• تاریخ انتشار : 1398/09/28 - 15:02
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 587
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

ارائه گزارش عملکرد یکساله معاونت پژوهشی بیمارستان فارابی در جلسه شورای گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

همزمان با هفته پژوهش  گزارش عملکرد یکساله معاونت پژوهشی  بیمارستان فارابی در جلسه شورای گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران بررسی شد.

جلسه شورای گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران چهار شنبه 27آذر98 با حضوراعضای هیات علمی و به ریاست  دکتر محمد رضا اکبری، مدیر گروه و رئیس بیمارستان فارابی برگزار شد.
 در این جلسه دکتر محمد طاهر رجبی، معاون پژوهشی بیمارستان فارابی، گزارش یکساله عملکرد پژوهشی گروه چشم را ارائه کرد.  وی در بخش اول این گزارش، فهرستی از فعالیت های این معاونت در سال گذشته را برشمرد و در باره هریک توضیح داد.
این فعالیت ها شامل ارائه خدمات پژوهشی پایه ( مشاوره آماری و اپیدمیولوژی، آموزش پروپوزال نویسی، ویرایش و ترجمه مقالات به زبان انگلیسی، آنالیز داده ها)، پیگیری و نظارت بر روند ثبت طرح ها ی پژوهشی و پایان نامه ها در پژوهشیار، نظارت بر اجرای طرح های دانشجویی، دستیاری، فلوشیپی و  HSR ، برگزاری جلسات شورای  پژوهشی، نظارت بر برگزاری جلسات کمیته اخلاق در پژوهش بیمارستان، برگزاری  و نظارت بر جلسات پیش دفاع و دفاع کارورزان و دستیاران، اعطای گرنت پژوهشی، نظارت بر گزارش دوره ای طرح ها و پایان نامه های دانشجویی، دستیاری و فلوشیپ، ارزشیابی سالانه و نظارت بر عملکرد پژوهشی اعضای هیات علمی، تهیه گزارش تولید علم اعضای هیات علمی به تفکیک بخش، جمع آوری مستندات پژوهشی اعضای هیات علمی،  ارتباط بین بخشی با مراکز تحقیقاتی دانشگاه های شریف، امیر کبیر، شاخه علوم تحقیقات دانشگاه آزاد، گروه فارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران، شبکه سازی و توسعه همکاری با مراکز پژوهشی داخلی و خارجی، برگزاری تورهای پژوهشی ، انعقاد تفاهم نامه های همکاری پژوهشی و برگزاری کارگاه های پژوهشی بود..
دکتر رجبی در بخشی از این گزارش با اشاره به ظرفیت ها ی واحد سلول های بنیادی بیمارستان گفت:  متاسفانه به دلایل عدیده از امکانات و تجهیزات فراوانی که در این واحد وجود دارد استفاده متناسبی نمی شود..
معاون پژوهشی بیمارستان فارابی، در ادامه مشکلات بخش پژوهش بیمارستان را نداشتن بودجه مستقل مرکز تحقیقات چشم پزشکی و گسستگی آن از معاونت پژوهشی بیمارستان، کمبود نیروی انسانی و مشکل در جذب کارشناس برای اجرای برنامه های پژوهشی با چشم انداز بزرگتر، آمار بالای مراجعین و غلبه وظایف درمانی بر کارهای اموزشی و پژوهشی در بیمارستان  عنوان کرد..
وی در ادامه گزارش علم سنجی و ارزشیابی سالانه اعضای هیئت علمی را بر اساس اطلاعات مندرج در سامانه علم سنجی دانشگاه ارائه و وضعیت پژوهشی اعضای هیئت علمی و بخش های پژوهشی را بررسی کرد و آنرا با آمار مراکز تحقیقاتی چشم دیگر دانشگاه ها و همچنین عملکرد سایر گروههای آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران مقایسه کرد.
 به گفته معاون پژوهشی بیمارستان فارابی، بنا به ماهیت شاخصهای علم سنجی که وابسته به سنوات فعالیت پژوهشگران می باشد، بازنشستگی اعضای هیئت علمی گروه در سال های اخیر و افزایش تعداد اعضای جوان تاثیری جدی بر وضعیت شاخص های علم سنجی گروه گذاشته است. 
دکتر رجبی همچنین بر اهمیت کیفیت مقالات تاکید کرد و گفت: عنوان و موضوع پژوهش تاثیر زیادی بر رتبه بندی پژوهشی دارد و انتخاب موضوع مناسب مستلزم صرف وقت مناسب و مطالعه است. باید پژوهش ها را با هدف حل مشکل انجام داد. 
وی سپس به مواردی چون تسهیل در فرآیند های کمیته اخلاق، کمک به فرآیند های پروپوزال نویسی، تسهیل در حضور و مشارکت شرکت های دارویی،افزایش همدلی و همکاری بین اعضای گروه، تعیین چشم اندازهای پژوهشی در هر بخش آموزشی، تاکید بر نقش نظارتی شورای پژوهشی در رد یا قبول موضوعات نیز اشاره کرد..
در ادامه اعضای هیئت علمی گروه چشم پزشکی دانشگاه برای ارتقاء عملکرد و تلاش برای برطرف کردن مشکلات حوزه پژوهش بیمارستان فارابی به بحث و تبادل نظر پرداختند و مشکلات خود را در انجام فعالیتهای پژوهشی طرح کرده و پیشنهادات و درخواستهایی برای تسهیل انجام امور پژوهشی بیان کردند. 
مدیرگروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز ضمن تشکر از همفکری اعضای گروه در جهت ارتقای جایگاه پژوهشی بیمارستان، بر حمایت همه جانبه از بخش پژوهش تاکید کرد. دکتر محمد رضا اکبری، مدیر گروه چشم پزشکی دانشگاه با جمع بندی مطالب مطرح شده گفت: هدف از برگزاری این جلسه بررسی وضعیت و جایگاه پژوهشی گروه چشم پزشکی بود.وی اولین قدم برای ایجاد هر تغییری را شناسایی وضع موجود دانست و گفت: برای ارتقای جایگاه پژوهشی فارابی باید بدانیم وضعیتمان در بین گروه های آموزشی دانشگاه و در کشور چگونه است و با ارائه راه حل مناسب برای آینده پژوهشی گروه و بیمارستان برنامه ریزی کنیم..
وی با بیان این نکته که ایجاد تغییر در سیستم پژوهشی با مشکلاتی همراه است تاکید کرد: باید با سرعت کم و قدم های کوچک کار را شروع کنیم و برای حل مشکلات باید با نگاهی واقع بینانه به نقد عملکرد خود پرداخته و از شعار دادن بپرهیزیم.. 
دکتر اکبری ادامه داد: پیدا کردن موضوع  ناب، تحول آفرین و مسئله محور گرچه خوب است ولی نباید کمالگرایی بهانه کاهلی در پژوهش های معمول گردد..  
رییس بیمارستان فارابی  با اشاره به جذب نیروهای جوان در گروه چشم پزشکی گفت: سیاست ما در این مورد تنها رفع نیاز درمانی و افزایش درآمد بیمارستان نیست . ما انتظاراتی فراتر از همکاران جوانمان داریم،آانها را نیروی محرکه گروه می دانیم  و در بخش های مختلف از توانمندی های آنها استفاده خواهیم کرد. وی در پایان توجه به تکمیل برنامه علمی سمینار فارابی را یادآور شد.
خبرنگار و عکاس: حمیده امیدوار
 
 
  • گروه خبری : بیمارستان فارابی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 96001
معصومه  عزيزي
تهیه کننده:

معصومه عزيزي