اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1403/03/08 - 13:34
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 604
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

تجلیل از 27 برگزیده هشتمین جشنواره دانشجویی ابن سینا

دکتر قناعتی: پیشرفت با تلاش بی وقفه و کار شبانه روزی محقق می شود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در هشتمین جشنواره دانشجویی ابن سینا، گفت: پیشرفت با تلاش بی وقفه و کار شبانه روزی محقق می شود.

 به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، در هشتمین جشنواره دانشجویی ابن سینا که با شعار دانشجو، نشاط، تعالی و آرمان 7 خرداد 1403 برگزار شد، از بین 260 اثر ارسال شده به دبیرخانه جشنواره، 27 برگزیده در محوره های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، ورزشی، اجتماعی، بین المللی و دانشجوی نمونه و جامع معرفی شدند.
دکتر قناعتی در جمع دانشجویان برگزیده، نخبگان را دارای ویژگی خلاقیت دانست و گفت: افراد خلاق در قالب نمی گنجند؛ از این رو استفاده از روش های متداول آموزشی برای آنان کارآمد نیست و در صورتی که خارج از روال های موجود آموزش ببینند می توانند جوانه بزنند و شکوفا شوند.
رئیس دانشگاه با بیان اینکه تقویت حس شهودی، آغاز خلاقیت است افزود: رشد بشر از طریق روش های علمی، داده، تحلیل و ابداع و اختراع حاصل شده است اما همچنان مسائل بسیاری وجود دارد که با روش های علمی پاسخ آن به دست نیامده است.
دکتر قناعتی در تکمیل این بخش از سخنان خود، با تاکید بر احترام به علم و لزوم استفاده از آن برای پیشرفت کشور، به دانشمندانی مانند انیشتین و ابن سینا اشاره کرد که در کنار روش های علمی، از شهود خود استفاده می کردند و گفت:  علم نوری است که به روشن شدن بخشی از مسائل کمک می کند اما درک بخش های باقی مانده از مسئله، با کمک شهود میسر می شود.
رئیس دانشگاه با اشاره به چهار نوع تفکر شهودی شامل شهود شناختی، عاطفی، تحلیلی و مجسم گفت: عقل حجت و موهبتی است که خداوند به بشر عنایت کرده، اما نباید به آن قانع باشیم؛ بلکه باید از  شهود که توانایی شناخت و درک ندانسته هاست، بهره ببریم. همانگونه که در آیه سوم سوره حدید آمده «هو الْأوّل والْآخر والظّاهر والْباطن وهو بکلّ شیْءٍ علیمٌ» ما قادر به درک اغاز، پایان و باطن جهان هستی نیستیم و حتی نمی دانیم یک اتم یا سلول از آغاز چگونه به وجود آمده، اما توانایی شناخت ظاهر را داریم و می توانیم از ظاهر به درک باطن برسیم.
دکتر قناعتی در بخش دیگری از سخنان خود، با نقد نظریه توماس مالتوس که «افزایش جمعیت راه‌حلی برای پیشرفت نیست»، دانشجویان را به پاسداشت فرهنگ ایرانی اسلامی کشور فراخواند و افزود: براساس اعلام سازمان ملل در سال 2050 کشورهایی موفق هستند که بیش از 150 میلیون جمعیت داشته باشند زیرا جمعیت به عنوان نیروی محرک پیشرفت اقتصادی کشورها شناخته می شود. بنابراین اگرچه باید از دستاوردهای خوب غرب استفاده کنیم اما یادمان باشد هرآنچه آنان می گویند درست نیست و باید به ارزش ها و فرهنگ غنی کشورمان پایبند باشیم.
رئیس دانشگاه با بیان اینکه در پیچ تاریخی مهم و حساسی قرار داریم افزود: در طول تاریخ بزرگان بسیاری زندگی کردند که آثار آنان در اذهان باقی نمانده است اما فرهنگ و متدولوژی اداره جامعه و سیر تعالی انسان که پیامبر اکرم (ص) ترویج کردند بی نظیر بوده و همچنان ماندگار است.
دکتر قناعتی در پایان سخنان خود، با یادآوری خاطرات دوران دفاع مقدس، با تاکید براینکه با اتکا به تفکر خودباوری و کار بی وقفه می توانیم به پیشرفت کشور کمک کنیم افزود: رزمندگان از جان خود برای دفاع کشور گذشتند؛  ما هم با هر تفکر و عقیده ای که هستیم،  هدف مشترکمان پیشرفت کشور است و  این پیشرفت با تلاش بی وقفه و کار شبانه روزی محقق می شود.
در ادامه دکتر مهدی ابراهیمی معاون فرهنگی و دانشجویی و دبیر جشنواره، گزارش کاملی از فعالیت دبیرخانه از ابتدای فعالیت در سال گذشته همزمان با سالروز میلاد با سعادت امام رضا (ع) گفت: دانشجویان زیادی در هشتمین جشنواره ثبت نام کردند که در محورهای مختلف معاونان دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان مسئول کمیته به همراه اعضای کمیته داوران مدارک دانشجویان را بررسی و به کمیته داوری نهایی که با حضور رئیس دانشگاه برگزار شد، ارسال کردند.
وی افزود: این دوره 27 دانشجوی برتر در زمینه های آموزشی، پژوهشی، قرآن و عترت، اجتماعی، ورزشی، بین الملل و جامع توانستند از کمیته داوری نهایی رای بگیرند و در این آیین با حضور مسئولان دانشگاه معرفی و جوایزشان را دریافت می کنند.
دکتر ابراهیمی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران خواست برای شرکت در نهمین دوره جشنواره دانشجویی ابن سینا از هم اکنون مدارک لازم را جمع آوری کنند تا در سال آینده دانشجویان بیشتری در جشنواره مشارکت و افراد بیشتری به عنوان برگزیده معرفی شوند.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 267081
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی