کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماریها مطرح کرد
تشریح بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو
کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماریها شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر گفت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان و یک بیماری حاد تبدار خونریزی دهنده است که عمدتاً از طریق گزش کنه منتقل میشود.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، عبداله حسنی، کارشناس مبارزه با بیماریها در ابتدا گفت: مخزن ویروس در طبیعت خرگوش، گاو، گوسفند و بز میباشد. ویروس بهوسیله کنه منتقل میشود. این بیماری اکثراً در مناطق صحرایی افریقا، اروپای شرقی، خاورمیانه، عراق، هند، افغانستان، پاکستان، ایران و غرب چین مشاهده میشود، شیوع بالای این بیماری در بین پرسنل نظامی، کشاورزان و اشخاصی که با گاو و گوسفند سرکار دارند مشاهده میشود، بیماری در فصول گرم سال از اواخر فروردین تا اواخر شهریور دیده میشود، اخیراً تماس کارکنان بیمارستانها و مراکز پزشکی با خون، ترشحات خونی و بافتهای آلوده سبب ایجاد اپیدمیهای ناگهانی با مرگومیر بالا شده است و همچنین در بین اعضای خانواده بیمار، بعد از آلودگی با خون و ترشحات، بیماری در سایر اعضای خانواده نیز رخ میدهد.
عبداله حسنی گفت: ابتلا انسان به این بیماری از طریق کنه، تماس با خون، ترشحات و بافت حیوان آلوده در هنگام ذبح دام، کمک به وضع حمل دام و قطعهقطعه کردن گوشت تازه دام آلوده جهت طبخ غذا و انتقال انسان به انسان که تماس با خون و ترشحات آلوده بیماران بهویژه در مرحله خونریزی یا انجام هرگونه اقدامی که منجر به تماس انسان با خون آنها شود، نیز باعث انتقال بیماری میشود.
وی در ادامه با اشاره به علائم این بیماری گفت: بیماری با تب ناگهانی، ضعف، سردرد شدید، درد عضلانی خصوصاً در ناحیه پشت و ساق پاها و بیاشتهایی ظاهرشده و خونریزیهای زیرپوستی از روز چهارم بیماری دیده میشود. همچنین خونریزی از لثه، بینی، ریه، روده و رحم در موارد شدید و مرگبار بیماری مشاهده میشود.
حسنی در ادامه به راههای پیشگیری پرداخت و گفت: از هرگونه نقلوانتقال و خریدوفروش دامهای مشکوک و غیربومی بدون مجوز دامپزشکی بهویژه در مناطقی که سابقه بیماری وجود دارد، خودداری کنید، ازآنجاکه کنهها و حشرات ناقل بیماری میباشند سمپاشی دام و اماکن دامی و منازل مجاور جهت از بین بردن کنهها و حشرات الزامی است و همچنین از کشتن کنه با دست اجتناب کنید.
این کارشناس ادامه داد: رعایت موارد ایمنی و بهداشتی هنگام کار با دام از قبیل استفاده از دستکش، ماسک، چکمه و لباس کار مناسب، اجتناب از کشتار غیرمجاز دام، تهیه دام زنده از مراکز عرضه بهداشتی دام، در صورت نیاز، عدم استفاده از گوشتهای فاقد مهر دامپزشکی، در صورت استفاده از گوشت دام قربانی در مراسم و اعیاد، پیش از مصرف به مدت 24 تا 48 ساعت در طبقات یخچال (صفر تا چهار درجه) نگهداری شود، از خوردن جگر تازه بهصورت خام جدا خودداری شود و اصول حفاظتی بهداشتی در برخورد با بیماران مشکوک به این بیماری توسط پزشکان و سایر کارکنان بیمارستانی و همراهان بیمار رعایت شود.
حسنی در پایان تشخیص بیماری را جداسازی ویروس از خون در هفته اول بیماری و بررسی آنتیبادی اختصاصی در سه مرحله عنوان و برای درمان از دو روش درمان حمایتی ازجمله تزریق خون، مایعات جایگزین و پلاکت و درمان اختصاصی را تزریق وریدی ریباویرین سپس ادامه درمان با کپسول خوراکی ریباورین عنوان کرد.
خبر: خورسندفرد
ارسال به دوستان