دکتر زاکانی: همه باید در کنار هم بهعنوان خانواده بزرگ دانشگاه، دست به دست هم بدهیم و آن را بسازیم
دکتر علیرضا زاکانی، شهردار تهران روز چهارشنبه 31 شهریور 1400 با حضور در دانشگاه، با دکتر حسین قناعتی سرپرست دانشگاه دیدار کرد. دکتر زاکانی در گفت وگو با روابط عمومی ضمن تسلیت ایام اربعین حسینی و گرامیداشت هفته دفاع مقدس گفت: وجود دکتر قناعتی با چنین پیشینه درخشانی در دانشگاه فرصتی برای تلفیق بین علم و عمل است و انشاءالله میتواند ثمرات و خدمات زیادی را برجا بگذارد. وی با اشاره به انتظار بالا از دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: به اعتقاد من آینده بسیار روشنی پیش روی کشور و دانشگاه علوم پزشکی تهران قرار دارد؛ دانشگاه ازیکطرف بهعنوان یک کارخانه انسانسازی، باید انسانهای خدوم و تلاشگر، عالم و فرهیخته و مجاهد و کوشایی را تقدیم جامعه علمی کشور و آماده خدمت برای مردم کند و از طرف دیگر خودش - بهعنوان دانشگاه برتر کشور - بتواند فاصله خود را در رتبهبندی جهانی با دانشگاههای برتر جهان کمتر کرده و خودش را به سطوح بالای جهانی برساند که این امر کاملاً در دانشگاه ما، با وجود هیئتعلمی اهل علم و اساتید محترم در علوم پایه و علوم بالینی در کنار وجود زیرساختهای بسیار خوب پژوهشی و تلاشگران عرصه علم آموزی مهیاست.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر علیرضا زاکانی، با تأکید بر رسالت فرهنگی دانشگاه در کنار مأموریت علمی آن، گفت: انشاءالله همانگونه که دانشگاه به تولید علم و رشد حرکت در مسیر تحقق اهداف عالی علمی کشور، توجه میکند؛ رکن اول که رکن انسانسازی است را هم مورد دقت قرار دهد و بتواند این موضوع را در بستر ماندگاری استوار کند که در صورت تحقق این امر، انشاءالله که آینده درخشانی فراروی دانشگاه ما قرار دارد.
دکتر زاکانی با تقدیر از تلاش همه مدیران دانشگاه در 42 سال گذشته، گفت: چهلودو سال در این دانشگاه زحمتکشیده شده و هر چه خیروبرکت در این 42 سال بوده باید دستمایه ما قرار بگیرد؛ از کاستیها، عیوب و نقصانی که درگذشته وجود داشته است عبرت بگیریم و به بیان خوب دکتر قناعتی که گفتند «من نگاهم به گذشته، نگاه عبرتآموزی و درسآموزی است، اما توجه و تمرکزم برای آینده است.» همه باید در کنار هم بهعنوان خانواده بزرگ دانشگاه - از استاد، دانشجو و کارمند - دست به دست هم بدهیم و دانشگاه را بسازیم.
وی در ادامه با اشاره به علقه قلبی خود به دانشگاه علوم پزشکی تهران بهعنوان خاستگاه علمی و کاری خود؛ گفت: ما در شهرداری هدفگذاری جدیمان این است که شهرداری را از یک نهاد خدماتی به نهادی خدمتگزار اجتماعی تبدیل کنیم و برای این هدف چارهای نداریم غیرازاینکه بر دانش و بر یک فکر پیشرو و یک عقلانیت متعالی و یک همت، ایمان و جسارت تحولخواهی در عرصههای مختلف تکیه کنیم و برای این کار نیازمند دانشگاهها هستیم و دانشگاه علوم پزشکی تهران بهواسطه اینکه خانه خودمان است، بخش بزرگی از این نیاز را حتماً به این محیط داریم.
وی افزود: به همه دانشگاهها، مراکز علمی و حوزههای علمیه چشم امید داریم و از طرفی، همه سرمایههای شهرداری در خدمت مردم و در خدمت نهادهای خدمتگزار به مردم است که دانشگاههای علوم پزشکی، جزو برترین نهادهای خدمتگزار هستند؛ لذا اختصاصاً خدمت استاد قناعتی عرض کردیم که با همه وجود در خدمت دانشگاه هستیم و انشاءالله بتوانیم دست به دست هم بدهیم و دانشگاه و محیط پیرامونمان را با هم بسازیم.
در ادامه این گفت وگو، دکتر قناعتی با اشاره به سابقه جهادگری دکتر زاکانی در دوران دفاع مقدس، گفت: دکتر زاکانی سالیان سال در جهاد و دفاع مقدس ما زحمت کشیدند و چندین مرتبه تا مرز شهادت رفتند و افتخار جانبازی برای انقلاب را دارند و برای من افتخاری بود که در طلیعه هفته دفاع مقدس در خدمت ایشان باشم.
سرپرست دانشگاه با اشاره به اهم مسائل مطرحشده در این دیدار، گفت: در حوزه بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران میبایست جز, برترینها باشد و توان بالقوه این موضوع را دارد و حرکات خوبی هم در این حوزه انجامشده که کافی نیست و باید رویکرد ما در مسائل بینالملل تغییر پیدا کند.
وی با شاره به رویکرد جدید دانشگاه درزمینهٔ آموزش و پژوهش، گفت: درزمینه مسائل علمی، آموزشی و پژوهشی، هدفمان تغییر به رویکرد علم نافع هست و در راه این هدف، برنامههای آموزشی دانشگاه برنامههای پژوهشی میبایست بررسی مجدد و بهروز بشود زیرا این یک خاصیت دنیای امروز است که دوران تغییر است.
سرپرست دانشگاه رویکرد دیگر خود را بهرهگیری از خردجمعی معرفی کرد و گفت: بحث بعدی، استفاده از خرد جمعی در مدیریت دانشگاه است و تلاش میکنیم حرکتمان هماهنگ با بدنه دانشگاه باشد که در این زمینه در انتخاب روسای دانشکدهها و بیمارستانها ضمن حفظ حق ریاست دانشگاه در انتخاب همکاران، از دوستان و بدنه مراکز نظرخواهی میکنیم تلاش کردیم در اکثر موارد، تغییرات با نظر همکاران همان حوزه انجام شود و درصدد هستیم که این روش به سنت جاری دانشگاه تبدیل شود.
وی با تأکید بر این مسئله که دانشگاه محل پویایی و حرکت روبهجلوست، گفت: تلاش میکنیم روندی را در دانشگاه ایجاد کنیم که محیط آن شاد، پرانرژی و پر جنبوجوش باشد و افراد بسیار نادری که نخواهند درست کار کنند شناسایی خواهند شد و به آنان تذکر جدی خواهیم داد؛ زیرا دانشگاه جای تنبلی نیست بلکه جای پویایی، حرکت و روبهجلو رفتن است.
دکتر قناعتی با تأکید بر اهتمام شخص خود به التزام به توجه به قانون اساسی در همه سطوح دانشگاه، گفت: اینجا کشور جمهوری اسلامی ایران است و قوانین جمهوری اسلامی در دانشگاه تسری دارد و باید مورداحترام قرار بگیرد؛ ما از نیروی مخالف و انتقاد هم استقبال میکنیم چون اگر انتقاد نباشد حرکت در مسیر صحیح نخواهد بود.
وی در پایان گفت: ضمن احترام به تمام عقاید سیاسی، تنوع سیاسی و اعتقاد به اینکه باید آزاداندیشی باشد؛ تأکید میکنم همه این مسائل باید در چارچوب قانون اساسی کشورمان باشد.
نظر دهید