تامز جی سی 10: زایمان بدون درد با روش اپیدورال در بیمارستان جامع بانوان آرش
زایمان بدون درد در بیمارستان جامع بانوان آرش دانشگاه علوم پزشکی تهران از سال 1393 در حال انجام است. در این برنامه تامز جی سی ( مراقبت سلامت) دکتر معصومه نتاج مجد، فوق تخصص بیهوشی در خصوص نحوه انجام اپیدورال در زایمان بی درد توضیح می دهد. وی روش اپیدورال را روشی برای خوشایند سازی زایمان طبیعی معرفی می کند. در این روش مادر باردار با بی حسی که از طریق سوزن بسیار باریک دریافت می کند درد کمتری را در زمان زایمان طبیعی حس کرده و زایمان خوشایندتری را تجربه می کند. دکتر نتاج سوالات متداول در خصوص روش اپیدورال را نیز پاسخ می دهد.
تامز جی سی 7 (مراقبت سلامت): معرفی کلینیک های دندانپزشکی تجمیعی شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، دانشگاه علوم پزشکی تهران
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر دو کلینیک دندان پزشکی تجمیعی در سطح شهرستان دارد. این دو کلینیک در مجموع دارای یازده یونیت دندانپزشکی، دکتر دندانپزشک و دستیار دندانپزشک که در دو شیفت فعالیت می کنند. خدماتی که در این کلینیک ها ارائه می شود شامل درمان ریشه، عصب کشی، ترمیم، کشیدن، پروتزهای متحرک و ثابت، روکش، جراحی دندان عقل و... با تعرفه دولتی است.
تامز جی سی 6 (مراقب سلامت): معرفی درمانگاه طب سالمندی بیمارستان ضیائیان دانشگاه علوم پزشکی تهران
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، رشته تخصصی طب سالمندی از سال 1392 برای اولین بار در کشور با هدف بهبود کیفیت زندگی سالمندان و افزایش سن امید به زندگی در دانشگاه علوم پزشکی تهران شروع به پذیرش دانشجو کرد. دکتر فاطمه سادات میرزاده رئیس درمانگاه طب سالمندی بیمارستان ضیائیان با اشاره به اینکه سالمندان را نباید به صورت تک بعدی ویزیت کرد گفت: بخش طب سالمندی بیمارستان ضیائیان در دو بخش سرپایی و بستری تشکیل شده است. بخش سرپایی قسمت های فیزیوتراپی، کاردرمانی، گفتاردرمانی و ارزیابی حافظه تقسیم شده است. همچنین در بخش بستری با یازده تخت علت های گوناگون بیماری ها بررسی می شود. دکتر سیداحمدرضا خاتون آبادی، متخصص گفتاردرمانی بیمارستان ضیائیان گفت: یکی از رویکردهایی که در گفتاردرمانی مورد توجه قرار می گیرد رویکردهای اجتماعی است با هدف توانایی برقراری ارتباط با سایر افراد و ارتقای کیفیت زندگی سالمندان است.
تامز جی سی 5 (مراقبت سلامت): معرفی درمانگاه جراحی فک و صورت بیمارستان سینا دانشگاه علوم پزشکی تهران
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، درمانگاه جراحی فک و صورت بیمارستان سینا تمامی اقدامات این رشته را طبق آخرین شیوه های نوین جهان به بیماران ارائه می کند؛ ازجمله جراحی شکستگی های ناحیه فک و صورت و تروماهای فک (حوادث ناشی از تصادف)، جراحی انواع تومورها و سرطان های ناحیه فک و صورت، بازسازی فک و صورت، جراحی های زیبایی ناحیه فک و جراحی ارتوگناتیک. دکتر سید علیرضا پرهیز، دانشیار جراحی فک و صورت دانشکده دندانپزشکی درباره خدمات این درمانگاه توضیح داد.
تامز جی سی 4(مراقبت سلامت): واحد پرستاری آموزش و پیگیری بیمار مرکز طبی کودکان دانشگاه علوم پزشکی تهران
با هدف افزایش اثربخشی آموزش، ایجاد انگیزه در بیمار و خانواده برای پیگیری درمان و جلوگیری از بستری مجدد بیمار، «واحد پرستاری آموزش و پیگیری بیمار» در طبقه دوم ساختمان درمانگاههای تخصصی و فوقتخصصی مرکز طبی کودکان افتتاح شد. با تشکیل این واحد ارتباط با بیماران مزمن مانند دیابت، صرع، سرطان، شیمی درمانی و مغز و اعصاب که از بیمارستان ترخیص می شوند حفظ خواهد شد و مراجعه مجدد به اورژانس و بستری بیماران کاهش می یابد. در تامز جی سی 4(مراقبت سلامت) با این واحد بیشتر آشنا می شوید.
تامز جی سی 3 (مراقبت سلامت): معرفی طرح مدبر (مداخله در بحران روان پزشکی) بیمارستان روزبه دانشگاه علوم پزشکی تهران
در بیمارستان روزبه دانشگاه علوم پزشکی تهران، خدمات سلامت روان به صورت بستری یا سرپایی انجام می شود که یکی از این خدمات، طرح مدبر (مداخله در بحران روان پزشکی) است. در این طرح در صورت نبود تخت خالی و فضای بستری، مشخصات بیمار ثبت می شود و به بیمار خدماتی از جمله روان شناسی، روان پزشکی، دارودرمانی و مددکاری ارائه می شود. همچنین در صورتی که امکان بستری بیمار نباشد متخصصان، وضعیت سلامت بیمار را پیگیری می کنند. طرح مدبر از سال 1397 راه اندازی شده و محوریت و مدیریت اجرایی طرح با دستیاران روان پزشکی است. در این طرح بیمارانی که به اورژانس مراجعه می کنند، کامل ارزیابی می شوند و با کمک بیمار تلاش می شود مورد اصلی که باعث موقعیت بحران شده شناسایی شود و مورد پیگیری قرار بگیرند. در این طرح هدف خارج شدن بیمار از موقعیت بحران است و تا این زمان متخصصان آموزش دیده پیگیر وضعیت سلامت روان بیمار هستند. در تامز جی سی 3 (مراقبت سلامت) به معرفی این طرح پرداختیم.
تامز جی سی 2 (مراقبت سلامت): معرفی طرح هات لاین بیمارستان روزبه دانشگاه علوم پزشکی تهران
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، خط هات لاین برای پیشگیری از خودکشی، در سال 1400 در بیمارستان روزبه راه اندازی شد. افراد تیم مداخله در بحران شامل روان پزشکان، دستیاران روان پزشکی و گروهی از روان شناسان بالینی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری هستند. در مدت دو سال حدود 200 هزار تماس برقرار شده است. بیماران از همه نقاط کشور با اطمینان به حفظ اسرار خود می توانند با شماره 54467000 - 021تماس بگیرند و از متخصصان راهنمایی و مشاوره بگیرند.
تامز جی سی (مراقبت سلامت): معرفی کلینیک چندتخصصی اختلالات خواب مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) دانشگاه علوم پزشکی تهران
در اولین برنامه تامز جی سی Get care (مراقبت سلامت) دکتر ریحانه حیدری فلوشیپ اختلالات خواب، کلینیک چندتخصصی اختلالات خواب مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) دانشگاه علوم پزشکی تهران را معرفی می کند.
دکتر اکبر فتوحی: واکسنهای کرونا در پیشگیری از پیامدهای ناخوشایند بیماری، کارایی و اثربخشی بالایی دارند
استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با خبرنگار روابط عمومی، در خصوص اثربخشی واکسن کووید 19 گفت: تعداد 13 نوع واکسن در سطوح مختلف بینالمللی تأیید شده و 4 واکسن در کشور ما مجوز گرفته است. این واکسنها برای اینکه به تأیید برسند؛ نیاز به مطالعات پیش بالینی دارند که در این مطالعات کارایی آنها در پیشگیری از عفونت به اثبات رسیده و سپس مراحل 1 تا 3 فاز مطالعات بالینی طی شده است. در فاز 4 نیز افراد دریافتکننده واکسن مورد ارزیابی نظام سلامت قرارگرفتهاند تا اگر عوارض نادری رخ دهد موردتوجه و رسیدگی قرار گیرد. همه این واکسنها این مراحل را طی کردهاند که نشاندهنده کارایی و ایمنی واکسن در پیشگیری از عفونت، بستری و مرگ است. از آغاز واکسیناسیون عمومی علیه بیماری کووید-۱۹ در جهان، تعداد یک میلیارد واکسن توزیعشده و شواهد نشان میدهد در کشورهایی که افراد بیشتری واکسینه شدند بروز بیماری بهشدت کاهش یافته است. توصیه میشود کادر درمان حتماً نسبت به ایمنی و واکسینه کردن خود در برابر بیماری کووید 19 اقدام کنند زیرا عوارض و پیامدهای این واکسنها بسیار نادرتر از خطرات و عوارض ناخوشایند بیماری است.
مستند «افق سلامت در پسا کرونا»
دکتر صادق صابری: باید نوعی سازگاری بین افراد و مراقبتهای کووید صورت گیرد
دانشیار گروه ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با مستندسازان «افق سلامت در پسا کرونا» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مهمترین مطلب آگاهی مردم و توصیه به پیشگیری است. باید تدابیر بهتری بیندیشیم تا آمار ابتلا به کرونا کاهش یابد. رعایت فاصلهگذاری اجتماعی،استفاده از ماسک، خودداری از دیدوبازدید و سفرهای غیرضروری، حضور نداشتن در تجمعات و مراجعه بهموقع به مراکز درمانی و بسیاری مسائل دیگر ازجمله موارد پیشگیری محسوب میشوند. خوشبختانه امروزه در امر آموزش و مراقبتهای دوران کرونا با مشکل جدی مواجه نیستیم.