گفتگو با برگزیدگان نوزدهمین جشنواره ابن سینا
دکتر امام جمعه: مهمترین اثرات غذاهای فراسودمند تقویت سیستم ایمنی بدن، دارا بودن ویژگیهای آنتیاکسیدانی، سمزدایی و اثرات ضدالتهابی است
برگزیده نوزدهمین جشنواره ابن سینا گفت: غذای فراسودمند شبیه غذاهای متعارف و معمول روزانه ماست، اما وقتی مصرف میشود علاوه بر خواص تغذیهای، مزایای سلامت بخشی از خود نشان میدهد.
دريافت فيلم
جشنواره ابنسينا هرساله بهمنظور پاسداشت اساتيد، محققين و پژوهشگران در حوزه آموزش و پژوهش، در نيمه بهمنماه و به نشانه سالروز تأسيس دانشكده پزشكي (15 بهمن سال 1313) در تالار ابنسيناي دانشكده پزشكي برگزار ميشود. با دكتر زهرا امام جمعه برگزيده نوزدهمين جشنواره ابنسینا گفتوگو كرديم كه در ادامه ميخوانيد.
لطفا خودتان را معرفی نمایید و بفرمایید در چه حیطه ای برگزیده شدید:
دکتر زهرا امام جمعه هستم استاد دانشگاه تهران در شاخه صنایع غذایی، بدلیل تحقیقاتی که در حوزه سلامت در شاخه صنایع غذایی داشتم از سوی دانشگاه تهران برگزیده و به جشنواره ابن سینا معرفی شدم
در مورد فعالیت های پژوهشی خود توضیح دهید:
به طور کلی رشته صنایع غذایی برای تولید، فراوری و در دسترس قرار دادن غذاهای سالم تاسیس شده است. زمینه تحقیقاتی من ارائه مطلوبترین روش های فرآوری مواد غذایی است که کمترین آسیب را به مواد فرا سودمند یا سودمند ماده غذایی وارد کند و در حدود 15-10سال است که روی غذاهای فرا سودمند متمرکز شدم.
غذای فراسودمند شبیه غذاهای متعارف و معمول روزانه ماست، اما وقتی مصرف میشود علاوه بر خواص تغذیهای، مزایای سلامت بخشی از خود نشان میدهد که خطر ابتلا به بیماریهای سخت و مزمن را کاهش میدهد بنابراین اگر غذای معمول باید سودمند باشد (نیازهای تامین انرژی و تغذیه ای را تامین کند) این غذاها بیش از سودمند (فراسودمند) به شمار می آیند. مهمترین اثرات غذاهای فراسودمند تقویت سیستم ایمنی بدن، دارا بودن ویژگیهای آنتیاکسیدانی، سمزدایی و اثرات ضدالتهابی است.
تحقیقات بنده در7-6 سال اخیر بر ترکیبات فراسودمند انار و زردچوبه متمرکز شده و نحوه استخراج آنها و روش های حفظ و نحوه ترکیب غذاها با ترکیبات فرا سودمند و چگونه ماندگار کردن ترکیبات در این موارد مورد بررسی قرار گرفته، زیرا ترکیبات فرا سودمند بسیار فعال هستند و بعد از مدت کوتاهی از بین می روند و میزان آنها به کمتر از نصف کاهش می یابد.
طی تحقیقات انجام شده راه هایی پیشنهاد شده که نه تنها ترکیبات فراسودمند در مواد را حفظ بکند بلکه در جریان گوارش هم حفظ شود زیرا ترکیبات فراسودمند خاصیت ضد سرطانی دارند واگر این ترکیبات به طور عادی در غذا باشند یا جذبشان در بدن به شدت پایین است یا اینکه در معده از بین می رود.
طی تحقیقاتی که در این مدت صورت گرفته راه هایی یافتیم که این مواد را حفظ کنیم و به جایی که بدن برای مبارزه با سرطان نیاز داره برسانیم و در دسترس قرار دهیم.
در این خصوص آبمیوه ای طراحی و دو نمونه تولید شده که ترکیبات فراسودمند در آنها زیاد است و بدن فرد در صورت استفاده مداوم آن داری سیستم ایمنی بهتری نسبت به اشخاصی که از این محصول استفاده نکرده اند خواهد شد.
چه تعداد مقاله با چه شاخص اچ ایندکسی منتشر کرده اید:
من 200 مقاله که دو مقاله دیگر نیز اخیراً اضافه خواهد شد تاکنون منتشر کردهام.
شاخص هیرش یا شاخص اچ ایندکس من26 است.
در خصوص فعالیتهای اجرایی که تاکنون انجام دادهاید توضیح دهید:
قبل از این به فعالیت اجرایی خاصی مشغول نبودم، اخیراً به عنوان رییس پردیس بینالمللی ارس دانشگاه تهران انتخاب شدم.
چه جوایز و افتخاراتی تاکنون در این زمینه کسب کردهاید:
-محقق برگزیده و برتر دانشگاه تهران که نشان درجه دو و یک پژوهش دانشگاه تهران
-محقق برگزیده استان تهران
-محقق برگزیده کشوری در شاخه کشاورزی
-برنده اولین جایزه زنان در علم در شاخه کشاورزی
- برنده جایزه محقق بین المللی دانشگاه تهران در شاخه کشاورزی
اگر مطلب خاصی دارید بفرمایید:
از زحمات شما تشکر مینمایم
خبر: نسیم اخگر
عکس: مهدی کیهان
ارسال به دوستان