سمینار ابعاد سلامت زنان در دانشگاه برگزار شد
در سمینار ابعاد سلامت زنان بر تغییر سبک زندگی سالم و افزایش فعالیتهای فیزیکی برای داشتن زندگی سالم که منجر بهسلامت جامعه میشود تأکید شد.
گالری عکس
سمینار یکروزه ابعاد مختلف سلامت زنان (جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی) صبح دوشنبه 30 مهر 97 به همت دفتر امور زنان و سخنرانی اساتید متخصص در سالن آمفیتئاتر ستاد مرکزی برگزار شد.
دکتر وسکویی مشاور ریاست دانشگاه در امور زنان، بابیان اینکه، نداشتن سلامتی بهمنزله داشتن بیماری نیست بلکه بدین معنی است که فرد از تمامی لحاظ سلامت باشد، گفت: زنان باید ازلحاظ حرکتی، روانی و معنوی برای خود برنامه داشته باشند.
وی افزود: بیش از یکدوم جمعیت کشور را زنان تشکیل میدهند. به دلیل اینکه زنان محور خانواده هستند، سلامت آنها موجب کاهش آسیب بهسلامت کشور در مقیاس وسیعتر میشود.
دکتر وسکویی با طرح این سؤال که چرا زنان کمتر بهسلامت خود توجه میکنند و این ما هستیم که باید دلایل این بیتوجهی را بیابیم، گفت: 60 درصد کارکنان دانشگاه علوم پزشکی تهران را زنان در رنج سنی 20 تا 50 سال تشکیل میدهند و داشتن برنامههای علمی و سالم برای افزایش سلامتی آنها یکی از وظایف دانشگاه محسوب میشود.
وی، بر تغذیه سالم، ورزش کردن و داشتن تناسباندام زنان تأکید کرد و افزود: امروزه بسیاری از زنان جامعه، هم مسئولیت اداری و هم مسئولیت خانه را به عهدهدارند که موجب بروز استرس در انجام کارها میشود. تحقیقات نشان داده استرس در افزایش بیماری افسردگی نقش کلیدی ایفا میکند. آموختن مدیریت بر انجام کارها بهمنظور پیشگیری از بروز استرس اهمیت فراوانی دارد.
دکتر وسکویی ادامه داد: انجام آزمایشهای دوره ایی سهم مهمی در پیشگیری از بیماریها دارد. شرکت در آزمایشهای کوهورت دانشگاه ایده ایی مناسب برای انجام این کار است. این کار موجب میشود تا در صورت نیاز به درمان، هر چه زودتر روند درمانی آغاز و از پیشرفت بیماری جلوگیری به عمل آید.
مشاور رئیس دانشگاه در امور زنان تصریح کرد: شرکت در برنامههای مراقبتی و اشاعه مطالب مطروحه در اینگونه برنامهها توسط شرکتکنندگان در حوزههای خدمتی خود نیز ازجمله کارهایی است که موجب آگاهی سایر کارکنان خواهد شد.
پیشگیری از بیماریهایی نظیر پوکی استخوان
در ادامه دکتر رستمیان معاون اجتماعی فرهنگی دانشگاه در سخنانی راهاندازی دفتر امور زنان در دانشگاه را یک نیاز مهم دانست که راهاندازی شده و موردتوجه قرارگرفته تصریح کرد: راهاندازی این دفتر ساختاری است که تشکیلشده، شرکت شما در برنامههای دفتر امور زنان پایههای آن را مستحکمتر میکند. چون شما از علم بهداشت و درمان نسبت به سایرین بیشتر مطلع هستید پس نقش پررنگتری در اشاعه سلامت زنان خواهید داشت.
وی ادامه داد: بیماری پوکی استخوان ازجمله بیماریهای خاموشی است که همواره سلامت انسان بهویژه زنان را مورد خطر قرار داده که میتوان عواملی متعددی منجمله، ژنتیک، تغییرات هورمونی، کمتحرکی و سبک زندگی را در ابتلا به آن نام برد.
معاون اجتماعی فرهنگی دانشگاه بابیان اینکه زنان نهتنها وزیر اقتصاد خانه بلکه وزیر بهداشت خانه نیز هستند خاطرنشان کرد: زنان بهویژه مادران با تغییر سبک زندگی، تغذیه سالم و افزایش فعالیت فیزیکی در خانواده موجب پیشگیری بسیاری از بیماریها خواهند شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: جدا از نسخههای درمانی تجویز نسخه اجتماعی برای مردم ضروری است، شاید برخی مشکلات اجتماعی موجب بروز بیماری در افراد میشود که با حمایتهای معنوی قطعاً روند کاهش مشکلات بیشتر خواهد شد.
دکتر رستمیان حمایتهای دولت را در رفع مشکلات اجتماعی مؤثر دانست ولی کمکهای مردمی را مثمر ثمر تر خواند و افزود: حمایت دولت از آحاد جامعه الزامی است ولی دولتها کوچکاند و قادر به انجام تمامی کارها و رفع نیازهای ملت نیستند درحالیکه کمکهای مردمی سهم بزرگی از نظام سلامت را به دوش میکشد.
وی در پایانبر تغییر سبک زندگی، افزایش فعالیتهای فیزیکی، اجتناب از مصرف سیگار، تغذیه سالم و مصرف کلسیم و ویتامین D برای زندگی بهتر تأکید کرد.
در ادامه دکتر زهرا علیزاده متخصص پزشکی ورزشی، دکتر فیروزه رئیسی متخصص روانپزشکی و دکتر محمود متوسل دکترای ادبیات و معارف اسلامی به ایراد سخنرانی پرداختند.
توضیح اینکه، این سمینار همراه با امتیاز ضمن خدمت برای کارمندان دانشگاه در نظر گرفتهشده است.
خبر: مقدم
عکس: نسیم اخگر
ارسال به دوستان