• تاریخ انتشار : 1401/08/18 - 08:53
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 489
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

اولین جلسه پژوهشی مرکز تحقیقات مقاومت میکروبی و مدیریت مصرف آنتی‌بیوتیک دانشگاه

دکتر محمدرضا صالحی: یکی از رسالت های مهم پژوهشی ما مقابله با تجویز نگران کننده آنتی بیوتیک ها و افزایش افسارگسیخته مقاومت میکروبی در کشور است

در نشستی با حضور دکتر محمدرضا صالحی معاون امور دانشگاهی مجتمع بیمارستانی امام خمینی و رئیس مرکز تحقیقات مقاومت میکروبی و مدیریت مصرف آنتی‌بیوتیک دانشگاه با اساتید و محققان این مرکز، طرح‌های تحقیقاتی قابل‌ارائه در رنک اول پژوهشی 1401 بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) اولین جلسه پژوهشی مرکز تحقیقات مقاومت میکروبی و مدیریت مصرف آنتی‌بیوتیک سه‌شنبه 17 آبان 1401 با حضور دکتر محمدرضا صالحی معاون امور دانشگاهی و رئیس مرکز، دکتر زهرا جهانگرد و دکتر حسین خلیلی اعضای هیئت‌علمی گروه داروسازی، دکتر فرشته جبل عاملی دانشیار میکروب‌شناسی، دکتر ژیلا یاوریان PhD ویروس‌شناسی، دکتر صادق خداویسی PhD قارچ‌شناسی، دکتر سیروس جعفری، دکتر ایلاد علوی و دکتر علی اسداللهی اعضای هیئت‌علمی گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه و دکتر کیهان محمدی دکترای داروسازی و معاون پژوهشی مرکز تحقیقات میکروبی مجتمع در سالن شورای معاونت امور دانشگاهی برگزار شد.

دکتر صالحی ضمن ارج نهادن به حضور اساتید و محققان حاضر در این نشست در خصوص عملیات پشتیبانی انجام‌شده در بحث برندینگ و برپایی مقر مرکز تحقیقات مقاومت میکروبی و مدیریت مصرف آنتی‌بیوتیک با همکاری دکتر کیهان محمدی به‌عنوان معاون پژوهشی این مرکز اشاره کرد و گفت: جذب نیروی انسانی متخصص در مراکز تحقیقاتی دانشگاه تابع بروکراسی‌های پیچیده‌ای است ولی بر آنیم از همکاری دکتر کریمی PhD گروه بیولوژی دانشگاه نیز در تسهیل و پیشبرد فرآیندهای اداری امور تحقیقاتی مرکز بهره بگیریم.

معاون امور دانشگاهی مجتمع، پژوهش‌های مبتنی بر ارتباط با صنعت را از موضوعات مورد تاکید دانشگاه عنوان کرد و افزود: به‌رغم توجه و اهمیت دانشگاه به این طرح‌ها، متأسفانه هنوز در حوزه تبادلات مالی میان مراکز تحقیقاتی و صنایع مرتبط محدودیت‌هایی وجود دارد که هموار کردن آن نیاز به پیگیری مسئولان و توسعه ارتباطات دارد.

وی در ادامه افزود: روند پیشرفت پژوهش‌ها و ابعاد نتایج آن‌ها ضمن کمک به افزایش سقف منابع مالی موردنیاز طرح‌های تحقیقاتی در تقویت دانش و معرفی برند این مرکز به جامعه جهانی اهمیت به سزایی دارد. موضوع آنتی‌بیوتیک استوارد شیپ از اولویت‌های تحقیقاتی این مرکز است. باوجود نگرانی‌های جدی در کشور در بحث تجویز آنتی‌بیوتیک‌ها و افزایش افسارگسیخته مقاومت‌های میکروبی، من مطمئنم که کارهای بزرگ و اثربخشی را می‌توانیم در این حوزه به ثمر برسانیم. تحقق این امر، مستلزم آن است که ایده‌های خوب محققان این حوزه تبدیل به مقالات علمی قابل‌طرح در مجامع پزشکی جهان شود.

دکتر صالحی با حمایت از طرح مربوط به سایتو مگالو ویروس (CMV) گفت: متاسفانه کار بالینی مطرحی با موضوع CMV به همراه کار ژنتیکی تکمیل‌کننده آن در کشور نداریم و نیاز است در حجم نمونه مناسب و بازه زمانی بیشتر به‌دقت موردمطالعه قرار گیرد. من معتقدم طراحی زیرساخت برای ایجاد پایگاه داده مربوط به برخی میکرو ارگانسیم ها با همکاری چند بیمارستان بزرگ کشور که دارای ICU بوده و بر روی پاتوژن ها کار می‌کنند، باهدف مطالعات دقیق ژنومیک اگرچه کمی دشوار است ولی می‌توان آن را یکی از رسالت‌های مرکز تحقیقات مقاومت میکروبی از همین بدو کار در نظر گرفت.

وی همچنین در خصوص پژوهش مربوط به فاژ تراپی عفونت‌های باکتریایی گفت: کارهای خوبی در جهان حول این محور به‌عنوان یک روش درمانی اثربخش در درمان بیماری‌های میکروبی انجام‌شده است و انجام چنین طرح‌هایی موردنیاز جامعه است.

دکتر خلیلی در بحث جمع‌آوری نمونه‌ها از مراکز درمانی مختلف به اهمیت هموژن بودن روش‌ها اشاره کرد و گفت: با توجه به نیاز جدی کشور، این مرکز می‌تواند متولی خوبی برای دیتا رجیستری میکروارگانیسم‌ها در کشور شود و حمایت مسئولان نظام سلامت در اجرای این پروژه بسیار کمک‌کننده است.

دکتر علوی موضوع جمع‌آوری اطلاعات میکروارگانیسم‌ها را بسیار مهم دانست و گفت: رویکردمان در این حوزه فراتر از ارائه مقالات و در قالب یک کار هدفمند سیستمی است. چراکه صرف‌نظر از جنبه‌های اقتصاد سلامت در بحث مطالعات مربوط به مقاومت‌های میکروبی می‌تواند نقش مهمی ایفا کند.

گفتنی است در این نشست گزارشی از 4 طرح پژوهشی مرکز تحقیقات مقاومت میکروبی باهدف ارزیابی عنوان، متدلوژی و اثربخشی، اصلاحات مورد نیاز و سقف تامین منابع مالی آن ارائه شد؛ که از این میان 3 طرح با نظر اکثر آرا برای اولین رنک پژوهشی سال 1401 تایید و به فاز اجرایی رسید و یک طرح به دلیل نیاز به اصلاحات اساسی از امکان ورود به این رنک خارج شد.

 

 

  • گروه خبری : مجتمع بیمارستانی امام خمینی
  • کد خبر : 220185
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *