لیست اخبار صفحه :2
دکتر صادق مقدم ؛ استاد و مسئول کرسی داروهای جالینوسی
نخستین ها

دکتر صادق مقدم ؛ استاد و مسئول کرسی داروهای جالینوسی

برگرفته از كتاب نخستين ها: دكتر مقدم در باب آبهاي كاني و آشاميدني ايران و ميكروبهاي سودمند و داروهاي ايراني تحقيقات زيادي كرده و در باب شيمي تجزيه و آبهاي كاني ايران چهار جلد كتاب تاليف كرده است. وي از طرف سازمان برنامه هفت ساله مامور بررسي آبهاي كاني آذربايجان و آب درياچه رضاييه (اروميه) شد. در بررسي لجن درياچه رضاييه متوجه مقدار قابل توجهي قير شد كه نشان از وجود نفت در اين منطقه بود.

دکتر ابراهیم چهرازی؛ استاد کرسی بیماریهای مغز و پی(اعصاب)
نخستین ها

دکتر ابراهیم چهرازی؛ استاد کرسی بیماریهای مغز و پی(اعصاب)

برگرفته از كتاب نخستين ها: دكتر چهرازي در سال 1315 با سمت دانشيار اعصاب در دانشكده پزشكي و رييس بخش اعصاب در بيمارستان رازي مشغول خدمت شد. وي در سال 1318 سرويس بيماريهاي مغز و پي را در بيمارستان شماره 1 شهرداري (روزبه فعلي) تاسيس كرد.

دکتر عباس خان ادهم (اعلم الملک) استاد بیماری های داخلی و اطفال
نخستین ها

دکتر عباس خان ادهم (اعلم الملک) استاد بیماری های داخلی و اطفال

برگرفته از کتاب نخستین ها: دکتر ادهم تحصیلات مقدماتی و متوسطه را در مدرسه لقمانیه تبریز گذراند و جهت ادامه تحصیل راهی فرانسه شد. در سال 1288 شمسی از دانشکده پزشکی پاریس مفتخر به دریافت درجه دکتری، جایزه پایان نامه و مدال علمی شد. وی ریاست اداره بهداری و فرهنگ آذربایجان را برعهده داشت. از اقدامات دکتر ادهم تاسیس دارالعجزه، کتابخانه و دارالتربیه تبریز، مدرسه متوسطه «محمدیه» مدرسه صنایع مستظرفه و تاسیس بیمارستانی به نام «احمدیه» بود. وی در سال 1313 همزمان با تدریس در دانشکده پزشکی به ریاست بیمارستان رازی تهران منصوب شد. دکتر ادهم به عنوان وزیر بهداری در دو کابینه عبدالحسین هژیر و محمد ساعد مراغه ای انتخاب و به فعالیت پرداخت.

پروفسور یحیی عدل، استاد و مسئول کرسی جراحی عمومی
نخستین ها

پروفسور یحیی عدل، استاد و مسئول کرسی جراحی عمومی

برگرفته از كتاب نخستين ها: اين بار سخن از مردي است كه نامش با هميشه تاريخ جراحي ايران پيوند خورده است. مردي كه به اعتراف اساتيد برجسته ايران، با ذهني روشن و چشماني نافذ با پنجه هايي قدرتمند و توانا و با كوله باري از تجربه و دانش و خاطره بر بلنداي هفتادساله جراحي ايران ايستاده است. پروفسور عدل را مي توان قهرمان اولين ها ناميد، چرا كه وي بسياري از اولين جراحي هاي شكم، قفسه صدري، مري، قلب، ستون فقرات، استئوسنتزها، شكستگي گردن ران و حتي بعضي جراحي هاي مغز و اعصاب را براي اولين بار در ايران انجام داده است. پروفسور عدل شاگردان بسيار در مكتب جراحي تربيت كرد و به قول ايشان، استادان قبل از من آن چنان درها را بسته بودند كه كسي فكر نمي كرد بتواند جراح شود. كاري كه من كردم اين بود كه اين درها را روي نسل آن روز باز كردم و نشان دادم كه هركس با استعدادي معمولي مي تواند جراح شود.

تنظیمات قالب