• تاریخ انتشار : 1401/06/09 - 21:29
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1248
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

مأمن بیماران نیازمند این بار خود نیازمند یاری است

دکتر میری: انستیوکانسر دانشگاه علوم پزشکی تهران با 200 تخت بستری، سالانه 200 هزار مراجعه کننده دارد

رئیس انستیتوکانسر با حضور در استودیو شفای روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، از ویژگی‌های منحصربه‌فرد و کمبودهای این مرکز گفت و حمایت بیشتر خیرین و مسئولان از انستیوکانسر را به‌عنوان مرکز ارجاعی بیماری‌های سخت و پیچیده؛ خواستار شد.

دکتر میری در مصاحبه معرفی ویژگی های درمانی انستیتوکانسر و نیاز ساختمان جدید این مرکز به تجهیزات پیشرفته دکتر سیدروح اله میری,

ویژگی های کم نظیر انستیوکانسر

شیوع سرطان و نقش انستیوکانسر در درمان بیماری های سخت و پیچیده

نقش امکانات در کاهش لیست انتظار بیماران

هزینه حداقلی درمان بیماران مبتلا به کانسر

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکترسید روح‌الله میری، رئیس انستیتوکانسر، دانشیار و  فلوشیپ جراحی انکولوژی،  انستیتوکانسر را با بیش از 60 سال تجربه، قدیمی‌ترین و  قطب علمی آموزشی، پژوهشی و درمانی سرطان کشور دانست و گفت:  پیچیده‌ترین و سخت‌ترین بیماری‌های کانسر از سراسر کشور و تهران به این مرکز ارجاع می‌شود و اساتید رشته‌های  انکولوژی،  رادیوتراپی، جراحی، رادیولوژی و پزشکی هسته‌ای و... روش‌های درمانی موردنیاز را به  بیماران ارائه می‌دهند.
ویژگی های کم نظیر انستیوکانسر
دکتر میری انستیتو کانسر را اولین مرکز آموزش فلوشیپ جراحی سرطان در کشور دانست و گفت: از سال 81  این مرکز به‌عنوان قطب علمی سرطان کشور شناخته می‌شود و از سال 86 تنها مرکزی  در کشور است که دوره فلوشیپ جراحی سرطان را برگزار می‌کند به‌طوری‌که تاکنون حدود 40 فلوشیپ جراحی انکولوژی  تربیت‌شده‌اند  و در مراکز مختلف استان‌ها مشغول ارائه خدمت به بیماران هستند.
رئیس انستیتو کانسر بسیاری از  روش‌های درمانی این مرکز را کم‌نظیر و منحصربه‌فرد دانست و گفت: در تومورهای سروگردن و Free flap،بازسازی های پستان بعد از جراحی ماستکتومی و جراحی های تخلیه  لگن درمان‌های این مرکز منحصربه‌فرد است. همچنین در برخی جراحی‌های لگن، اگر مرکزی 5 مورد  در سال انجام دهد آن مرکز جز مراکز  ارجاعی شناخته می‌شود؛ این درحالی‌که در انستیوکانسر طی دو سال اخیر حدود 63 جراحی تخلیه کامل لگن در اثر تومور های پیشرفته انجام‌شده است. این جراحی‌ها در مراکز بسیار معدودی در کشور  انجام می‌شود و تقریبا اکثر  بیماران کشور به این مرکز ارجاع می‌شوند.
دکتر میری، برخی روش‌های جراحی  سرطان minimal invasive  این مرکز را در کشور کم‌نظیر دانست و گفت: مراکز دیگر عمل‌های لاپاراسکوپی را بیشتر به‌منظور زیبایی و تناسب‌اندام بکار می‌برند درحالی‌که در انستیوکانسر عمل‌های جراحی سرطان به‌صورت لاپاراسکوپی انجام می‌شود.
رئیس انستیتو کانسر، حضور اساتید توانمند و باتجربه را از ویژگی‌های بارز انستیوکانسر دانست و گفت: هفته‌ای 4 بار جلسات MDT  با حضور اساتید رشته‌های مختلف انکولوژی، رادیوتراپی، جراحی کانسر، پاتولوژی و طب تسکینیی، رادیولوژی، پزشکی هسته ای تشکیل می‌شود و سخت‌ترین و پیچیده‌ترین بیماران از مناطق مختلف کشور در این تومور بورد معرفی می‌شوند و برای بیمار بهترین تصمیم براساس خردجمعی گرفته می‌شود.  
شیوع سرطان و نقش انستیوکانسر در درمان بیماری های سخت و پیچیده
وی بدخیمی و سرطان را سومین عامل مرگ‌ومیر در جهان اعلام کرد و گفت: تصادفات و بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان‌ها از مهم‌ترین عوامل مرگ‌ومیر در جهان محسوب می‌شوند که در این میان، کانسر مزمن و هزینه‌بر است به‌طوری‌که اقتصاد خانواده‌ها  را به سمت خط فقر تهدید می‌کند.
وی انستیتو کانسر را مأمن بیماران مبتلابه سرطان کشور دانست گفت: بیماران چندبار جراحی‌شده، مشکل‌دار و دچار عارضه شده که مراکز دیگر نمی‌توانند برای آن‌ها تصمیم‌گیری کنند و دست به آن‌ها بزنند به اینجا مراجعه می‌کنند و تمامی خدمات موردنیاز به آنان ارائه می‌شود.
نقش امکانات در کاهش لیست انتظار بیماران
دکتر میری با اعلام  حدود 200 هزار مراجعه سالانه به درمانگاه‌های جراحی، رادیوتراپی و کموتراپی و... انستیتوکانسر،  به لیست انتظار بیماران نیازمند به روش‌های تشخیصی و درمانی اشاره کرد و گفت: انستیتوکانسر با این حجم مراجعه‌کننده ظرفیت 200 تخت دارد و این محدودیت سبب طولانی شدن  لیست انتظار مراجعه‌کنندگان به مدت یک تا یک و نیم ماه شده است. لیست انتظار بیماران نیازمند به جراحی انکولوژی در بعضی از موارد بیش از دو ماه است و این درحالی‌که جراحان این رشته روزی 12 تا 14 ساعت در اتاق عمل و سرجراحی هستند و نمی‌توانند بیش از این در روز جراحی کنند. البته این‌گونه نیست که بیمار مبتلا به کانسر بصورت اورژانسی  یک تا دو هفته بعد شیمی‌درمانی یا عمل شود اما اقدامات اولیه و تشخیصی آن باید در اسرع وقت صورت گیرد و تمامی تلاشمان براینکه این امر زیر یک ماه انجام شود.
رئیس انستیتو کانسر محدودیت اتاق‌های عمل، تجهیزات و تخت بستری را مهم‌ترین عامل طولانی شدن مدت انتظار بیماران دانست و گفت: بسیاری از بیماران شهرستانی محل اقامتی در تهران ندارند و کافی نبودن تعداد اتاق عمل‌ها و تجهیزات این مرکز، باعث سرگردانی آن‌ها در شهر می‌شود و مجبورند در حیات بیمارستان و محوطه اطراف آن سرکنند.  درحال تلاش هستیم کاری کنیم که  آلام بیماران، همان درد و رنج بیماری‌شان باشد و با ساخت بیمارستان جدید، درمان مناسب‌تر و با هزینه کمتری به آنان ارائه شود.
هزینه حداقلی درمان بیماران مبتلا به کانسر
دکتر میری با مقایسه هزینه بالای درمان سرطان در بخش خصوصی به نسبت هزینه حداقلی انستیتوکانسر گفت: جراحی‌هایی که در این مرکز با حداکثر ده میلیون انجام می‌شود، این جراحی های سنگین در  بیمارستان‌های خصوصی هزینه‌ای بالای 250 تا 300 میلیون تومان دارد. اما برخی  بیماران توانایی پرداخت همین مبلغ زیر ده میلیون تومان را هم ندارند و سراغ مددکاری می‌روند. هزینه رادیوتراپی و بستری در بخش خصوصی بسیار بالاست ولی در این مرکز با حداقل هزینه و تقریباً رایگان انجام می‌شود و این خدمات متمایزی است که انستیتوکانسر به‌عنوان قطب علمی سرطان کشور به مردم ارائه می‌دهد.  اساتیدی که در این مرکز کار می‌کنند درواقع خودشان اساتید خیرین درمان کشور هستند و درخواستمان این است که خیرین هم وارد کار شوند و به این مرکز کمک کنند.
لزوم حمایت خیرین در راه اندازی ساختمان جدید انستیتوکانسر
وی با اشاره به مراحل ساخت بیمارستان جدید انستیتوکانسر گفت: بیمارستان جدید در مساحت 50 هزار مترمربع و ظرفیت 600 تخت در 17 طبقه در حال ساخت است. با راه‌اندازی این مرکز 104 تختICU،  19 اتاق عمل، 144 تخت شیمی‌درمانی و 48 تخت بستری رادیوتراپی به ظرفیت انستیتوکانسر افزوده می‌شود.  این ساختمان که 3 طبقه  آن ساخته‌شده بود، طی دو سال اخیر به همت  نیکوکار  ارزشمندی،  14 طبقه دیگر آن ساخته‌شده  و اکنون در مرحله اسکلت‌بندی است و طی 2 تا 3 سال آینده ساخت بنای آن به‌طور کامل به پایان می‌رسد.
رئیس انستیوکانسر مهم‌ترین مسئله بیمارستان جدید را تأمین تجهیزات موردنیاز آن دانست و گفت: تا دو و سه سال آینده که این مرکز ساخته می‌شود باید تجهیزات آن نیز فراهم شود. این مرکز3 بونکر دارد که 2 بونکر آن خالی است و نیاز به تجهیزات پیشرفته دارد. هزینه هر تخت بیمارستانی جدید حدود یک و نیم میلیارد تومان برآورد شده  و به‌طور متوسط 900 میلیارد تومان هزینه تجهیز تخت‌های بیمارستانی است. افزون بر این هزینه دستگاه‌های مدرن رادیوتراپی و سی‌تی‌اسکن و سایبرنایف هم وجود دارد. ازآنجاکه می‌دانیم که منابع محدود است درخواستمان این است که همین  منابع محدود در بهترین جای ممکن و برای انسان‌های دردمند هزینه شود.
دکتر میری دستگاه سایبرنایف را یکی از نیازهای اساسی انستیتوکانسر بیان کرد  و گفت: باید در این مرکز مدرن‌ترین تجهیزات برای ارائه بهترین خدمات به مردم محروم جامعه وجود داشته باشد و اگر یک دستگاه سایبرنایف به کشور وارد می‌شود این انستیتوکانسر است که می‌تواند به‌صورت بهینه از آن استفاده کند. هزینه دستگاه سایبرنایف حدود 5 میلیون یورو است  که با کمک خیرین عزیز و حمایت مسئولان محترم امیدواریم هرچه زودتر تأمین شود.  
وی در پایان سخنان خود با ابراز امیدواری از اینکه دست‌به‌دست هم دهیم خدمت بهتری به مردم شریفمان ارائه شود و گفت: کانسر بیماری مزمن طولانی‌مدتی است که شرایط خانواده را تحت تأثیر قرار می‌دهد و ازلحاظ مالی دچار مشکل می‌کند. بیماران صعب‌العلاج مبتلابه سرطان هم رنج و درد بیماری را تحمل می‌کنند و هم مسائل مالی فراوانی دارند. ازاین‌رو تمامی هدفمان این است که با کمک خیرین محترم خدمت بهتری را به مردم شریفمان ارائه دهیم.  


  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی
  • کد خبر : 217306
فیلم بردار
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *