نشست هیئترئیسه دانشگاه تشکیل شد
دکتر کریمی: دانشگاه از مدلهای جدید پیشرفت علمی و فناوری حمایت میکند
در نشست هیئترئیسه دانشگاه، تازهترین اقدامات مربوط به کووید 19 و همچنین برنامهها و فعالیتهای دانشکده فناوریهای نوین پزشکی بررسی شد.
در این نشست که 26 بهمن 99 در تالار دارالفنون برگزار شد، دکتر عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه، در سخنان پیش از دستور، درخصوص تزریق واکسن و نحوه توزیع آن در بیمارستانهای دانشگاه توضیح داد و گفت: از سهشنبه هفته گذشته تزریق واکسن در 6-7 بیمارستان دانشگاه انجامشده و بهاحتمالزیاد بهزودی واکسن بیشتری در اختیار افراد در معرض خطر در مراکز بهداشتی و بیمارستانها قرار میگیرد.
توالی یابی ویروس انگلیسی
رئیس دانشگاه، توالییابی ویروس انگلیسی کووید 19 در بیماران جدید را امری مهم و مورد تأکید وزارت بهداشت بیان کرد و گفت: وزیر بهداشت نگران پخش شدن ویروس جهش یافته در کشور است براین اساس بایستی حساسیتها بیشتر و اصول سهگانه فاصله فیزیکی، استفاده از ماسک و شستشوی دستها رعایت شود.
پرهیز از سادهانگاری کرونا
دکتر کریمی با تأکید بر پرهیز از سادهانگاری عقبنشینی ویروس گفت: بهاحتمالزیاد باید خود را آماده مواجه با موج چهارم کنیم؛ البته امیدوارم این موج مانند موجهای قبلی نباشد.
اسفند 99 نگرانی تکرار چالش اسفند 98
رئیس دانشگاه با اشاره به تمهیدات پیشبینیشده در فرودگاه امام خمینی گفت: اسفندماه است و سال پیش در همین ماه، گرفتار این همهگیری شدیم و امیدوارم اسفند 99 همانند اسفند 98 چالش جدیدی به همراه نداشته باشد.
قدردانی از تلاشهای دکتر احمدیان و تأکید بر واگذاری مسئولیت به جوانان دانشکده
دکتر کریمی در بخش دیگری از سخنان خود از تلاشهای رئیس پیشین دانشکده فناوریهای نوین پزشکی قدردانی کرد و گفت: دکتر احمدیان انسان شریفی هستند و در این مدت زحمات بسیاری متقبل شدند؛ با این وجود، معتقدم مسئولیت پیشرفت دانشکده باید به اعضای هیئتعلمی جوان دانشکده سپرده شود و براین اساس دکتر قنبری را بهعنوان رئیس دانشکده انتخاب کردم.
حمایت دانشگاه از بهکارگیری روشهای جدید
رئیس دانشگاه با اشاره به اختیار دانشکده در انجام اصلاحات موردنیاز گفت: این گوی و این میدان، اکنونکه اختیار دانشکده به شما سپردهشده هر مدل جدیدی که میخواهید اجرا کنید و دانشگاه از شما حمایت میکند.
دانشگاه و فراهم کردن فضاهای فیزیکی موردنیاز دانشکدهها
دکتر کریمی بر پیگیری ایجاد برج فناوری اطراف دانشگاه تأکید کرد و گفت: خواسته دانشکده، بر حمایت دانشگاه از ایجاد برج فناوری منطقی و قابل انجام است. دانشگاه فضاهای زیادی در منطقه 18، منطقه 22 و بلوار فردوس در اختیار دارد که با هماهنگی دکتر بیگلر یکی از این فضاها را انتخاب کنید تا ساختمان جدید دانشکده در آن ساخته شود.
رئیس دانشگاه، با اشاره به محدودیت فضای فیزیکی دانشکده فناوریهای نوین پزشکی گفت: این مشکلی است که دانشکدههای دیگر نیز با آن مواجه هستند و اگر فرصتی داشتیم حتماً وضعیت این دانشکدهها را سامان میدادیم.
برافراشتن چتر حمایتی از کل دانشکده
رئیس دانشگاه در پایان سخنان خود از مدیران گروهها و معاونان دانشکده فناوریهای نوین قدردانی و از آنان خواست به دکتر قنبری در اداره بهتر دانشکده کمک کنند و افزود: دکتر قنبری وظیفه سختی برعهده دارد و باید صبور باشد و چتر حمایت خود را بر کل دانشکده برافرازد.
تشریح برنامههای دانشکده فناوریهای نوین
در ادامه دکتر حسین قنبری رئیس دانشکده فناوریهای نوین پزشکی، با قدردانی از تلاشهای روسای پیشین، فعالیتهای دانشکده را معرفی کرد و گفت: دانشکده فناوریهای نوین پزشکی فرودین 88 راهاندازی شده و بیش از 11 سال از عمر آن میگذرد. در حال حاضر این مرکز با 29 عضو هیئتعلمی و بیش از 250 دانشجو در 6 گروه آموزشی و 10 رشته مقطع، فعالیت دارد.
دکتر قنبری با اشاره به برگزاری دوره پسادکتری در دانشکده گفت: در این سالها محققان پسادکتری از کشورهای مختلف در دانشکده فعالیت داشتند و برای نخستین بار محقق پسادکترای صنعتی پذیرش کردیم.
وی با تشریح فعالیتهای آموزشی دانشکده، بر تعامل همکاران دانشکده با حوزه بالین تأکید کرد و گفت: درحال حاضر با دانشکده دندانپزشکی، دوره فلوشیپ دندانپزشکی بازساختی را طراحی و اجرا کردیم و امیدواریم این همکاری در سایر رشتهها توسعه پیدا کند.
دکتر قنبری با اشاره به مشارکت دانشکده در تدوین و بازنگری شیوهنامه پایاننامههای محصول محور گفت: اولین دانشجوی مقطع دکتری با پایاننامه محصور محور در دانشگاه، از این دانشکده فارغالتحصیل شد و درحال حاضر 8 پایاننامه محصول محور درحال اجرا است.
رئیس دانشکده فناوریهای نوین پزشکی، در توضیح فعالیتهای پژوهشی دانشکده به انتشار بیش از 800 مقاله علمی اشاره کرد و گفت: تاکنون بیش از 16 ابداع و اختراع داخلی و 12 پتنت خارجی ثبتشده است. تعدادی از این محصولات مانند دستگاه صنعتی نانوفیبرها، دستگاه تست فیلتر و... نیز به کشورهای دیگر صادر میشود.
دکتر قنبری، شرکتهای دانشبنیان دانشکده و محصولات این شرکتها را تشریح کرد و گفت: هریک از این شرکتها در زمینه طراحی و ساخت واکسن و کیت تشخیص کووید 19، مجازیسازی دورههای مهارت پزشکی، تولید زیست چاپگرهای سهبعدی و جایگزینهای بافتی پلیمری، سیستم ردیابی و آنالیز حرکتی و رفتاری حیوانات و موجودات آزمایشگاهی، نانو ذرات فلزی، پودر خوراکی حاوی امگا 3، توسعه ایمپلنتهای پزشکی نانویی و... فعالیت دارند.
رئیس دانشکده فناوریهای نوین پزشکی با اشاره به راهاندازی هستههای دانشجویی فناور گفت: هدف از تشکیل این هستهها، استفاده از توان دانشجویان در توسعه فناوری از طریق آموزش تبدیل ایده به محصول است.
دکتر قنبری با معرفی فعالیتهای بینالملل دانشکده، برافزایش تعاملات بینالمللی تأکید کرد و گفت: باتوجه به جذابیت رشتههای دانشکده، از این ظرفیت برای عقد تفاهمنامههای مشترک با دانشگاهها و مراکز بینالمللی استفاده کردهایم. همچنین طرح سفیران فناوری را با همکاری معاونت بینالملل بهمنظور معرفی محصولات فناورانه به کشورهای دیگر اجرا میکنیم.
وی با تأکید برافزایش نشاط و هیجان علمی در بین دانشجویان، به توضیح اقدامات دانشکده در این خصوص پرداخت و گفت: مأموریت جدیدی برای معاونت دانشجویی فرهنگی دانشکده تعریف کردیم که براساس آن فضای امید، نشاط، خلاقیت، نوآوری و فناوری در دانشگاه توسعه یابد.
دکتر قنبری، «تقویت همگرایی بین آموزش و پژوهش و تسهیل فرآیندهای اداری این حوزه»، «نظاممند شدن همافزایی با گروههای آموزشی و پژوهشی داخل و خارج دانشگاه»، «ارتقا زیرساختهای آموزشی، پژوهشی و دانشجویی»، «تقویت ارتباط با صنعت و تجاریسازی محصولات فناورانه»، «توسعه فعالیتهای بینالمللی»، «ارتقا فرهنگ کارآفرینی و اخلاق محوری» و همچنین «برنامهریزی برای کسب مرجعیت علمی و فناوری در کشور و منطقه» را برنامههای آینده دانشکده فناوریهای نوین برشمرد.
رئیس دانشکده فناوریهای نوین در پایان سخنان خود با اشاره به محدودیت فضای فیزیکی دانشکده، خواستار حمایت هیئترئیسه دانشگاه در تأمین فضای فیزیکی مناسب شد.
سخن مدیر گروهها و معاونان دانشکده
در ادامه دکتر غلامرضا حسنزاده، مدیر گروه علوم اعصاب و مطالعات اعتیاد، همگرایی را یکی از اصول پیشرفت علمی دانست و گفت: امروزه مرز بین دپارتمانها برداشتهشده و دانشکده فناوریهای نوین پزشکی این توانایی را دارد در تقویت این همگرایی، پیشگام باشد.
دکتر بابک نگاهداری مدیر گروه زیستفناوری پزشکی، بر ایجاد زیستبوم شرکتهای دانشبنیان اطراف دانشگاه تأکید کرد و گفت: دانشکده فناوریهای نوین میتواند سازماندهی این کار را برعهده بگیرد.
دکتر جواد وردی مدیر گروه علوم سلولی کاربردی، خواستار حمایت دانشگاه بر توسعه دانش سلول درمانی و پزشکی بازساختی شد.
دکتر جعفر آی مدیر گروه مهندسی بافت، فلسفه تشکیل دانشکدهها را حل مشکلی از مشکلات جامعه دانست و گفت: دانشکده فناوریهای نوین هنوز روی ریل فناوری قرار نگرفته است و با اهداف اصلی خود فاصله دارد و لازم است در این راستا تلاشهای همکاران و حمایتهای دانشگاه بیشتر شود.
دکتر الهه متوسلی مدیر گروه پزشکی مولکولی نیز بر ارتباط علوم پایه و بالینی تأکید کرد و گفت: باید محققان ما نیازهای تشخیصی و درمانی را شناسایی و براساس آن کار کنند.
دکتر رضا فریدی مجیدی معاون پژوهشی دانشکده فناوریهای نوین با اشاره به تجربه تولید فناوری از دوران دانشجویی خود گفت: برای توسعه فناوری در دانشجویان، هستههای دانشجوی فناور شکلگرفته، تا فرهنگ کار، کوشش و فناوری بین دانشجویان ترویج شود.
دکتر نصرالله طباطبایی معاون بینالملل دانشکده فناوریهای نوین نیز با اشاره به ماهیت متفاوت دانشکده فناوریهای نو، خواستار تغییر برخی بروکراسیها شد.
دکتر محمدعلی مظلومی عضو هیئتعلمی گروه زیستفناوری پزشکی، بر شناسایی ظرفیتهای بیرون دانشگاه و معرفی توانمندیهای اساتید به نهادهای بیرونی تأکید کرد و گفت: برای تقویت ارتباط دانشکده با صنعت باید به سمت ایجاد شتابدهندهها برویم.
دیدگاه اعضای هیئت رئیسه
در ادامه هریک از اعضای هیئترئیسه دیدگاهها و نظرات خود را بیان کردند.
دکتر محمدعلی صحرائیان، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، با تأکید براینکه دانشکده فناوریهای نوین باید در عرصه تولید فناوری نقش بیشتری ایفا کند افزود: برای حفظ جایگاه نخست فناوری در کشور باید دانشگاه نیز از دانشکده حمایت کند.
وی رسالت دانشکده فناوریهای نوین را تربیت دانشجویان فناور دانست و گفت: با پرهیز از تنگنظریها و تقویت همگراییها، افق دید دانشجویان افزایش مییابد.
دکتر عبدالرحمن رستمیان معاون فرهنگی دانشگاه، با اشاره به اعطای امتیاز فرهنگی به فناورانی که تولید ملی دارند گفت: فناوران با تولید تجهیزات موردنیاز میتوانند حوزه بهداشت و درمان را پشتیبانی کنند.
دکتر محمود بیگلر معاون توسعه مدیریت و برنامهریزی منابع دانشگاه، با اعلام آمادگی این معاونت در اختصاص فضای فیزیکی مناسب در هریک از مناطق 22، 17 و بلوار فردوس، بهمنظور طراحی و ساخت، بنای جدید دانشکده فناوریهای نوین گفت: علم را نباید فقط محدود به محوطه پردیس دانشگاه بدانیم اگر دوری فاصله از دانشگاه را بپذیرید فضای استانداردی در اختیار دانشکده قرار میگیرد.
دکتر امیرعلی سهراب پور معاون آموزشی دانشگاه نیز، با تأکید براینکه برای رقابتهای بینالمللی باید توان علمی خود را تقویت کنید، پیشنهاد داد: بهمنظور افزایش کیفیت فعالیتهای دانشکده، پذیرش دانشجویان PhD کاهش یابد.
دکتر رامین کردی معاون بینالملل دانشگاه، بر توسعه روابط بینالملل دانشکده فناوریهای نوین تأکید کرد و گفت: باید مدلی را طراحی کنیم که دانشگاه از نتیجه فناوریهای شرکتهای دانشبنیان بهرهمند شود.
دکتر محمدحسین پورغریب معاون دانشجویی دانشگاه، انتظارات دانشجویان از دانشکده فناوریهای نوین را بیان کرد و گفت: رشتههای این دانشکده وابسته به تجهیزات و مواد است و افزایش هزینهها موجب نارضایتی دانشجویان شده است.
نظر دهید