سرپرست کلینیک کاهش وزن بیمارستان سینا از عوامل و عوارض چاقی و راه های اصولی کاهش آن می گوید

دکتر مریم ابوالحسنی، متخصص پزشکی ورزشی و سرپرست کلینیک کاهش وزن بیمارستان سینا در گفتگویی ویدئویی با بررسی عوامل و عوارض چاقی و راه های اصولی کاهش وزن پرداخت.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان سینا، چاقی و اضافه وزن، یکی از معضلات کشور های امروزی است شاید بتوان گفت تمام کشور های دنیا درگیر این معضل هستند و کشور ما نیز مثتسنا نیست.

عوامل چاقی به دلیل تغذیه نادرست افراد و همین طور بی تحرکی است و این موضوع در خانم ها در ایران بیشتر دیده می شود. در حال حاضر چاقی در سن پایین و کودکان نیز شیوع پیدا کرده و باعث ایجاد نگرانی در والدین از نظر ابتلا به سایر بیماری های شده است.

از عوارض چاقی و اضافه وزن می توان از افزایش قند خون، چربی خون و افزایش فشار خون و بیماری های قلبی و عروقی، بیماری های مغزی و همچنین آسیب های سیستم اسکلتی و عضلانی بدن مانند انواع دردهای زانو، گردن و کمر نام برد که خود این عوامل باعث می شود فعالیت بدنی فرد کمتر شده و دردها تشدید یابند.

برای رفع معضل چاقی چه باید کرد؟

در قدم اول باید به افرادی که در این زمینه تخصص لازم را دارند مراجعه شود. گول تبلیغات را نخورید و باید به صورت علمی و زیر نظر متخصصین مربوطه باید این معضل رفع شود.

اگر کسی به شما می گوید در طی 1 الی 2 هفته می توانید وزن خود را کاهش دهید مسلما این یک تبلغ است و از نظر علمی قابل قبول نیست و باید حواسمان به این موارد باشد و اگر رژیم های غیر معمولی توصیه می شود این ها مواردی نیست که بتواند برای سلامتی ما مفید واقع شود.

قدم بعدی این است که ما زیر نظر پزشک و درمانگر، شیوه زندگی خود را تغییر دهیم و این تغییر یعنی اینکه من یک بشقاب غذایی سالم داشته باشم.

بشقاب غذایی سالم را متخصص تغذیه بر اساس وزن و شرایط بدنی فرد انتخاب می کند که در این بشقاب سالم باید درصدی مواد نشاسته ای، درصدی مواد پروتئینی و درصدی سبزیجات باشد و همچنین در این بشقاب درصدی نیز برای لبنیات در نظر گرفته می شود و درکنار آن میزان مناسبی از چربی توصیه می شود که این چربی می تواند در مواد غذایی وجود داشته باشد و یا ممکن است به میزان کمی پزشک تجویز کند.

در کنار رژیم غذایی باید فعالیت بدنی مناسب داشت توصیه می شود افراد در هفته حداقل 150 دقیقه فعالیت هوازی با شدت متوسط داشته باشند.

فعالیت هوازی به این معنی است که عضلات بزرگ در طی فعالیت ورزشی درگیر باشند مانند پیاده روی، شنا، دویدن و استفاده از وسایل ورزشی مانند تردمیل، دوچرخه ثابت و یا متحرک.

فعالیت بدنی 150 دقیقه حداقل باید در 3 تا 5 روز هفته انجام شود و ادامه پیدا کند.

 وقتی هم که ما به رژیم غذایی مناسب رسیدم و فعالیت بدنی مناسب را انجام دادیم و کاهش وزن را پیدا کردیم مهم این است که بتوانیم وزن خود را حفظ کنیم و این کاهش وزن به این معنی نیست که ما هر میزان و به هر مقدارکه خواستیم از مواد غذایی استفاده کنیم و تحرک نداشته باشیم.

بعد از رسیدن به وزن نرمال مسئولیت ما این است که وزن خود را حفظ کنیم و باید رژیم غذایی سالم داشته باشیم و فعالیت بدنی خود را قطع نکنیم. این فعالیت بدنی باید در طول عمر ما ادمه داشته باشد تا ما بتوانیم وزن خود را ثابت نگه داریم و به تدریج مبتلا به افزایش وزن و یا چاقی نشویم.

در خصوص داروها این که فکر می کنیم دارویی وجود دارد که کمک می کند که وزن کم شود این طور نیست بلکه دارویی که بتواند وزن و یا اشتها را کم کند وجود ندارد و اگر داروی کمکی هم بر حسب شرایط تجویز می شود زیر نظر متخصصین مربوطه باید انجام پذیرد آن هم با در نظر گرفتن شرایط خاص بیمار، این تفکر که دارویی از عطاری، داروخانه و شبکه های مجازی و ماهواره ای برای کاهش وزن خریداری شود اشتباه است لطفا سلامتی خود را به خطر نیندازید باید برای کاهش وزن برنامه علمی وجود داشته باشد.

امروزه چیزی که بیشتر در جامعه دیده می شود متداول شدن جراحی های چاقی است که آن هم شرایط خاص خود را دارد و ویژه افرادی است که راه های مختلف رژیم درمانی را سپری کرده اند و دچار چاقی مفرط هستند و این افراد اصول عملی را طی کرده اند اما قادر به کاهش وزن نبودند.

آنها نیز باید زیر نظر پزشک متخصص قرار گیرند تا بررسی های لازم انجام شود و در صورتی که فرد مبتلا به چاقی مرضی باشد که از عدد شاخص توده بدن استفاده می شود ( شاخص توده بدنی از تقسیم وزن به مجذور قد به متر به دست می آید) اگر شاخص توده بدنی بالای 40 باشد این افراد در صورتی که سایر شرایط مورد نظر متخصصان مربوطه را احراز کنند می توانند کاندید عمل جراحی باشند.

البته این افراد هم بعد از اینکه جراحی را انجام دادند باید در کلینیک های چاقی زیر نظر گرفته شوند تا هم فعالیت بدنی و هم رژیم غذایی آنها از نزدیک رصد شود تا بتوانند کاهش وزن اصولی و مناسبی را داشته باشند.

 

کلمات کلیدی
رضا  آسیابی
تهیه کننده:

رضا آسیابی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب