آموزش دانش آموزان در خصوص راه های پیشگیری از ابتلا به کروناویروس جدید 2019

همه ی ما تو زندگی لااقل یک بار سرما خوردیم و یا دچار آنفلوآنزا شدیم. در چنین شرایطی بدن ما انسان ها خیلی آسیب پذیر میشه. این بیماریها توسط ویروس ها وارد بدن انسان شده و از فردی به فرد دیگه منتقل میشه. یادمون باشه با رعایت بهداشت و توصیه آن به دوستان و اطرافیان خودمون، می تونیم جلوی انتشار این بیماری رو بگیریم.

کروناویروس ها

• ویروس ها انواع زیادی دارن که یک خانواده از اونها رو کرونا ویروس میگن
  •  کرونا ویروس ها عامل سرماخوردگی هستن.
  • این ویروس ها می تونن خودشون رو تغییر بدن و تبدیل به ویروس های خیلی قوی تری بشن که بیماری های شدیدی در انسان ایجاد می کنن!
  • شاید اسم بیماری سارس ) SARS ) یا مرس (MERS ) را شنیده باشید که چندین سال قبل عده ای از افراد در کشور چین و عربستان را بیمار کرده بود. خوشبختانه دانشمندان تونستند راه درمان اونها رو پیدا کنند و جلوی این بیماری ها رو بگیرند.

نوع جدید کرونا ویروس COVID-19

• الان دوباره یک عضو جدید از خانواده کرونا ویروس ها توی کشور چین  پیدا شده و تعداد زیادی از انسان ها رو بیمار کرده که هنوز کسی اون رو دقیق نمی شناسه!
  • دارو و واکسن هم هنوز برای این بیماری کشف نشده که بتونیم باهاش مقابله کنیم و بیمارها رو درمان کنیم؛ بخاطر همین توی دنیا آدم های زیادی رو بیمار کرده
  • این عضو جدید که اسمش و گذاشتن COVID-19  قدرت سرایت (انتقال از یک فرد به فرد دیگه) بالایی داره
  • این بیماری جدید یک بیماری قابل انتقال از حیوان به انسان محسوب میشه.
  • برای شناختن بهتر بیماری، هنوز نیاز هست که مطالعات بیشتری انجام بشه. که خوشبختانه دانشمندان مطالعات لازم رو انجام میدن.

علائم بیماری

1. وقتی این ویروس وارد بدن کسی بشه ممکنه باعث ایجاد علایمی بشه مثل:
  • تب
  • سرفه
  • گلودرد
  • علایم گوارشی
  • اسهال
  1. اگه بیماری شدید بشه، باعث تنگی نفس می شه که علامت خطره ( که باید سریع به پزشک مراجعه بشه )

راه های انتقال ویروس

• انتشار از راه هوا (ریزقطره ها که موقع عطسه و سرفه پخش میشن )
  • تماس نزدیک با انسان مبتلا ( دست دادن – در آغوش گرفتن )
  • دست زدن به وسایل و سطوح آلوده

راه های پیشگیری

چه کارهایی باید انجام بدیم تا بیمار نشیم؟

1. باید مرتب و به طور منظم دست ها رو با آب و صابون بشوییم و یا از ژل های مخصوص استفاده کنیم.
    بطور معمول پس از شستن و یا ضدعفونی کردن، دست ها بیش از 15 دقیقه تمیز نمی مانند. دستها را باید درست بشوییم مدت زمان شستشوی دست باید مدتی طول بکشه که حداقل تا 30 آروم بشماریم.
  2. دهان و بینی خودمون رو هنگام سرفه و عطسه بپوشانیم و بلافاصله دستمال رو تو سطل زباله بندازیم و دست هامون رو فوراً بشوئیم  یا با محلول ها و ژل های ضد عفونی تمیز کنیم.
    اگر موقع سرفه و عطسه ، دستمال همراهمون نبود، از قسمت داخلی آرنج استفاده کنیم تا دوستامون و اطرافیانمون رو بیمار نکنیم.
  3. وقتی بیمار هستیم یا دستهامون آلوده ست به چشم ها دهان و بینی خود دست نزنیم.
  4. اگر علائم سرماخوردگی داشتیم، تو خونه استراحت کنیم و مدرسه نریم!
  5. اگر علائم ما شدید شد، حتما به دکتر مراجعه کنیم.
  6. از تماس نزدیک (دست دادن و روبوسی) با افراد دارای تب و علائم سرماخوردگی پرهیز کنیم و فاصله یک متر اطراف هر فرد را رعایت کنیم.
  7. تا حد امکان به حیوانات نزدیک نشیم و به اونا دست نزنیم. اگر حیوونی رو نوازش کردیم و دست زدیم حتما دستامون رو با آب و صابون بشوییم.
  8. غذایی که کامل پخته نشده رو نخوریم! تا حد امکان از غذاهای بیرون استفاده نکنیم و یا از مکان های مطمئن غذا تهیه کنیم.

چه موقع ماسک بزنیم؟
فقط بیماران و کسانی که از بیماران مراقبت می کنن یا باهاشون در تماس هستند باید ماسک بزنن

دانش آموزان عزیز :
یادمون باشه با رعایت بهداشت و توصیه آن به دوستان و اطرافیان  خودمون، می تونیم جلوی انتشار این بیماری رو بگیریم.

تنظیم: مهندس سارا نعیمی
تهیه و تنظیم:
گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران
منبع:
دستورالعمل و رسانه‌های وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در مورد کرونا ویروس ۲۰۱۹/ معاونت بهداشت/ 1398