در قاب رسانه

 

  • تاریخ انتشار : 1395/07/27 - 18:05
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2840
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

نشست مطبوعاتی اولین همایش بین المللی و نوزدهمین همایش ملی بهداشت محیط و توسعه پایدار با حضور رییس دانشگاه برگزار شد

رییس دانشگاه در نشست مطبوعاتی اولین همایش بین المللی و نوزدهمین همایش ملی بهداشت محیط و توسعه پایدار، محیط را دارای بالاترین سهم تاثیرگذار در سلامتی انسان دانست.

گالری عکس
در نشست مطبوعاتی اولین همایش بین المللی و نوزدهمین همایش ملی بهداشت محیط و توسعه پایدار که روز سه شنبه 27 مهر سال 95 در سالن شورای ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد، دکتر جعفریان رییس دانشگاه، محیط زیست را یکی از مهمترین عوامل تعیین کننده سلامت خواند و گفت: 50 درصد از سلامتی انسان ها تحت تاثیر محیطی است که در آن زندگی می کنند.
وی با اشاره به سهم سایر عوامل موثر در سلامت افراد گفت: رفتارهایی که در محیط اتفاق می افتد، عامل 25 درصد از سلامتی انسان ها است. بطور مثال شایع ترین علت مرگ جوانان در کشور، تصادفات رانندگی است و هرچند وضعیت راه و جاده در آن بی تاثیر نیست اما رفتارهای پرخطری مانند تند راندن مهم تر است. در این میان سهم گروه پزشکی در سلامت مردم 20 درصد و سهم ژنتیک 5 درصد است.
دکتر جعفریان با بیان این که همایش ملی بهداشت محیط و توسعه پایدار برای چهارمین مرتبه توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می شود گفت: این همایش، به طور ادواری در دانشگاههای علوم پزشکی کشور برگزار می شود.  

اهداف توسعه پایدار و ارتباط آنها با محیط زیست
رییس دانشگاه با اشاره به اهداف توسعه پایدار و تصویب سند آن در سازمان ملل متحد گفت: ایران از کشورهایی است که این سند را امضاء کرده است و این دومین همایش ملی بهداشت محیط است که به طور خاص به این موضوع می پردازد.
رییس دانشگاه با بیان این که تا سال 2030 میلادی، 17 هدف عمده برای توسعه پایدار طراحی و در سازمان ملل به تایید رسیده است گفت: فقر، گرسنگی، سلامتی و زندگی خوب، آموزش باکیفیت، عدالت جنسیتی، آب، انرژی تمیز و قابل تهیه، کار مناسب و رشد اقتصادی، صنعت، نوآوری، زیرساخت ها، عدالت و از بین بردن نابرابری ها، جوامع و شهرهای پایدار، تولید و مصرف مسئولانه، اقدامات آب و هوا، زندگی زیر آب، زندگی روی زمین، صلح و عدالت در سطح بین الملل و همکاری همگانی برای تحقق این اهداف، این 17 هدف را تشکیل می دهند. در این میان، چندین هدف از این اهداف با محیط زیست در ارتباط هستند.
وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی تهران با دارا بودن پژوهشکده محیط زیست، سه مرکز تحقیقات و چهار گروه مرتبط با محیط زیست، زیرساخت خوب و قدرتمندی برای مطالعات مرتبط با این زمینه محسوب می شود. بنابراین این مرکز علمی ظرفیت و قابلیت خوبی برای برگزاری یک همایش بین المللی با موضوع محیط زیست دارد.
دکتر جعفریان با بیان این که همایش در دو روز و نیم برگزار می شود گفت: در این همایش، موضوعات متعددی همچون مباحث اپیدمیولوژیک، سم شناسی، تغییرات آب و هوا، آب و فاضلاب، غذا، پسماندهای جامد، محیط فیزیکی، تشعشعات و امواج رادیواکتیو مطرح می شود و شرکت کنندگانی از داخل کشور و همچنین سخنرانان بین المللی که تاکنون حضور 12 تن از آنها به قطعیت رسیده است، در همایش شرکت می کنند. امیدوارم که این همایش بتواند در تصمیم سازی برای ارتقای محیط زیست و سلامت و همچنین تبادلات اطلاعات علمی موثر باشد.   

رشد سریع شهرنشینی و تاثیرات آن بر محیط زیست
در بخشی دیگر از این نشست خبری، دکترمصداقی نیا رییس انجمن علمی بهداشت محیط ایران گفت: همایش بهداشت محیط، یک همایش سالیانه است که تاکنون به صورت ملی برگزار می شد و امسال با کمک دانشگاه، بین المللی شده است.
وی رشد سریع شهرنشینی را مشکلی در کشور و همچنین در دنیا خواند و گفت: حدود 40 سال پیش، 65 درصد از جمعیت کشور ساکن روستاها بودند. ولی امروزه حدود 72 درصد از جمعیت کشور شهرنشین هستند. این در حالی است که زیرساخت های مناسبی برای این جمعیت کثیر شهرنشین ایجاد نشده است و همین عامل باعث شده تا محیط زیست تحت تاثیر قرار بگیرد.
وی افزود: زمانی که یک سوم از جمعیت 90 میلیونی ساکن 8 کلان شهر هستند، طبیعی است که مشکلاتی در رابطه با آب و آلودگی هوا داشته باشیم. در سال1340، سرانه آب موجود برای هر فرد ایرانی پنج هزار متر مکعب بود در حالی که امروز این میزان، هزار و 200 متر مکعب است. این نشان می دهد که منابع آب برگشت پذیر کشور در حال تمام شدن است.
دکتر مصداقی نیا با بیان این که سالیانه حدود 20 هزار نفر از جمعیت کشورمان در تصادفات رانندگی فوت می کنند گفت: به همین میزان یا بیشتر، مردم کشور به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند. در دنیا نیز هفت میلیون نفر در سال به دلیل آلودگی هوا می میرند.
رییس انجمن علمی بهداشت محیط ایران، میزان دسترسی به آب سالم در شهرهای کشور را 98 درصد برآورد کرد و گفت: در این زمینه، نسبت به بسیاری از کشورها وضعیت بهتری داریم و گام های بزرگی برداشته ایم. پوشش جمع آوری و تصفیه فاضلاب ها نیز در ایران حدود 40 درصد است، در حالی که 20 سال پیش این میزان بسیار کمتر بود.
وی با بیان این که در دو تا سه سال اخیر، روند رو به بهبودی در کاهش مساله آلودگی هوا داشته ایم گفت: در گذشته، تعداد روزهای ناسالم  کشور در سال بسیار زیاد بود. در حالی که الان در حال کمتر شدن است.  
رییس انجمن علمی بهداشت محیط ایران افزود: این همایش، به مسائل بین المللی می پردازد که برای توسعه پایدار به تصویب رسیده است و سعی دارد تا با گردآوری دست اندرکاران برای اقداماتی که باید انجام شود، توافقات لازم حاصل شود.

تعهد 193 کشور برای تحقق اصول توسعه پایدار
در ادامه این نشست، دکتر تکیان دبیر بین الملل همایش و معاون بین الملل دانشکده بهداشت، با بیان این که ثبت اهداف توسعه پایدار سازمان ملل، بعد بین الملل این همایش را تشکیل می دهد گفت: تحقق این اهداف شامل پنج جزء مردم، صلح، حاکمیت کره زمین و حفظ آن، مشارکت و پرداختن به همکاری های جمعی است. 193 کشور برای تحقق این اصول تا سال 2030 متعهد هستند و برگزاری این همایش، فرصتی را برای پرداختن به بعد مشارکت فراهم می کند. این مشارکت می تواند داخلی و همچنین بین المللی باشد. از این رو، 12 سخنران بین المللی از 8 کشور دنیا و 5 سازمان بین المللی انتخاب شده اند.
دکتر تکیان با اشاره به چگونگی برگزاری جلسات و پانل های تخصصی گفت: سناریوی هر جلسه، تصویری از کل به جزء ارایه می دهد. به طوری که در هر جلسه، یک صاحب نظر بین المللی تصویر جهانی موضوع مطرح شده را ارایه می کند و پس از آن تصویر منطقه ای و گزارش کشوری مرتبط با آن موضوع مطرح می شود.
دبیر بین الملل همایش افزود: افرادی که از سازمان های بین المللی در این همایش شرکت می کنند، با فعالیت های جمهوری اسلامی ایران و ترجمان اهداف توسعه پایدار در کشورمان آشنا می شوند. چنانچه وزارت بهداشت برای ادای سهم خود در ارتباط با این موضوع، معاونت جدید و یک اداره توسعه پایدار ایجاد کرده است.
دکتر تکیان، جلسه نهایی اولین همایش بین المللی و نوزدهمین همایش ملی بهداشت محیط و توسعه پایدار را جلسه سیاست گذاری و صدور قطعنامه همایش خواند و گفت: این امر باعث تقویت سیاست گذاری های کلان در این زمینه می شود و امیدواریم که این همایش، همه ابعاد مرتبط با موضوعات آن را از سطح جهانی تا محلی پوشش دهد.

حضور قریب به 400 عضو هیات علمی در همایش  
مهندس فرهادی مدیر فنی بهداشت محیط مرکز سلامت محیط کار وزارت بهداشت با بیان این که تلاش کردیم تا در همه بخش های این همایش، مشارکت فعال داشته باشیم گفت: امیدوارم که خروجی این همایش شامل مقالات و سخنرانی ها، به ما در کنترل و پیشگیری عوامل محیطی موثر بر سلامت کمک کند. در این میان، در بسیاری از مباحث مختلف محیطی مانند آب، آلودگی هوا و پرتوها، روش های اجرایی یا نظارتی در وزارت بهداشت باید تغییر کند و زمینه این تغییرات از چنین همایش هایی ایجاد می شود.
دکتر علی محمدی، دبیر اجرایی اولین همایش بین المللی و نوزدهمین همایش ملی بهداشت محیط و توسعه پایدار و عضو هیات علمی دانشکده بهداشت با بیان این که این همایش از پرسابقه ترین همایش های علمی است گفت: نخستین سالی که این همایش برگزار شد، تعداد کل شرکت کنندگان به 100 تن هم نمی رسید در حالی که در همایش امسال، حدود هزار و 500 نفر که قریب به 300 تا 400 تن از آنها از اعضای هیات علمی هستند، شرکت کرده اند و این اهمیت موضوع را نشان می دهد.      
توضیح این که به همت دانشگاه علوم پزشکی تهران، نوزدهمین همایش ملی بهداشت محیط و توسعه پایدار امسال برای نخستین بار به صورت بین المللی برگزار می شود. زمان این همایش یکم تا سوم آبان 95 و محل آن مرکز همایش های بین المللی برج میلاد تهران است.  در این همایش، اساتید و کارشناسان داخلی و صاحب نظران بین المللی از کشورهای مختلف دنیا همچون سوییس، آلمان، هلند، چین، آفریقای جنوبی و اردن حضور دارند.  
خبرنگار: زهرا صادقی
عکاس: سید میثم عطری



  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,رسانه
  • کد خبر : 63370
تهیه کننده: