• تاریخ: 1403/07/01 - 14:37
  • بازدید : 151
  • زمان : 2 دقیقه

بیوسورفکتانت‌های لاکتیکی: راهکاری نوین برای مهار استرپتوکوکوس موتانس و کاهش چسبندگی میکروبی

نشست خبری بررسی طرح تحقیقاتی «بررسی اثر ضدمیکروبی و ضد چسبندگی بیوسورفکتانت های مشتق شده از باکتری‌های اسید لاکتیک علیه استرپتوکوکوس موتانس» در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.


به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر مریم پورحاجی، مجری اصلی طرح تحقیقاتی «بررسی اثر ضدمیکروبی و ضد چسبندگی بیوسورفکتانت های مشتق شده از باکتری‌های اسید لاکتیک علیه استرپتوکوکوس موتانس» در نشست خبری بررسی این پژوهش اظهار کرد: طرح تحقیقاتی در سال گذشته به پایان رسید و به ارتقای سطح دانش و سلامت در حوزه بهداشت و دندان کمک می‌کند.


وی درباره همکار خود در انجام این پژوهش اظهار کرد: دکتر عباس بهادر، فلوشیپ علوم آزمایشگاهی و استاد میکروب‌شناسی پزشکی دانشکده پزشکی در انجام این پژوهش همکاری کرد.

 
این محقق درباره پیام کلیدی پژوهش «بررسی اثر ضدمیکروبی و ضد چسبندگی بیوسورفکتانت های مشتق شده از باکتری‌های اسید لاکتیک علیه استرپتوکوکوس موتانس» توضیح داد: بیوسورفکتانت‌های تولید شده توسط باکتری‌های اسید لاکتیک (LAB) به عنوان ترکیبات طبیعی و غیرسمی، توانایی مؤثر در مهار رشد، چسبندگی و تشکیل بیوفیلم استرپتوکوکوس موتانس دارند و می‌توانند جایگزین ایمن و مؤثری برای مواد شیمیایی ضد میکروبی در پیشگیری از پوسیدگی دندان باشند.


پورحاجی ادامه داد: این تحقیق به بررسی بیوسورفکتانت‌های طبیعی و زیست‌سازگار تولید شده توسط باکتری‌های ایمن LAB پرداخته است که به عنوان جایگزینی مطمئن و مؤثر برای مواد شیمیایی سنتتیک مطرح هستند. نوآوری اصلی در اثبات اثر ضد میکروبی و ضد چسبندگی این ترکیبات بر عامل اصلی پوسیدگی دندان (استرپتوکوکوس موتانس) بدون ایجاد سمیت سلولی است.


این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران «تولید بیوسورفکتانت‌های طبیعی و غیرسمی برای مهار چسبندگی و بیوفیلم استرپتوکوکوس موتانس» و «جایگزینی مواد شیمیایی ضد میکروبی با ترکیبات زیست‌سازگار در محصولات بهداشتی دهان و دندان» را به عنوان دو کاربرد اصلی طرح تحقیقاتی «بررسی اثر ضدمیکروبی و ضد چسبندگی بیوسورفکتانت های مشتق شده از باکتری‌های اسید لاکتیک علیه استرپتوکوکوس موتانس» برشمرد.

 
این پژوهشگر درباره خواسته‌های خود از مسئولان گفت: حمایت مالی و تسهیلات آزمایشگاهی از وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و نهادهای پژوهشی، همکاری با صنایع دارویی و بهداشتی برای توسعه و تجاری‌سازی محصولات، ایجاد زیرساخت‌های لازم برای مطالعات بالینی و ارزیابی ایمنیو حمایت‌های حقوقی و مقرراتی جهت تسهیل ثبت و تایید محصولات جدید در دستور کار قرار گیرد.

 
پورحاجی در پایان گفت: نتایج این طرح می‌تواند سلامت دهان و دندان جامعه را بهبود بخشد و با کاهش استفاده از مواد شیمیایی مضر، بار بیماری‌های دهانی را کاهش دهد اما هنوز بررسی بلندمدت انجام نشده است.


به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر مریم پورحاجی باقر، متخصص باکتری شناسی پزشکی و عضو هیات‌علمی مرکز تحقیقات دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران است که در زمینه میکروب‌شناسی دهان و دندان عالیت می‌کند.


علاقه‌مندان برای ارتباط با این پژوهشگر می‌توانند با تلفن ۸۳۳۸۴۳۲۷ تماس بگیرند یا از طریق صندوق الکترونیکی به نشانی m-pourhajibagher@sina.tums.ac.ir اقدام کنند.
کد طرح: ۶۸۴۱۰

  • کد خبر : 300905
سعید علیخانی
تهیه کننده:

سعید علیخانی