• تاریخ انتشار : 1399/04/26 - 09:48
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 8920
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

متخصصان بیمارستان شریعتی جراحی پیچیده تومور غده فوق کلیه با درگیرى کبد و پیوند بخش سالم کبد را در یک بیمار با موفقیت انجام دادند

تیم جراحی کبد بیمارستان شریعتی دريك جراحی پیچیده كانسر و با پیوند کبد، جان بیمار را نجات دادند.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان شریعتی، دکتر فخار و تیمش جراحی نادر و پیچیده رزكسيون كامل کبد و همچنین پیوند کبد را در یک بیمار در بیمارستان شریعتی با موفقیت انجام داد.
دکتر نصیر فخارمتخصص جراحی عمومی و فوق تخصص پیوند کبد و همکارانش در بیمارستان شریعتی در یک جراحی پیچیده و نادر تومور کبد را در خارج از بدن بیمار جراحی و بخش سالم کبد را مجدد به خود بیمار با موفقیت پیوند زدند. به گفته دکتر فخار، بسیاری از متخصصان در چنین شرایطی به دلیل گسترش و دست‌اندازی تومور تا زیر قلب و درگیری ورید اجوف و وریدهای کبدی و همچنین پیچیدگی‌های این نوع جراحی، انجام آن را کاری نشدنی می‌دانند. 
دکتر فخاردرباره این جراحی نادر گفت: برخی تومورهای ناحیه کبد و مجاور آن، وریدهای خروجی کبد را درگیرمی کنند و وضعیتی دارند که با روش‌های معمول جراحی قابل‌برداشت نیستند در اين موارد اکثر جراح‌های پیوند وهپاتو بیلیاری این تومورها را غیرقابل جراحی می‌دانند مراکز محدودى  در دنیا امکان این جراحی رادارند که این بیمار هم‌چنین شرایطی را داشت.

 روش جراحی در این بیماران چگونه است؟
جراحی در این نوع مشکلات به‌طورکلی به دو روش انجام می‌شود یکی از این روش‌ها كه به‌طور خاصی پیچیده است  شامل رزکسیون و برداشت تومور کبد خارج از بدن بیمار و پیوند بخش باقی‌مانده کبد به خود بیماراست.
 
با توجه به این‌که لازم بود بخش سالم کبد را دوباره پیوند کنید، آیا مشکلی نداشتید؟
برای انجام این کار لازم است تیم بیهوشی و تیم جراحی با تمام ریزه‌کاری‌های پیوند از دهنده‌ی زنده که مقداری پیچیده‌تر از پيوند كبد معمول است  آشنایی داشته باشند علاوه بر این‌ها با این مدل جراحی هم آشنا باشند چون پیچیدگی‌های این جراحی به‌مراتب بیشتر از پیوند از دهنده زنده است. خوشبختانه همکاران بیهوشی در بیمارستان شریعتی بسیار خبره و مسلط در این کار با ما همراهی کردند. ما یک هفته قبل از عمل با استاد مرعشی، متخصص بیهوشی و همچنین تیم بیهوشی اتاق عمل بیمارستان هماهنگ کردیم چون بیهوشی در این بیماران کار بسیار دقیقی است و لازم بود برای بیمار اقدامات خاصی انجام شود.

 تومور کبد در این بیمار چه شرایطی داشت و چه مسائلی کار را پیچیده‌تر می‌کرد؟
در مورد این بیمار خاص دو مسئله وجود داشت که پیچیدگی‌های کار را بیشتر می‌کرد. یکی این‌که ایشان تومور غده فوق کلیه داشت که به کبد و ورید اجوف تحتانی یعنی بزرگ‌ترین ورید بدن، دست‌اندازی کرده بود واژ داخل ورید به زیر قلب رفته بود و تمام وریدهای خروجی از کبد هم با تومور درگیر شده بودند. به همین دلیل لازم بود ورید اجوف هم همراه تومور خارج‌شده و بازسازی می‌شد. مورد دیگر هم این بود که تومور همراه با ترشح مواد خاص ایجاد بيمارى کوشینگ کرده بود و بیمار مبتلابه دیابت و فشارخون شده بود. علاوه بر بزرگی تومور چاقى بيمار هم  کار را سخت‌تر می‌کرد.

درباره نحوه جراحی این بیمار با توجه به این‌که پیوند کبد هم در این بیمار انجام شد توضیح بفرمایید:
 ما کل مجموعه کبد ورید اجوف و تومور را از زیر قلب تا بالای وریدهای کلیوی کامل خارج کردیم؛ و کبد را با محلول نگه‌دارنده شستشو داده و سرد کردیم و آن ورید اجوف تحتانی را با یک گرافت وریدی از دهنده مرگ مغزى بازسازی کردیم.
در فاز سرد که خارج از بدن بیمار انجام شد، قسمت‌های درگیر کبد و ورید را از قسمت سالم جدا کردیم. خوشبختانه باقی‌مانده کبد کارایی لازم را داشت. وریدهای کبدی را برای آناستوموزمجدد آماده کردیم. از این بخش به بعد، کار مانند یک پیوند کبد انجام شد. ما باقی‌مانده کبد را وارد بدن کردیم و تمام آناستوموز های شریانی وریدی و مجاری صفراوی را که در پیوند معمولی داریم، انجام دادیم و عمل خاتمه پیدا کرد.
جراحی چقدر طول کشید؟
 جراحی 10 صبح تا 7 شب طول کشید مديريت بيمار در اين مدت و بخصوص فاز بعد از عمل بسيار چالش‌برانگیز بود كه به‌خوبی توسط همكاران متخصص بيهوشى تيم انجام گرفت ، نهايتاً روز پنجم بعد از عمل بيمار از دستگاه تهويه مصنوعى جدا شد و لوله تنفسى خارج شد. با برداشتن تومور مشکلات فشارخون و قند خون بیمار کاملاً از بین رفت.

 استاد تاکنون چند بار این نوع جراحی را انجام دادید؟
 تاکنون بیش از 1000 جراحی کبد و پیوند کبد انجام دادم اما این نوع جراحى و تومور بسيار نادر است  دو سال پیش مورد مشابهی داشتیم که جراحی موفقی بود. و هنوز بيمار براى پيگيرى مراجعه می‌کند. در تهران هم این نخستین بار است که این جراحی انجام می‌شود.

 و در این جراحی با چه کسانی همکار بودید؟
استاد مرعشى و همكاران خوبشان در تيم بيهوشى و مراقبت ويژه و همراهی و كمك آقاى دکتر علیرضا میر شریفی استاديار جراحی بیمارستان و کارکنان خوب اتاق عمل به سرپرستى آقاى ورمزيارى در تيم جراحى که لازم می‌دانم صمیمانه از آنان تشکرکنم.
 از این‌که وقت گذاشتید تشکر می‌کنم و آرزوی موفقیت براتون دارم.
همچنین دکتر مجتبی مرعشی رئیس بخش بیهوشی بیمارستان شریعتی موفقیت در انجام این جراحی پیچیده را نشان دهنده آمادگی بیمارستان برای انجام پیوند کبد دانست و گفت: اگر مرکزی بتواند چنین عمل پیچیده ای را از لحاظ جراحی و بیهوشی انجام دهد نشان می دهد پیوند کبد هم در این بیمارستان قابل انجام است.

 

 
  • گروه خبری : بیمارستان شریعتی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 159222
 فرانک  معصومی فرد
تهیه کننده:

فرانک معصومی فرد

تصاویر

4 نظر برای این مقاله وجود دارد

پیروز سامی دوست

پیروز سامی دوست

99/04/26 - 14:10

بسیار عالی فوق العاده است کشور بایدبه وجود همچون شمایی افتخار کند.

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
بهناز صالحی

بهناز صالحی

99/04/28 - 10:44

با سلام واحترام خدمت تیم جراحی بیمارستان شریعتی واقعاخسته نباشید و ان شااله همواره سلامت و پایدارباشید.

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

99/04/29 - 12:21

علی

علی

99/09/09 - 15:48

سلام و عرض ادب خدمت استاد فخار دکتر فخار بی نظیر هستن خدا شما رو برای ما نگه داره آرزوی موفقیت براتون دارم

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
شریفی

شریفی

01/02/06 - 10:16

به عنوان یک ایرانی به وجودتان افتخار میکنم داشتن شخصیتی عالم ،مومن ومتعهدهمانند شما در این مملکت مایه ی سرافرازی است . در پناه خدا باشید.بغض دلسوزانه شما اشک مارا جاری کرد زنده باشید

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *