نشست مسئولان دانشکده توانبخشی و معاونت بهداشت باهدف بررسی امکان همکاریهای مشترک برگزار شد
نشست مسئولان دانشکده توانبخشی و معاونت بهداشت با هدف بررسی همکاریهای مشترک روز دوشنبه 23 اردیبهشتماه در دفتر معاونت بهداشت برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشکده توانبخشی؛ در ابتدای نشست دکتر محمدرضا هادیان رئیس دانشکده توانبخشی بابیان اینکه گروههای آموزشی این دانشکده در حوزههای پیشگیری و درمان بیماریهای عضلانی- اسکلتی، کم شنوایی اطفال، صافی کف پا، اختلالات گفتار و زبان و اوتیسم توانمندی های بالایی دارند گفت: امکان انجام خدمات گوناگون غربالگری در حیطههای لکنت، اوتیسم، اختلالات یادگیری، اختلالات مربوط به تغییرات انحناهای ستون فقرات شامل اسکولیوز و نیز بیماریهای عضلانی- استخوانی و مشارکت در ارائه خدمات توانبخشی به بیماران ارجاعی معاونت بهداشت وجود دارد. وی افزود: خدمات توانبخشی به خدمت گیرندگان مراکز تابعه معاونت بهداشت که از طریق سیستم ارجاع به مراکز درمانی و کلینک های این دانشکده مراجعه کنند، به صورت ویژه (VIP) و در قالب بستههای کامل خدمات توانبخشی ارائه خواهد شد.
در ادامه نشست دکتر دلاوری معاون بهداشت با بیان اینکه یکی از مهمترین موضوعات جدی در حوزه معاونت بهداشت تعامل با دانشکدههای زیر مجموعه دانشگاه است گفت: در همین راستا بر اساس تفاهمنامه، همکاری بسیار خوبی با دانشکده بهداشت صورت گرفته است و مفاد تفاهمنامه در حال اجرا و پیادهسازی است. وی تصریح کرد: بیش از نیمی از مراکز جامع سلامت تحت پوشش این معاونت، به مراکز ارائه همزمان آموزشی تبدیلشده که بیش از تعداد مشخصشده در دستورالعمل اجرائی وزاتخانه متبوع است. وی در ادامه گفت: در این مراکز دانشجویان کارورز و کارآموز از جمله دستیاران طب کار، پزشکی اجتماعی، دانشجویان مامایی، پرستاری و دانشجویان دانشکده بهداشت مشغول فعالیت هستند و اظهار امیدواری کرد که با انعقاد تفاهمنامه همکاری شرایط تعامل این معاونت و دانشکده توانبخشی نیز فراهم شود. دکتر دلاوری با اشاره به سخنان دکتر هادیان در خصوص ارائه خدمات توانبخشی، یکی از زمینههای همکاری با این دانشکده در حوزه بهداشت برای ارائه خدمات توانبخشی را در چارچوب سیستم ارجاع دانست.
در بخشی دیگری از نشست نیز دکتر سعید تاملی قائم مقام و معاون فنی معاونت بهداشت با بیان استقبال این معاونت برای ایجاد همکاری و با اشاره به اینکه تمامی برنامههای این معاونت عملیاتی است بر ضرورت شناخت کامل برنامههای همکاری تاکید کرد. دکتر تاملی در ادامه به مسئولان دانشکده توانبخشی پیشنهاد کرد با هدف بررسی شرایط همکاری، برنامههای عملیاتی تدوین شده این مرکز که در چارچوب برنامه های چهارساله این معاونت تدوین شده است مطالعه و بررسی شود.
قائم مقام معاونت بهداشت استفاده آموزشی، بالینی و پژوهشی از منابع (مراکز جامع سلامت، آزمایشگاهها، امکانات و تجهیزات) و نیروی انسانی(متخصصان، کارشناسان و پزشکان) این معاونت را بر اساس چهار رویکرد( Approach) سرفصل ها و کاریکولوم درسی دانشجویان، همکاری و مشارکت در آموزش عملی دانشجویان در فیلد مرکز، ارائه خدمت بالینی در سطح اساتید و دانشجویان و سیستم ارجاع و آموزش سیستم پزشکی جامع نگر عنوان کرد.
دکتر تاملی در بخشی از سخنانش با اشاره به اینکه حدود سه میلیون خدمت گیرنده (بیش از 75 درصد جمعیت تحت پوشش مراکز این معاونت) در سامانه یکپارچه بهداشت (سیب) ثبت شده است که حداقل یکبار از خدمات ویژه سلامت مراکز تحت پوشش این مرکز استفاده کرده اند، گفت: این موضوع بستری مناسب برای بهره گیری از خدمت گیرندگان، برای اهداف آموزشی و بالینی را فراهم کرده است.
در ادامه نشست افسانه آقامیری، مسئول آموزش و پژوهش معاونت بهداشت به ارائه گزارشی مبسوط از برنامه و ماموریتهای چهارساله این معاونت پرداخت. وی بابیان اینکه طبق سیاست و راهبرد دانشگاه ایجاد شبکه بهداشت آموزشی(عرصه های آموزشی) یکی از مهمترین برنامه چهارساله این معاونت است گفت: با همکاری معاونت آموزشی دانشگاه و با توجه به انتظارات دانشکدهها شرایط مناسب برای آموزشی کردن محیط در درمانگاهها و پایگاههای بهداشتی فراهم شده تا ضمن ارتقای کیفیت آموزش، تاثیر مثبتی نیز در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به مردم صورت گیرد.
مسئول آموزش و پژوهش معاونت بهداشت در بخشی سخنانش به معرفی امکانات و تعداد نیرویهای انسانی شاغل در مراکز جامع سلامت پرداخت. وی با اشاره به سخنان معاون بهداشت در خصوص استفاده از امکانات مراکز جامع سلامت برای اهداف آموزشی دانشجویان کارورز و کارآموز و با توجه به آمار میزان مراجعه دانشجویان کارورز و کارآموز به سه مرکز بهداشت شهرری، بهداشت جنوب و اسلامشهر طی دو سال 97 و ،96، از افزایش چشمگیر تعداد دانشجویان طی دو سال اخیر خبر داد و آن را نشانه پتانسیل آموزشی بالای مراکز بهداشتی تحت پوشش این معاونت برای آموزش دانشجویان کارورز و کارآموز دانست.
دکتر غلامرضا علیائی معاون آموزشی دانشکده توانبخشی ضمن ابراز خرسندی از ایجاد همکاری این دانشکده و معاونت بهداشت گفت: دانشکده توانبخشی برای ارائه خدمات بالینی و درمانی در حوزه فعالیت گروههای آموزشی این دانشکده به مراجعه کنندگان مراکز تحت پوشش دانشگاه استقبال می کند و در حال حاضر نیز اعضای هئیت علمی و متخصصان گروههای آموزشی این دانشکده در تمامی بیمارستانها و مراکز درمانی دانشگاه که شرایط حضور فراهم شده است به ارائه خدمات توانبخشی میپردازند.
دکتر علیائی با اشاره به اینکه برخی از بخشهای درمانی بیمارستانها با توجه به سیاست دانشگاه به بخش خصوصی واگذار شده و عملاً استفاده آموزشی فراگیران از مراجعان به این بخشها امکانپذیر نیست، بر ضرورت و اهمیت جایگزینی و استفاده از سایر مراکز آموزشی دانشگاه تاکید کرد.
در بخشی از نشست نیز دکتر سیده مریم خدامی و دکتر نعمت اله روح بخش به ترتیب مدیر گروه گفتاردرمانی و نماینده گروه شنوایی شناسی دانشکده توانبخشی به معرفی پتانسیلهای موجود دراین گروهها برای ارائه خدمات بالینی و درمانی در مراکز بهداشت پرداختند.
در پایان در این نشست ضمن بررسی و تبادل نظر زمینه های و نحوه همکاری، توافق شد در آینده نزدیک پس از انعقاد تفاهم نامه مفاد آن اجرائی شود.
عکاس: اسماعیل استاجی
خبرنگار: لیلا روستا
ارسال به دوستان