در قاب رسانه

 

  • تاریخ انتشار : 1400/10/25 - 15:21
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1479
  • زمان مطالعه : 10 دقیقه

دکتر قناعتی: دانشگاه محل ارائه آموزش‌های کلیشه‌ای نیست

نشست خبری رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با رسانه ها برگزار شد

رئیس دانشگاه در نشست خبری، به ارایه گزارش عملکرد چهار ماهه دانشگاه، برنامه افتتاح چند بیمارستان جدید، برنامه احیای شبکه های بهداشتی و گسترش برنامه های توسعه و تحقیق دانشگاه پرداخت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، در نشست خبری که روز شنبه 25 دی ماه 1400 برگزار شد، به ارائه گزارش 4 ماهه دانشگاه پرداخت و گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران، تاریخچه و پیشینه بلندی از 170 سال پیش تاکنون دارد و اولین دانشگاه نوین کشور است که به دستور مرحوم امیرکبیر، فردی که بنیانگذار و خط شکن زمان خود بود و تغییر را در جامعه القا کرد، بنا نهاده شد.
وی با اشاره به قبول مسئولیت در دانشگاه و انتخاب تیم مدیریتی در کمتر از یکماه گفت: دوره ای کوتاه برای آشنایی با ابعاد مختلف دانشگاه و ارتباط با بیرون گذاشتیم و ظرف کمتر از یک ماه تیم مدیریتی دانشگاه بسته شد که از مجموعه انتصابات راضی هستم. برنامه نخست دانشگاه در زمینه واکسیناسیون بود که خوشبختانه توانستیم رتبه اول را در میان دانشگاه‌ه‌های علوم پزشکی کشور کسب کنیم. هنگامی که مدیریت را تحویل گرفتم تنها ۲۰ درصد مردم تحت پوشش، دوز اول و 5 درصد دوز دوم را تزریق کرده بودند اما اکنون به 100 درصد دوز اول و 80 درصد دوز دوم رسیده ایم و این در حالی است که منطقه تحت پوشش دانشگاه را مردم کم توان در جنوب شهر تهران تشکیل می دهند اما با کمک سازمان های دیگر، این مهم در عرض کمتر از یکماه به حد مطلوب رسید.

دانشگاه اجتماعی
دکتر قناعتی، دومین برنامه مهم دانشگاه را برنامه ریزی برای تحقیق و توسعه عنوان کرد و افزود: بخش R&D دانشگاه، تحقیق و توسعه را در تمامی ابعاد آغاز کرده و در این راستا از تمامی واحدهای مهم دانشگاه خواسته ایم تا برنامه های خود را آماده و ارائه نمایند. امروزه در دنیا دانشگاه‌های نسل دوم و سوم و چهارم مطرح هستند و از این جهت دنیا در حال تحول است. هرچه به سمت نسل چهارم پیش می‌رویم، مسئولیت اجتماعی دانشگاه افزایش می‌یابد. یکی از اهداف ما نیز اجتماعی شدن دانشگاه است.

بر این اساس TUMS TALK به منظور برقراری ارتباط بیشتر میان دانشمندان و مردم در دانشگاه راه اندازی شده است.

توسعه همکاری بین المللی/ صدور ربات جراح
رئیس دانشگاه از برقراری چندین قرارداد بین المللی در ماه های اخیر خبر داد و گفت: دانشگاه عظیمی در کربلا با ظرفیت ۱۰۰۰ دانشجو برای ۵۰ سال شعبه دانشگاه علوم پزشکی تهران شد که این مسئله یک افتخار است. با دانشگاه چریتی برلین نیز همکاری داشتیم. دانشگاه توانست دو دستگاه ربات جراح سینا ساخت ایران را هر کدام به قیمت یک و نیم میلیون دلار که توسط شرکت‌های دانش بنیان دانشگاه رشد کرده بودند به اندونزی صادر نماید. همچنین دانشگاه، دستگاه گاماکمرا را در ایران تولید می‌کند و چندین دستگاه جراحی مغز به کمک سیستم های پیشرفته در ایران راه اندازی و چند مورد هم صادر شده است.
وی سپس به پیشرفت های دارویی دانشگاه اشاره کرد و نقش شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها را ارزنده خواند و گفت: شرکت‌های دارویی دانشگاه تا کنون توانسته اند صدها داروی پیشرفته را تولید کنند که اگر این اتفاق نمی‌افتاد، باید برای فقط یک قلم دارو حدود ۵۰ میلیون دلار ارز هزینه می‌کردیم. اکنون ماموریت دانشکده داروسازی را به سمتی بردیم تا در این زمینه جهش بسیار خوبی داشته باشیم.

احیای دوباره شبکه های بهداشتی
دکتر قناعتی، یکی از موفقیت‌های جمهوری اسلامی را راه‌اندازی نظام بهداشتی و شبکه بهداشتی دانست و تصریح کرد: این سیستم مورد تشویق جهان قرار گرفت؛ اما در مراحل بعدی، مدیریت نظام سلامت دچار بالا و پایین‌هایی شد که از  دلایل آن تضاد منافع و متاسفانه روندهای فسادی بود که بعدها در کشور ایجاد شد و نگذاشت در نظام سلامت روند صحیح علمی پیش برود.  در این زمینه نشست‌های مشترکی میان دانشگاه‌های علوم پزشکی، ‌ فرهنگستان علوم پزشکی و مجلس برگزار شده است.

وی به راه اندازی شبکه ای از خیرین و هنرمندان برای کمک به سیستم بهداشتی و سلامت اشاره کرد و گفت: از هنرمندان، ورزشکاران و خیرین دعوت کردیم تا به حوزه بهداشت کمک نمایند. در این راستا خیرین مبالغی را برای ساخت مرکز سرطان بیمارستان امام خمینی (ره) کمک کردند. همچنین زمینی ۲۰۰۰ متری به دانشگاه اهدا کردند. در زمینه فضاهای درمانی بیمارستان «شریعتی ۲» با حدود ۱۰۰۰ تخت و مرکز بین‌المللی علوم و اعصاب در انتهای اتوبان همت راه‌اندازی می‌شود. با خیریه امام رضا ع در این زمینه به تفاهم رسیده ایم که با مدیریت علمی دانشگاه، این مرکز، فضای مناسبی برای توریسم سلامت باشد. مرکز طبی دو نیز از طریق خیری ساخته شده و طی یکی دو ماه آینده بیمارستان کودکان بسیار مجهز در یافت آباد راه اندازی خواهد شد و به مردم عزیز و زحمت کش جنوب شهر خدمت رسانی می کند.

بازدیدهای میدانی/ تغییر در روش مدیریت
رئیس دانشگاه، بر ضرورت بازدید های میدانی تاکید کرد و افزود:  مرتبا در حال بازدید میدانی هستیم. روش مدیریتی عوض شده است و من با ورود به دانشگاه، برخی رسوم قدیمی و اشرافی را تعطیل کردم و سعی کردم ارتباط خود را با مردم، کارمندان و بدنه دانشگاه افزایش دهم. در همین راستا درب دفترم همواره بر روی عزیزان باز است و حتی یک روز را در اختیار کارکنان گذاشتم که بیایند و مسائل خود را مطرح کنند.
وی افزود: این روال را برای مدیران دیگر نیز قرار داده ایم و سعی کرده ایم که  تمام وجودمان را برای دانشگاه بگذاریم.

دانشگاه علم محور
رئیس دانشگاه، حضور ۱۲۰۰  دانشجوی خارجی در دانشگاه را افتخاری بزرگ خواند و یادآور شد: علاوه بر اینکه این دانشجویان برای دانشگاه و کشور ارزآوری به همراه دارند، همچنین می توانند اشاعه فرهنگ ما را به کشورهای دیگر در پی داشته باشند.
وی شهید سلیمانی را الگوی مدیریتی خوبی برای همه سازمانها و دانشگاه دانست و تاکید کرد: رانت‌خوارها و ویژه خوارها الگوی ما نیستند؛ باید دانشگاهی باشیم که افراد انسان دوست در آن تربیت شوند. دانشگاه ها نباید پول محور باشند بلکه باید علم محور باشند. هر میزان که دانش بالا برود، آگاهی بالا می رود، اخلاق مستقر می شود و خطا کاهش می یابد. در واقع علم قدرت است و ایجاد پیشرفت می کند.
دکتر قناعتی افزود: برای انقلاب اسلامی هدف تربیت انسان‌هایی است که مسلمان و مسیحی و غیره برایشان فرقی ندارد و وقتی بشریت در خطر باشد خدمت می‌کند. متاسفانه هدفهای انسانی در دانشگاه‌ها کم رنگ  شده است و هدف از ورود به دانشگاه نباید کسب درآمد باشد. البته کسی که بیشتر زحمت کشیده است باید درآمد بیشتری هم داشته باشد و این عین عدالت است اما نباید تمام هدف درآمد و پول باشد.
وی افزود: من امیدوارم که روزی نام آموزش و پرورش به وزارت پرورش تغییر پیدا کند. چرا که امروز در آموزش از همه بچه ها می خواهیم که یک جور فکر کنند و یک کار انجام دهند،  از ماهی میخواهیم از درخت بالا برود در حالی که در نظام‌های صحیح آموزشی  افراد بر اساس استعداد پرورش می یابند عمدتا تکنسین و فنی و عملیاتی بار می آیند. امیدوارم تغییراتی که سالهاست قول آن را می دهند رخ دهد و  مدرسه تبدیل به مکانی برای آموزش صحیح باشد.

پرسش و پاسخ
وی در ادامه به سوالات خبرنگاران در موضوعات مختلف پاسخ داد و در زمینه وضعیت کنونی مراکز درمانی دانشگاه گفت: متاسفانه اکثر بیمارستان‌های ما قدیمی هستند ولی در حال بازسازی یا نوسازی هستیم و یا ساختمان‌های جدید می‌سازیم. به عنوان مثال در آینده نه چندان دور یک مجموعه عظیم به نام مهدی کلینیک در بیمارستان امام خمینی ره راه اندازی می‌شود که ۱۰۰۰ تخت دارد و بسیار مدرن است.
رئیس دانشگاه، در زمینه بیماری زایی امیکرون، عنوان کرد: خوشبختانه بیماری‌زایی این سویه خفیف‌تر از سویه دلتا بوده و تلفات سنگینی که در پیک پنجم به دلیل درگیری ریوی با آن مواجه بودیم در این سویه مشاهده نمی شود. انتظار من این بود که پیک کرونا با امیکرون ۳ هفته قبل آغاز شود، اما پیک نزد و امیدوارم با رعایت مردم شاهد پیک ششم نباشیم.
وی همچنین در خصوص واکسیناسیون کودکان گفت: در مورد کرونا نمی‌توان به شکل خالص علمی سخن گفت؛ زیرا ایمن دانستن مطلق واکسن‌های کرونا حداقل چندین سال زمان لازم دارد و ما به دلیل اضطرار کرونا و اینکه مشخص شد واکسن موجب کاهش مرگ و میر می‌شود، از آن استفاده می‌کنیم. تا پنج ماه قبل روزی ۵۰۰ کشته بر  اثر کرونا داشتیم ولی اکنون با گسترش واکسیناسیون میزان تلفات کرونا حدود ۲۵ نفر است، اما این که عوارض واکسن چه بوده یا چه خواهد بود، در دست بررسی‌های بیشتر است و ان‌شاءالله مطلب مهمی پیش نیاید؛ ولی در رابطه با واکسیناسیون کرونا برای کودکان نیز هنوز قطعیت وجود ندارد اما تصمیم کمیته علمی انجام این کار برای کودکان است.
دکتر قناعتی بازرسی های میدانی، را بسیار جدی و با اهمیت دانست و تصریح کرد: در زمینه بازرسی دانشگاه بسیار جدی است و ما در این زمینه سخت گیر هستیم لذا هیچ کوتاهی را نخواهیم پذیرفت.
وی سپس به خسارت های ناشی از کرونا به سیستم های درمانی اشاره کرد و گفت: ماهیانه ۳۰۰ میلیارد تومان در دانشگاه‌ بابت کرونا خسارت می‌بینیم چرا که درآمدهای دانشگاه از محل خدمات دیگر بسیار کاهش پیدا کرده است. تخت‌های ما در دوره پیک تماما اشغال کرونا بود وان بخش از درآمد دانشگاه که از درآمد اختصاصی بوده است از دست رفته است. به لحاظ نیروی انسانی هم برخی بویژه بانوان پرستار ترک کار کردند و ما دچار کمبود در کادر پرستاری هستیم. بعضی از دوستان پزشک ما نیز به خاطر شرایط اقتصادی و قوانین مالیاتی و کسورات پلکانی کشور را ترک کردند و در کشورهای همسایه طبابت می کنند.
رئیس دانشگاه، به چالش واحدهای درمانی با نسخه نویسی الکترونیک پرداخت و گفت: باوجود اینکه زیرساخت مناسب سخت افزاری و نرم افزاری وجود ندارد، اما بنا به دستور دولت، وارد عرصه نسخه نویسی الکترونیکی شدیم و تا کنون حدود بالای ۷۰ هزار نسخه الکترونیک نوشته شد اما هنوز به سقف مطلوب نرسیدیم و متاسفانه پرداخت از جیب مردم افزایش یافته است. امیدوارم تا یکسال آینده به حدمطلوب نسخه نویسی برسیم.

دکتر قناعتی درباره آموزش مجازی دانشجویان و پزشکان، گفت: چند مشکل در آموزش داریم؛ اول آنکه پایه آموزش دبستان و دبیرستان غلط است و باید اصلاح شود. در دانشگاه هم نباید سیستم آموزشی خطابه‌ای باشد. باید به سمت خلاقیت برویم و دانشجو در فیلد باشد. دفاع مقدس  یک مدل دانشگاهی بود و در آن نیروهای بسیجی در فیلد و میدان با مشکلات آشنا می‌شدند و کار می‌کردند. دانشجو باید در معرض دردهای جامعه باشد. دانشگاه محل ارائه آموزش‌های کلیشه‌ای نیست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین تاکید کرد: ما از لحاظ شرایط ذخیره استراتژیک دارو شرایط مطلوبی نداریم و به لحاظ ساختار نیز بیمارستانها که در کرونا آسیب دیدند باید بازسازی شود. برخی تجهیزات ما فرسوده شده است که باید بازسازی شود و نیاز به نیروی انسانی هم همچنان وجود دارد. میزان بودجه‌ای که برای ما در نظر گرفته شده است نسبت به هزینه‌های ما و تغییرات قیمت دلار و کاهش ارزش ریال بسیار پایین است و اثر گذاری را در سیستم کاهش می دهد.

وی در پایان از خبرنگاران دعوت کرد تا از پیشرفت های دانشگاه بازدید کنند و با پیشرفت های شگرفی که باوجود تحریم در دانشگاه ایجاد شده آشنا شوند.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها,رسانه
  • کد خبر : 205701
فیلم بردار
نسیم  قرائیان
تهیه کننده:

نسیم قرائیان

1 نظر برای این مقاله وجود دارد

حبیبی

حبیبی

00/10/26 - 17:23

سلام روز ملاقات با کارمندان دانشگاه چه روزی و چگونه هماهنگی صورت میگیرد.وغیر حضوری چگونه میتوان با ایشان ارتباط برقرار کرد

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *