برگزاری اولین جلسه هماهنگی ویژه نیروهای خط مقدم خودکشی در شهرستان اسلامشهر

واحد سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر اولین جلسه هماهنگی ویژه نیروهای مداخله‌گر اولیه صحنی خودکشی را برگزار کرد.

برگزاری اولین جلسه هماهنگی ویژه نیروهای خط مقدم خودکشی در شهرستان اسلامشهر

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، واحد سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد شبکه سه‌شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۱ اولین جلسه هماهنگی ویژه نیروهای مداخله‌گر اولیه صحنی خودکشی را با حضور دکتر عباس امیراحمدی، معاون شبکه و معاون عملیات سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی، معاون پیشگیری اورژانس اجتماعی، معاون اورژانس شهرستان برگزار کرد.
در این جلسه دکتر مرجان فتحی، کارشناس مسئول واحد سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد خاطرنشان کرد:  مداخله‌گران اولیه همچون نیروی پلیس، آتش‌نشانان و سایر مسئولان اغلب منبع خط مقدم اقدام برای افرادی هستند که مشکلات جدی سوءمصرف مواد، هیجانی یا سلامت روان دارند و ممکن است تمایل به خودکشی داشته باشند. بااین‌حال، آنها معمولاً آموزش مناسبی برای تشخیص علائم و نشانه‌های بیماری‌های جدی روان‌شناختی ندیده‌اند و همچنین نمی‌دانند اقدامات مناسب برای مواجهه با رفتارهای خودکشی چه هستند.
وی در ادامه افزود: نیروهای پلیس، آتش‌نشانان و سایر مسئولان خط مقدم روزبه‌روز بیشتر برای موقعیت‌های شرایط اضطراری سلامت روان، مثل بحران خودکشی، فراخوانده می‌شوند. درنتیجه آنها نقش مهمی در پیشگیری از خودکشی ایفا می‌کنند: با اطمینان از اینکه مسئولان مربوط آموزش‌های لازم را برای تشخیص علائم بیماری‌های روانی کسب کرده‌اند، تعیین خطرهای مرتبط با خودکشی، و شناسایی قوانین مرتبط با سلامت روان و کاربرد آن در جامعه. مداخله‌گران اولیه موقعیتی منحصربه‌فرد برای تشخیص احتمال وقوع و نتایج بحران‌های خودکشی دارند.
در پایان سمیرا سلیمانیان، کارشناس سلامت روان شبکه ضمن تاکید بر اهمیت ارسال به‌موقع آمار در راستای پیشگیری و اقدامات مؤثر از ادارات خواست در ارسال آمار تعجیل کنند.

زینب  ایمانی

زینب ایمانی