• تاریخ انتشار : 1400/12/02 - 13:44
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 520
  • زمان مطالعه : 13 دقیقه

دکتر صادقیان: دستاوردهای نشست شورای فرهنگی دانشگاه بسیار مهم و کمک کننده است و می تواند سازمان را چابک تر از قبل کند

اولین نشست مشترک شورای فرهنگی دانشگاه با حضور رئیس دانشگاه، رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، روسا و معاونان دانشجویی فرهنگی دانشکده ها و معاونان آموزشی بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران با هدف هم اندیشی در حوزه فرهنگی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت دانشجویی فرهنگی، این نشست پنجشنبه 21 بهمن 1400 از ساعت 8 تا 12:30 در تالار دارالفنون برگزار شد و در ابتدا دکتر محمدحسین صادقیان معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه ضمن خیر مقدم به حاضران، گفت: امیدوارم بتوانیم در این چند ساعتی که خدمت فرهیختگان هستیم جلسه ای پربار و مفید داشته باشیم و این جلسه مدخلی بشود برای اینکه ارتباطات عرضی در دانشگاه علوم پزشکی تهران برقرار شود.
وی افزود: دستاوردهای این نشست بسیار مهم و کمک کننده است و می تواند سازمان را چابک تر از قبل کند. چرا؟ به این دلیل که ما بعضی وقت ها احساس می کنیم سلسله مراتب اداری اگر رعایت بشود و بعضی کارها تا آن رأس سیستم برود و برگردد، خیلی عالی است که به این شکل اتفاق بیفتد. ولی از آن طرف متأسفانه کمی این پروسه را زمانبر می کند و ممکن است آسیب هایی داشته باشد.
بنده در ابتدای بحث می خواستم یک تشکر ویژه از همکاری دکتر فرشاد علامه معاون آموزشی دانشگاه و همکاران و معاونان دانشجویی دانشکده ها داشته باشم. علت این تشکر ویژه این است که همانطور که دوستان مستحضر هستند، ما به خاطر بحث همه گیری کرونا یک دوره دو ساله مجبور بودیم تمامی فعالیت های آموزشی و درکل زندگی دانشجویی دانشگاهیان را ببریم در فضای مجازی که این یک گذار خیلی سریع از فعالیت های حضوری به مجازی است. البته از لحاظ رشد در عرصه مجازی، خوب بود ولی آسیب هایی هم داشت.
دکتر صادقیان در ادامه، هدف از برگزاری نشست را آشنایی و هم افزایی میان معاونان دانشجویی فرهنگی دانشکده ها و معاونان آموزشی بیمارستان ها با مدیران و مجموعه معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه در راستای پیشبرد و ارتقای امورات مربوط به حوزه های فرهنگی، حرفه ای و رفاهی دانشگاهیان و بخصوص دانشجویان، عنوان کرد.
وی افزود: با توجه به برنامه ریزی بعمل آمده، جلسات بصورت فصلی برگزار خواهد شد. عمده مباحث نشست امروز با محوریت مسائل فرهنگی و اجتماعی است و در جلسات بعدی به مسائل رفاهی، صنفی، مدیریتی و ... پرداخته می شود.
معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه تصریح کرد: معاونت دانشجویی اعتقاد دارد با حضور در میدان و بازدیدهای میدانی مسئولان دانشکده ها و بیمارستان ها از امکانات و سطح زندگی دانشجویان خود در فضای خوابگاه ها و پاویون های بیمارستانی، با نقاط ضعف و قوت امکانات رفاهی، معیشتی و فرهنگی دانشجویان آشنا شده و می توان با استفاده از نقطه نظرات ارزشمند و راهگشای شما اساتید، در راستای مرتفع شدن مشکلات و ارتقای خدمات، گام برداشت.
وی افزود: در این راستا اولین دیدارها با حضور رئیس دانشکده پزشکی و مسئولان این دانشکده و معاونان دانشجویی فرهنگی دانشکده های داروسازی و پرستاری و مامایی، طی دو هفته از مجتمع خوابگاهی کوی دانشگاه برگزار شد.
دکتر صادقیان با تأکید بر بازدید میدانی مسئولان دانشکده ها از اماکن دانشجویی گفت: با همراهی معاونان دانشجویی فرهنگی سایر دانشکده ها بازدیدهای سرزده و میدانی را بصورت هفتگی ادامه خواهیم داد.
معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه، در پایان گفت: از دکتر قناعتی رئیس دانشگاه، دکتر شیراوژن معاون دانشجویی فرهنگی وزارت بهداشت و دکتر امامی معاون وزیر ارشاد و دبیر شورای فرهنگی عمومی کشور که قبول زحمت کردند و باتوجه به جلسات متعدد و مشغله فراوان در این هم اندیشی شرکت کردند، تشکر می کنم.

همچنین، دکتر فرشاد علامه معاون آموزشی دانشگاه در ابتدای سخنان خود، گفت: خدا را شاکریم به ما توفیق داد که بتوانیم در محیط اطرافمان مؤثر باشیم و از این فرصت استفاده کنیم و باید بهترین خدمت را ارائه دهیم.
وی افزود: حیطه دانشجویی و آموزش بسیار به هم نزدیک است و ما با معاونت دانشجویی فرهنگی، همیشه همکاری داشتیم و خواستیم هر جایی که مسائل به هم نزدیک است با همفکری کار را جلو ببریم.
وی با اشاره به رعایت عدالت در بین دانشجویان، گفت: یکی از مسایل مهم ما در بیمارستان ها بحث توجه کردن به دانشجویان در سطوح مختلف و عدم ایجاد تبعیض است. اگر دانشجویی نسبت به سایر دانشجویان در سطح پایین تری است، سعی می کنیم در حدی که توان داریم امکانات را جوری توزیع کنیم که عدالت برقرار باشد. بسیاری از مواقع احترام گذاشتن، خیلی از مشکلات را حل و رفع می کند. من خواهش دارم ارتباط با دانشجویان بهتر شود. سعی شود مهارت های ارتباطی و نوع صحبت کردن کارشناسان ارتقا پیدا کند.
معاون آموزشی دانشگاه درخصوص ابلاغ شیوه نامه کرونای شورای آموزشی، تصریح کرد: شورای آموزشی دانشگاه شیوه نامه کرونا در شرایط امیکرون را مصوب کرده و به دانشکده ها ارسال شد، زیرا باتوجه به نوع هتروژن بودن دانشکده های مختلف و بیمارستان ها، نیاز بود یک گایدلاین کلی داشته باشیم. همچنین یک کمیته اضطراری ایجاد کردیم در ذیل شورای آموزشی دانشگاه تا در مواقعی که نیاز به تغییراتی باتوجه به شرایط احساس شود، بتواند کمک کند تا در سریع ترین زمان، تصمیم گیری و مصوبات لازم را اعلام کنیم.
دکتر علامه با اعلام اینکه این شیوه نامه تا آخر سال ادامه پیدا خواهد کرد، گفت: بیشتر کلاس های تئوری به صروت مجازی است ولی واحدهای عملی برگزار می شود. به امید خدا اگر سال جدید وضعیت بهتر شود، بر می گردیم به آموزش حضوری و البته به آموزش مجازی هم توجه خواهیم کرد و به سوی آموزش های ترکیبی پیش خواهیم رفت.

بعد از آن دکتر سید مجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در تعریف شورای فرهنگ عمومی، گفت: ما در هر شهر شورای فرهنگ عمومی داریم؛ به این معنا که فهم تغییرات و حفظ اصالت های فرهنگی به عهده این شورا قرار داده شده تا از طریق رصد به موقع، برنامه ریزی و هم افزایی دستگاه ها و پشتیبانی محتوایی از آنها، برای مواجهه با این تغییرات که در پیرامون ما و در گروه های مختلف آمادگی داشته باشیم.
وی افزود: یکی از کارهای ما، صیانت از اصالت و تنوع فرهنگی در کشور است.
درادامه این همایش، دکتر امامی با اشاره به چالش های فرهنگی دانشجویان به ویژه دانشجویان خوابگاهی که از سراسر ایران به دانشگاه علوم پزشکی تهران می آیند، گفت: در واقع مهاجرت یک پدیده اجتماعی و زایشگر بخش مهمی از مسایل فرهنگی ایران مدرن است. چالش های فرهنگی مبتلا به دانشجویان علوم پزشکی که به شهر تهران می آیند به دو بخش تقسیم می شوند؛ یکسری مسایل مشترک و یک سری مسائل اختصاصی علوم پزشکی داریم.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور درخصوص چالش های مشترک دانشجویان گفت: اولین چالش، مسأله هویتی است و اعتماد به نفس هویتی افراد. حتی این مختص دانشجویان شهرستانی نیست و در هیمن تهران هم افراد در مناطق مختلف با این چالش مواجه هستند.
دومین چالش: مسأله فراغت است که بین دانشجویان رشته های مختلف متنوع است. فراغت و اوقات بیکاری دانشجویان باید با مصرف فرهنگی فرد پر شود.
سومین چالش: مسأله آراستگی عمومی (حجاب و عفاف) یا برنامه مشترک ارتقای زیست عفیفانه؛
دکتر امامی در توضیح ارتقای زیست عفیفانه، گفت: سه راهبرد ارتقای زیست عفیفانه که شورای فرهنگ عمومی تصویب کرده شامل: 1- گفتمان باید به سمت امنیت جنسی برده شود به جای حجاب اجباری. 2- دسترس پذیری آسان لباس زیبا، عفیفانه، سالم و ارزان و 3- به دنبال تعزیرهای اثر بخش به جای تعزیرهای هزینه ساز و البته منجر به درمان رفتن، می شود.

حجت الاسلام والمسلمین میرمجید سیدقریشی مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه سخنان خود را با تبریک ایام الله دهه فجر آغاز کرد و گفت: 43 سال از انقلاب گذشته و اگر بخواهیم مسایل و مشکلات را بنویسیم، به اندازه چند قرن مسأله های مختلف در ساحت های مختلف و درگیری های مختلف داشتیم. علت آن هم زنده شدن انقلاب و باعث آزار دیدن بسیاری در دنیا بود.
مسئول نهاد رهبری با اشاره به مجاهدت تاریخی امام خمینی (ره) گفت: امام خمینی (ره) ما را از یک حقارت تاریخی نجات داد زیرا یکی از شگردهای مهم فراعنه در طول تاریخ، تحقیر انسان ها بود و با این کار حکومتشان را به جلو می بردند و می برند. آن چیزی که در انقلاب برای ما هویت ایجاد کرد، خروج از این حقارت بود. ما باید خودمان را باور کنیم که می توانیم مستقل، آزاد و رها باشیم. هیچ دستاوردی برای ما در انقلاب، بالاتر از این جمله نبود که: «ما می توانیم».
حجت الاسلام سیدقریشی با تأکید بر مخالفت جمهوری اسلامی با ظلم، گفت: انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی است، ظلم ستیزی به معنای عدم ارتباط با ملت ها نیست، ما با ظلم مخالف هستیم نه با ملت ها. همه اینها به فرهنگ بر می گردد، لذا انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی بود.
وی ادامه داد: ما با یک فرهنگ متحد جهانی روبرو هستیم و هر کسی در برابر او استقامت می کند، او را با انگ های مختلف له و زمین گیر می کنند. اجازه فکر کردن نمی دهند و نتایج آن هم می شود اینکه دختر و پسر شما دیگر حرف شنوی از والدین ندارد و فضای دیگری دارد او را اداره می کند.
وی با مهم خواندن بحث فرهنگ در دانشگاه، تصریح کرد: ما باید به عنوان مسئولان فرهنگی در دانشگاه و دانشکده ها، دست به دست هم بدهیم و در این جنگ شناخت، جایگاه خودمان را پیدا کنیم.
مسئول نهاد رهبری در دانشگاه در پایان، اظهار داشت: امیدواریم با حمایت های دکتر قناعتی و دکتر صادقیان، بتوانیم با فکر و اندیشه شما طرح های جدیدتر و کارآمدتر برای دانشگاه پیش بینی کنیم. دانشگاه با احساس وظیفه بیشتر در حوزه اخلاق و فرهنگ دانشجو برای آن وقت بگذارند، زیرا مشکل فقط مشکل مسکن و درس دانشجو نیست، شخصیت دانشجو و یک انسان با شخصیت، مهمترین مسأله ما در دانشگاه است.

همچنین، دکتر عباس شیراوژن معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که از دیگر میهمانان این برنامه بود، ابتدا با تبریک فرا رسیدن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و خرسندی از حضور در جمع مسئولان فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در تعریف فرهنگ گفت: فرهنگ همان ذهنیت، شاکله و شخصیتی است که یک انسان در جامعه اش زیست می کند و بر اساس باورها و اعتقادات یک فعالیت رفت و برگشتی و مداوم تولید می شود، بازتولید می شود، بازخوردگیری می شود و اتفاق می افتد و مثل هوا هم همه جا هست.
وی با اشاره به اهمیت کار فرهنگی در جوامع، گفت: تحول و تغییر در همین ذهنیت، شخصیت و شاکله انسانهاست که به کارشان جهت می دهد. زیرا مهمترین منابع یک کشور، منابع انسانی آن است.
دکتر شیراوژن با تأکید بر اهمیت کار فرهنگی در دانشگاه ها، تصریح کرد: مهمترین قشر نخبه جامعه و منابع انسانی جامعه در دانشگاه آموزش می بیند. مدیران آینده، مسئولان و حتی افراد عادی که در موقعیت های مختلف قرار می گیرند، در دانشگاه ها ساخته می شوند. اهمیت کار فرهنگی در دانشگاه های علوم پزشکی به این دلیل است که مصرف کننده آن منابع انسانی که خودمان فرهنگشان را ساختیم، در آینده، خود ما هستیم. شما که الان مسئولان دانشگاه هستید و با این فعالیت های فرهنگی که انجام می دهید، نسل های آینده سال های نزدیک این دانشگاه را می سازید.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در پایان گفت: الان در شرایط شاید 50 درصدی شروع پیک ششم کرونا هستیم، احتمال دارد در هفته های آینده، بار کاری مراکز درمانی بالاتر برود و فشارها بیشتر بشود، باید تلاش کنیم با همین فعالیت های فرهنگی، تاب آوری جامعه درمانی را و نه تنها دانشجویان را حتی کارکنان مراکز درمانی را بالاتر ببریم. آن نگاه ایثارگرانه و جهاد گرانه را تقویت کنیم و باید با آن نگاه معنوی و سختکوشی که در 2 سال گذشته داشتیم، این مقطع زمانی را هم پشت سر بگذاریم.

در ادامه نشست فرهنگی دانشگاه، دکتر عبدالرحمن رستمیان معاون فرهنگی دانشگاه، گفت: متاسفانه تاکنون نگاه به فعالیت های اجتماعی دانشگاهیان، یک نگاه حاشیه ای و دست چندم بوده است. به لطف خدا مدتی است که با یک مطالعه علمی و حرکتی قوی و مبتنی بر شواهد، پژوهشی با همکاری برخی از دوستان وزارت بهداشت به سمت فعال شدن رزومه اجتماعی رفته ایم و این حرکت را در دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان قطب علوم پزشکی و سلامت منطقه شروع کرده ایم.
دکتر رستمیان در ادامه توضیح داد: به بیان دیگر یک هیئت علمی، یک کارمند و حتی یک دانشجو برای ارتقای رتبه و مرتبه سازمانی، تنها نباید به فعالیت علمی و پژوهشی اکتفا و تکیه کند بلکه باید در حوزه اجتماعی و فرهنگی نقش موثر داشته باشد، یعنی دردی از جامعه را درمان کند.
وی همچنین تأکید کرد: اگر یک فرد علمی در حوزه تخصصی رشته خود دارد، باید در زمینه تولید هم ورود کند، یعنی توانمندی استاد ما نباید فقط به درس و پژوهش مختص شود؛ او باید دانش خود را به سمت تولید ببرد تا کشور را حداقل در بحث سلامت از واردات بی نیاز کند.
وی افزود: ما فعالیت هایمان را در بستر فرهنگی انجام دادیم ولی تعهد حرفه ای را همکاران معاونت آموزشی، شروع کردند. یعنی بروند به آن سمتی که وقتی پزشکی خود را می گیریم، صلاحیت بالینی کار را داشته باشیم. ما دوست داریم معاونت آموزشی این کار را انجام دهد، می خواهیم در این بخش حامی باشیم و بتوانیم پشتیبانی کنیم که این شورای فرهنگی جدیدی که داریم بحث تعهد حرفه ای یک کمکی به معاونت آموزشی و همکاران آموزشی کرده باشیم.
دکتر رستمیان ادامه داد، خدمات اجتماعی، مسئولیت پذیری، تعهد حرفه ای و ... بسترهایی هستند که در آن می توانیم یک طرح اجرایی داشته باشیم و یک حرف عملیاتی بزنیم. در این بسترها می توانیم مصادیق عملیاتی را انشاءالله پیاده کنیم.
معاون فرهنگی دانشگاه با بیان اینکه در دنیا یک جنبش مسئولیت پذیری اجتماعی راه افتاده، گفت: دنیا کار کرده و یک جنبشی را ایجاد کرده، جنبش مسئولیت پذیری اجتماعی که به صورت یک تیم درآمدند. دانشگاه منچستر انگلیس معاونت اجرایی و مدیر مسئولیت اجتماعی گذاشتند و در این بین مشاهده می کنیم که از لحاظ پیشینه فرهنگی و مذهبی ما بسیار جلوتر از آن ها هستیم و این مباحث در آموزه های فرهنگی و دینی ما وجود دارد. به بیان دیگر پشتیبان اعتقادی ما این است که به مردم و اجتماع کمک کنیم.
دکتر رستمیان با اشاره به لزوم ایجاد سازمان های مردم نهاد در دانشکده ها و بیمارستان ها، تصریح کرد: باید سازمان مردم نهاد داشته باشیم. هر دانشکده ما و هر رشته تحصیلی ما می تواند سازمان مردم نهاد داشته باشد. درحال حاضر آمار و اطلاعاتی داریم که نشان دهنده واردات بیش از حد است درحالی که به راحتی توان تولید داریم. نمی شود متخصص تربیت کنیم ولی فکر اشتغالش را نکنیم. نباید دانشگاه تبدیل بشود به سالن انتظار برای مهاجرت! باید بتوانیم نشاط اجتماعی و شغلی را به وجود بیاوریم.
 معاون فرهنگی دانشگاه با تأکید بر نقش مهم دانشکده در فعالیت های فرهنگی، گفت: کار از دل دانشکده بر می آید. از دل رشته بر می آید. آنجاست که می فهمیم رابطۀ شما با اجتماع چیست. تولید چیست. دانشکده به انتظار معاونت دانشجویی فرهنگی نباشد زیرا خط اول شمائید و ستاد باید پشتیبان خط باشد.
دکتر رستمیان در پایان سخنان خود به چند نکته مهم از جمله: راه اندازی خانه استاد در دانشگاه، اجتماعی سازی مساجد با همکاری هیئت امنای مساجد، استفاده از مانیتورهای تبلیغاتی در مکان های مختلف دانشگاه، ایجاد Dress Code در بخش های مختلف دانشگاه، اشاره کرد.

  • گروه خبری : معاونت فرهنگی دانشجویی
  • کد خبر : 208761
کامران محمدیان
تهیه کننده:

کامران محمدیان

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *