هماندیشی مسئولان معاونت امور دانشگاهی و رابطین بینالملل مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)
با حضور معاون امور دانشگاهی، مدیر امور بینالملل و رابطین بخشهای بالینی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) و سرپرست معاونت بینالملل دانشکده پزشکی، ایدهها و راهکارهای اجرایی توسعه فعالیتهای بینالمللی این مرکز بررسی شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در نشستی که یکشنبه یکم آبان 1401 با حضور دکتر محمدرضا صالحی معاون امور دانشگاهی مجتمع، دکتر محمدرضا کرامتی سرپرست معاونت بینالملل دانشکده پزشکی و رئیس دفتر توسعه آموزش مجتمع، دکتر کامران رودینی مدیر امور بینالملل معاونت امور دانشگاهی و رابطین امور بینالملل بخشهای بالینی این مرکز در سالن شورای ریاست برگزار شد در خصوص مسیرهای رشد و اعتلای فعالیتهای بینالمللی مجتمع تبادلنظر شد.
دکتر صالحی حضور و همفکری اساتید بخشهای بالینی و سرپرست معاونت بینالملل دانشکده پزشکی در این جلسه را برای شکوفایی بخش بینالملل مجتمع دلگرمکننده خواند و افزود: از مهر سال گذشته تاکنون مدیریت بینالملل مجتمع با همکاری دفتر توسعه آموزش موفق به برگزاری دو دوره مدرسه تابستانی (Winter School) با حضور فراگیران کشورهای اوکراین و ترکیه شد. به نظر میرسد با نظر به پتانسیلهای مجموعه بیمارستانی امام خمینی در حوزه پزشکی فعالیتهای ما در عرصه بینالمللی کافی نیست و باید برای گسترش آن چارهجویی کنیم. برپایی سمینارها یا میتینگهای مشترک با منتورهای بینالمللی آمریکا، اروپا و کشورهای منطقه یکی از طرحهایی است که میتوان به آن اندیشید.
معاون امور دانشگاهی بروکراسیهای اداری را یکی از موانع احصای درآمدهای ناشی از دورههای آموزشی کوتاهمدت بینالمللی و درنهایت کاهش انگیزه همکاران برای مشارکت فعال در این طرحها دانست و در ادامه گفت: اگرچه در حال حاضر نمیتوان به تامین منابع مالی حاصل از این دورهها برای توسعه بخشهای بالینی فکر کرد؛ ولی برای معرفی جایگاه علمی مجتمع در شاخههای مختلف پزشکی باید تلاش کنیم در چهارچوب قوانین موجود باقوت بیشتری به عرصههای بینالمللی ورود کنیم. آنچه بسیار مهم است حفظ اعتبار بینالمللی بخشهای بالینی مجتمع است.
دکتر کرامتی در خصوص شرح وظائف معاونان بینالملل گروههای تخصصی و رابطین امور بینالملل بخشها توضیح داد: این وظائف کاملاً از هم جدا هستند و فعالیتهای هر دو حوزه برای پیشگیری از موازی کاریها تعریفشده است. دلیل ایجاد جایگاه معاون بینالملل در گروهها بحث توسعه IPD یا همان گردشگری سلامت بود ولی در حال حاضر وظائف گستردهای به آنها محول شده است. امکانات زیادی برای توسعه دانش پزشکی در حوزه بینالملل وجود دارد مثل اعزام دانشجو برای گذراندن کورس های تخصصی در سایر کشورها که طبق مقررات و فرآیندهای جاری دانشگاه قابل انجام است. در خصوص اعزام اساتید هم معاونت امور دانشگاهی در حال پیگیری است. همچنین میتوان با همکاری گروههای تخصصی و حول موضوعات مشترک، کنگرههای بینالمللی تحت وب را با مشارکت سخنرانان خارجی برنامهریزی و پیاده کرد.
وی در ادامه افزود: در حوزه فعالیتهای بینالمللی و جذب فراگیر و دعوت از اساتید سایر کشورها ضمن توجه به مسائل علمی سمینارها، موضوع امنیت و حراست افراد هم مهم است و از این نظر تمامی فعالیتهای این حوزه باید از مسیر دانشگاه انجام شود.
دکتر رودینی با توجه به برخی گامهای اجرایی معاونت امور دانشگاهی در حوزه بینالملل معاونت امور دانشگاهی به راهاندازی بخش انگلیسی سایت این معاونت و اهمیت بارگذاری رزومه اساتید و بهروزرسانی مداوم سایت اشاره کرد و گفت: حضور دکتر کرامتی بهعنوان سرپرست معاونت بینالملل دانشکده پزشکی در کنار اساتید بخشها بهمنظور همفکری برای رشد حوزه بینالملل و بررسی ایدههایی که قابلیت اجرایی دارند کمککننده است.
دکتر اسماعیل شاهسوند استاد بخش روانتنی مجتمع بابیان این نکته که نباید توان علمی دانشمندان پزشکی کشورهای منطقه را دستکم گرفت افزود: بسیاری از این افراد ارتباطات زیادی با کشورهای اروپایی و آمریکا دارند و مقالات خوبی در حوزههای مختلف پزشکی کارکردهاند. میتوان از لینکهای ارتباطی آنها بهره جست.
هم اندیشی اساتید در نهایت با بررسی راهکارهای جذب فراگیران بین الملل براساس تواناییهای بخشهای مختلف خاتمه یافت.
نظر دهید