• تاریخ انتشار : 1399/01/30 - 20:42
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1301
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اقدامات پیشگیری از کرونا

پاسخ به پرسش میوه و سبزیجات خام را چطور ضدعفونی کنیم

دانشکده بهداشت و موسسه ملی تحقیقات سلامت دانشگاه راهنمای (پاسخ به پرسش میوه و سبزیجات خام را چطور ضدعفونی کنیم) را منتشر کردند.

 
به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، از آنجا که اپیدمی کووید 19 همچنان یک مسئله جدی است، انجام اقدامات احتیاطی روزانه مانند شستن دست‌ها، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، ورزش و خواب کافی برای کاهش خطر عفونت مهم است. اما حفظ یک رژیم غذایی سالم برای کمک به تقویت سیستم ایمنی بدن نیز ممکن است موثر باشد. از آنجا که یکی از اجزای اصلی رژیم غذایی سالم، میوه و سبزیجات است این سؤوال مطرح می گردد که نحوه ضدعفونی کردن این مواد غذایی که عمدتا بصورت خام مصرف می شوند چگونه است و چه باید کرد؟
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های امریکا تاکنون هیچ شواهدی مبنی بر انتقال ویروس جدید کرونا از طریق مواد غذایی گزارش نکرده است اما با توجه به تجارب بیماریهای ویروسی قبلی، در مورد شستن میوه جات و سبزیجات خام در شرایط کنونی لازم است نکاتی مورد توجه قرار گیرد. در مورد سبزیجات، در ابتدا پس از پاک کردن به منظور برطرف شدن مواد زائد و گل و لای، یک مرتبه شستشو انجام شود، سپس برای انگلزدایی، در یک ظرف 5 لیتری به ازای هر لیتر، 3 تا 5 قطره مایع ظرفشویی اضافه شده و به مدت 5 دقیقه میوه جات و سبزیجات را داخل کفاب قرار گرفته و سپس با آب سالم شستشو شوند. برای گندزدایی و از بین بردن میکروبها، یک گرم ( نصف قاشق چایخوری) پودر پرکلرین 70 درصد را در ظرف 5 لیتری ریخته تا حل شود و سپس میوه جات و سبزیجات را برای مدت 5 دقیقه داخل آن قرار داده تا ضدعفونی شوند (در صورت دردسترس نبودن پرکلرین می توان از یک قاشق مرباخوری آب ژاول 10 درصد یا دو قاشق مرباخوری آب ژاول 5 درصد استفاده کرد. از سایر گندزداهای موجود در بازار که دارای مجوز وزارت بهداشت باشند نیز می توان طبق دستورالعمل مندرج بر آن استفاده کرد). در نهایت پس از گندزدائی نیز مجددا میوه جات و سبزیجات را با آب سالم شستشو داده تا باقیمانده کلر یا ماده گندزدا جدا شود. برای سبزیجات و میوه جات با پوسته سخت تر مانند هویج، سیب زمینی، سیب و یا مرکبات می توان از یک برس برای شستشوی سطح خارجی آن استفاده کرد. برای سبزیجاتی مانند کاهو و کلم باید بیرونی ترین برگ ها و نیز قسمت انتهایی آن جدا شده و برگ ها بصورت جداگانه و تک تک شستشو شوند. همچنین از تخته برش جداگانه برای مواد غذایی خام استفاده شود. 
در خصوص نحوه ضدعفونی سبزیجات و میوه جات خام باید این مواد غذایی در طی چند مرحله شستشو شوند که شامل شستشو با آب سالم برای رفع گل و لای، شستشو با آب و مایع ظرفشویی بمنظور انگل زدایی، شستشو با پرکلرین برای گندزدائی و در نهایت شسشتشو با آب سالم است و سپس می توان آنها را مصرف کرد.

 

  • گروه خبری : دانشکده بهداشت,گروه خبری RSS,اخبار ,روشنگری و پاسخ به شایعات
  • کد خبر : 153538
نسیبه  جلالوند
تهیه کننده:

نسیبه جلالوند

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *