• تاریخ انتشار : 1396/10/26 - 06:55
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 9430
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

خطرات زیست محیطی ظروف یک بار مصرف فلزی

در کمیته بهداشت محیط بیمارستان فارابی خطرات مربوط به پسماند ظروف یک بار مصرف آلومینیومی که برای توزیع غذا میان کارکنان استفاده می شود، مطرح شد.

کمیته بهداشت محیط بیمارستان فارابی روز دوشنبه ۲۵ دیماه ۱۳۹۶ با حضور سعید مرادی، مدیر بیمارستان در سالن شورای مرکز برگزار شد.
 این جلسه با گزارش  مهندس زهرا موسوی، کار شناس بهداشت محیط در مورد  برنامه و نحوه شستششو و گندزدایی مخازن آب سرد کن  شروع شد. به گفته وی جنس این مخازن از ظروف یکبار مصرف حاوی PETE( پلی اتیلن تترا فتالات) و یا از جنس پلی وینیل کلراید می باشد که  از روی علامت یا عدد درج شده در انتهای مخزن می توان نوع آن را تشخیص داد و بر اساس استاندارد های ملی و بین المللی استفاده مجدد از آن ها به علت نازک شدن جداره و ایجاد شیارهای بسیار کوچک و غیر قابل مشاهده ودر نتیجه ایجاد محل مناسبی برای رشد باکتریها صحیح نمی باشد.
مهندس موسوی سپس نتایج بررسی آلودگی مخازن آبسردکن موجود در بیمارستان را ارائه کرد .و به گزارش وضعیت نظافت فضاهای عمومی بیمارستان پرداخت.
این گزارش به تفکیک فضاهای موجود  اشکالات و موارد قابل بهبود را معرفی و اقدام  اصلاحی پیشنهادی را ارائه می کرد .
در ادامه جلسه گزارش میزان پیشرفت برنامه عملیاتی واحد بهداشت محیط ارائه شد. کاهش تولید پسماند شبه خانگی به میزان ۱ درصد نسبت به سال۹۵ از اهداف تعیین شده این برنامه است . میزان کاهش پسماند تولیدی در آشپزخانه(۹ ماهه)  بررسی و نمودار تولید پسماند آشپزخانه در سال۹۶ و مقایسه آن با سال قبل نمایش داده شد.
بر اساس این گزارش پسماند تولیدی در ۹ ماهه سال ۹۶ نه درصد کاهش یافته است که دلایل آن شامل کاهش میزان مواد غذایی معدومی (با تطبیق دادن حجم غذای طبخ شده با آمار تقریبی توسط واحد تغذیه، مدیریت صحیح غذای باقی مانده ، کاهش حجم غذای سرو شده و در نتیجه کاهش دور ریز غذا ، بهبود کیفیت غذا، استفاده از سبزی های پاک شده و شسته شده آماده (مطابق قرارداد دانشگاه) ، تهیه روزانه تره بار  مصرفی و تفکیک صحیح پسماند قابل بازیافت  توسط پیمانکار می شود.
همچنین در واحد رختشویخانه نیز پسماند تولیدی در ۹ ماهه ۳۵ درصد کاهش یافته است که علت آن کاهش اسقاط اقلام پارچه ای و  حذف کامل  پودر ماشین لباسشویی و جایگزین نمودن صابون مایع ( کاهش  ضایعات) می باشد.
مهندس موسوی در موردکاهش پسماند  پاویون ها گفت: با تغییر در شیوه توزیع غذا در پاویون اساتید و دستیاران و جایگزین کردن  سرو غذای گرم ماهانه ۳۳۸۰ عدد ظرف یکبار مصرف آلومینومی حذف شده است که دستاورد مهم زیست محیطی است چون در سایت کهریزک جداسازی مواد قابل بازیافت از پسماندهای عادی بیمارستان ممنوع می باشد و این ظروف همراه سایر پسماند ها دفن می شوند . حداقل  مدت زمان لازم جهت تجزیه این ظروف آلمینیومی در محیط ۲۰ سال است  و خطر مهمی برای سلامتی است.
این کارشناس بهداشت محیط افزود: از طرفی بنابر اعلام گروه مهندسی شیمی امریکا (۲۰۱۴) در یک وعده غذای سرو شده در فویل و ظروف آلومینومی ۵/۳ میلی گرم یون آلومینیوم به غذای پخته شده منتقل می شود و هرچه درجه حرارت بالاتر باشد ، مواد غذایی حاوی اسید، سرکه، نمک باشند یا ظروف دارای خش باشد انتقال یون آلومنیوم سریعتر صورت می پذیرد.
وی تاکید کرد: حداکثر مجاز دریافت روزانه الومنیوم در بدن طبق نظر سازمان سلامت جهانی ۶۰ میلی گرم ( با توجه به وزن متفاوت) می باشد که از منابعی مانند آنتی اسیدها،رنگ ها، پنیر فراوری شده، شامپو، لوازم ارایشی و..روزانه دریافت میشود..در دوز های بالا این فلز جذب مغز و استخوان می گردد و ارتباط مستقمی با بیماری سندرم خستگی مزمن، نرمی استخوان، پوکی استخوان،آلزایمر می باشد.
خبر و عکس: امیدوار

  • گروه خبری : طب فیزیکی
  • کد خبر : 73786
معصومه  عزيزي
تهیه کننده:

معصومه عزيزي