مشکل برطرف نشد، آن را در هیئت‌رئیسه مطرح کنید تا در مورد آن تصمیم‌گیری شود.

بررسی عملکرد گروه بیماری‌های عفونی:

در ادامه نشست، دکتر حمید عمادی‌کوچک مدیر گروه آموزشی بیماری‌های عفونی با اشاره به تاریخچه فعالیت این گروه گفت:  بخش بیماری‌های عفونی در سال 1316 در بیمارستان رازی به ریاست دکتر منوچهر اقبال راه‌اندازی شد. سپس این بخش در سال 1327 با انتقال به بیمارستان امام خمینی فعالیت خود را ادامه داد.
دکتر عمادی با ذکر نام اساتید برجسته گروه عفونی گفت: مرحوم استاد یلدا گل سرسبد بیماری‌های عفونی بودند، و هرچه در گروه داریم از برکات وجود ایشان است. سجایای علمی و اخلاقی ایشان باعث شد، این گروه فعالیت‌های خود را بارنگ و بوی دیگری ادامه دهد.
مدیر گروه بیماری‌های عفونی بابیان نام همکاران خود، به وجود تعادل میان رتبه دانشگاهی و جنسیت اعضای هیئت‌علمی گروه اشاره کرد و گفت: سالانه حدود 200 تا 300 کارورز و کارآموز، 9 دستیار تخصصی بیماری‌های عفونی و 2 فلوشیپ ایدز و 2 فلوشیپ کنترل عفونت بیمارستانی، در این گروه آموزش می‌بینند.
دکتر عمادی با اشاره به نقاط قوت گروه خود گفت: این گروه در تمامی 20 سال گذشته، موفق به کسب رتبه‌های ممتاز، در آزمون بورد تخصصی‌شده است، و اساتید گروه در تمامی کمیته‌های علمی وزارت بهداشت و تدوین گایدلاین‌های کشوری در زمینه‌ی ایدز، کرونا، آنفلوانزا و... نقش پررنگی دارند. همچنین خواستگاه برنامه تجویز منطقی آنتی‌بیوتیک‌ها و جلوگیری از مقاومت‌های میکروبی نیز گروه عفونی دانشگاه است.
وی افزود: این گروه در پاندمی کووید19 نیز حضور پررنگی در درمان بیماران و حمایت از سایر دانشگاه‌ها و بیمارستان‌های کشور دارد.
دکتر عمادی با اشاره به مهم‌ترین چالش‌های گروه گفت: در این گروه جنبه‌های پژوهشی به‌ موازات جنبه‌های آموزشی رشد نداشته و ساختار مناسب پژوهشی وجود ندارد، که لازم است برنامه‌های گروه با حمایت دانشگاه در این عرصه، اجرایی شود.
مدیر گروه بیماری‌های عفونی در بیان اولویت‌های گروه گفت: جذب نفرات برتر بورد تخصصی، راه‌اندازی برنامه آموزشی فلوشیپ عفونت در پیوند و نقص ایمنی، راه‌اندازی مرکز تحقیقات تجویز منطقی آنتی‌بیوتیک و جلوگیری از مقاومت میکروبی و همچنین تأسیس اتاق ایزوله استاندارد در اولویت گروه قرار دارد.

بررسی دو دستور دیگر:

سپس دکتر محمود بیگلر معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه، موضوع مأموریت آموزشی و مرخصی استحقاقی و بدون حقوق چندتن از اعضای هیئت‌علمی را مطرح کرد و  از اعضای هیئت‌رئیسه خواست، در خصوص تمدید مأموریت آنان تصمیم‌گیری کنند.
در ادامه، دکتر کاظم ندافی رئیس دانشکده بهداشت، درخصوص نحوه ایجاد مرکز تعالی آموزش سلامت جهانی، توضیحاتی را بیان کرد، و گفت: این مرکز برای نخستین بار، باهدف آموزشی و پژوهشی تعالی سلامت جهانی، با همکاری دانشکده بهداشت، موسسه ملی تحقیقات سلامت و کنسرسیومی از دانشگاه‌های آلمان، هلند و فنلاند راه‌اندازی می‌شود.

بیان دیدگاه اعضای هیئت‌رئیسه:

دکتر شهریار نفیسی رئیس دانشکده پزشکی، با اشاره به عملکرد موفق گروه عفونی و تشکر از بیان شفاف نقاط قوت و ضعف گروه گفت: در این دوران، متخصصان عفونی مدیریت بخش کووید را در بیمارستان‌های مختلف برعهده دارند.
وی فارغ‌التحصیلان گروه عفونی را جزء سرآمدان دانشگاه دانست و گفت: اساتید این گروه در کمیته‌های کشوری، حضور پررنگی دارند.
دکتر نفیسی با اشاره به نکاتی که لازم است گروه عفونی به آن توجه بیشتری کند گفت: دانشگاه باید کمک کند تمرکز گروه، از بیمارستان امام خمینی، به مجموع بیمارستان‌های دانشگاه، گسترده شود. چراکه تمرکز در یک بیمارستان، باعث می‌شود نتوانیم از ظرفیت‌های موجود استفاده بهینه کنیم.
رئیس دانشکده پزشکی با تأکید براینکه گروه عفونی باید در حوزه پژوهش نیز فعالیت‌های خود را همانند حوزه آموزش توسعه دهد، افزود: باوجود بیماری‌های متنوع و نادری که به این گروه مراجعه می‌کنند، انتظار می‌رود در پژوهش نیز رشد بیشتری داشته باشد. همکاری با گروه‌های علوم پایه می‌تواند در این زمینه کمک‌کننده باشد.

انتشار اطلس بین‌المللی بیماری‌های عفونی:

سپس دکتر امیرعلی سهراب‌پور معاون آموزشی دانشگاه، گروه عفونی را از گروه‌های موفق دانشگاه دانست و گفت: از این گروه انتظار می‌رود فعالیت‌های مجازی خود را توسعه دهد و با توجه به بیماران نادری که به این گروه مراجعه می‌کنند، اطلس‌های بین‌المللی بیماری‌ها را منتشر کند.
وی با بیان اینکه این گروه، نیاز به هیئت‌علمی‌های پژوهشی شناخته‌شده دارد افزود: در جذب هیئت‌علمی محدودیتی ندارید، و هیئت‌علمی را با توجه به نیازهای پژوهشی گروه جذب کنید.

لزوم تقویت ارتباطات بین‌المللی گروه عفونی:

دکتر رامین کردی معاون بین‌الملل دانشگاه نیز با اشاره به ویژگی‌های اخلاقی  اساتید و کارکنان  این گروه گفت: پژوهش و دوره‌های فلوشیپ، زمانی توسعه پیدا می‌کند، که بتوانید ارتباطات بین‌المللی گروه را تقویت کنید. به این منظور، در جذب نیروهای جدید، شاخص مهارت زبان انگلیسی را نیز موردتوجه قرار دهید.

حفظ مرجعیت علمی با ارتقاء شاخص‌های پژوهشی:

دکتر محمدعلی صحرائیان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، با اشاره به جایگاه مرجعیت علمی گروه بیماری‌های عفونی، گفت: این گروه تاکنون با نحوه آموزش و سجایای اخلاقی خود، مرجعیت علمی را برعهده داشته است. اما برای حفظ این جایگاه، لازم است فعالیت‌های پژوهشی خود را نیز ارتقا دهد. مرجعیت علمی درست یا غلط، براساس شاخص‌های پژوهشی تعیین می‌شود و باید به این امر توجه ویژه‌ای شود. البته در ایدز، مرجعیت علمی با مرکز تحقیقات ایدز دانشگاه است. اما در سایر رشته‌ها و زیرگروه‌های عفونی باید پژوهش بیشتری صورت گیرد.

نظارت گروه عفونی بر مصرف منطقی آنتی‌بیوتیک‌ها در بیمارستان‌ها:

دکتر منان حاجی‌محمودی معاون غذا و داروی دانشگاه، با بیان اینکه گروه عفونی، همکاری خوبی با معاونت غذا و دارو دارد گفت: لازم است این گروه نسبت به مصرف منطقی آنتی‌بیوتیک‌ها، در بیمارستان‌های مختلف، نظارت و مداخله‌ی بیشتری کند.

اعلام آمادگی معاونت بهداشت برای همکاری با گروه عفونی:

دکتر علیرضا دلاوری، معاون بهداشت دانشگاه نیز با اشاره به حجم مراجعه‌ی بسیار بیماران به درمانگاه بیماری‌های رفتاری گفت: معاونت بهداشت برای فعال نگه‌داشتن این درمانگاه، در بعدازظهرها حمایت می‌کند.
دکتر دلاوری بر تعامل این گروه با حوزه بهداشت تأکید کرد و گفت: در زمینه کووید، تحقیقات در عرصه، اهمیت بسزایی دارد که لازم است متخصصان عفونی در این زمینه نیز ورود پیدا کنند. این معاونت در زمینه سایر بیماری‌های عفونی نیز آماده همکاری با گروه عفونی است.

پیشنهاد ارائه پروپوزال درصورت تمدید مأموریت اعضای هیئت‌علمی:

دکتر ماشاءاله ترابی مدیر روابط عمومی نیز در زمینه مأموریت آموزشی و مرخصی‌های اعضای هیئت‌علمی پیشنهاد داد: حضور اساتید در مجامع بین‌المللی و سازمان بهداشت جهانی، فرصتی برای دانشگاه است. چرا که شهرت، به ‌عنوان یکی از اجزا برندینگ شناخته می‌شود. اما برای ایجاد سازوکار روشن در این زمینه، می‌توان از اعضای هیئت‌علمی که قصد تمدید مأموریت دارند خواست، برای نحوه همکاری خود با دانشگاه،  پروپوزالی ارائه دهند.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 163165
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *