تامز رس: طراحی چارچوب ارزیابی تاثیر سیاست ها بر عدالت در سلامت
در این برنامه از تامز رس دکتر عفت محمدی، استادیار سیاست گذاری در سلامت مرکز تحقیقات عدالت در سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران، به بررسی طرح خود می پردازد. وی با بیان اینکه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، در مرکز تحقیقات عدالت در سلامت، مطالعهای برای ارزیابی تأثیر سیاستهای مختلف بر عدالت در سلامت را انجام دادند، افزود: این مطالعه منجر به طراحی ابزاری شد که پیش از اجرای سیاست ها، اثرات آنها بر سلامت و نابرابریهای سلامت را ارزیابی میکند. این ابزار میتواند به سیاستگذاران در تدوین سیاستهای عدالتمحور کمک کند. همچنین افزود: این ابزار به سیاستگذاران کمک میکند تا اثرات منفی را کاهش داده و سیاستهای عدالت محور تدوین کنند.
همگام با مشاهیر و مفاخر دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز استوری: دغدغه مردم حتی در بستر بیماری؛ روایت دکتر موسی زرگر از روزهای بحرانی امام خمینی (ره)
در این برنامه از تامز استوری همگام با مفاخر و مشاهیر دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر موسی زرگر استاد فقید گروه جراحی و وزیر اسبق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، خاطرهای از دوران وزارت خود در سال ۱۳۵۸ نقل میکند، زمانی که وضعیت قلبی امام خمینی (ره) بحرانی شد و در بخش مراقبتهای ویژه (CCU) بستری بودند. دکتر زرگر روایت میکند که چگونه امام، حتی در وخیمترین شرایط جسمی، همچنان دغدغه مردم را داشتند و به فکر مصالح کشور بودند.
تامز لرن: برگزاری اختتامیه دوره آموزشی سوپروایزر در نقش کوچ گروه اول و دوم در دانشگاه علوم پزشکی تهران
دوره آموزشی "سوپروایزر در نقش کوچ" برای 6 گروه از سوپروایزرهای دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد. این دوره برای گروه اول ۳۰ دی ۱۴۰۳ و گروه دوم ۱ بهمن ۱۴۰۳ به پایان رسید. دوره آموزشی "سوپروایزر در نقش کوچ" با همکاری معاونت توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع دانشگاه و معاونت درمان و بر اساس نیازسنجی آموزشی طراحی شده بود. هدف اصلی آن تقویت مهارتهای کلیدی مانند شنوندگی فعال، پرسشگری مؤثر، افزایش آگاهی و توانمندی در مدیریت و راهبری تیمها بود. سوپروایزرها در این دوره آموزشی ابزارهای لازم برای ایفای نقش مؤثرتر در مدیریت تیمهای درمانی و بهبود عملکرد سازمانی را فرا گرفتند. دکتر نیلوفر امیری معاون مدیر منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی تهران و سپیده مسعود رئیس گروه آموزش ضمن خدمت ستاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ، بر اهمیت این دوره اشاره کردند و در ادامه سوپروایزر های مختلف به عنوان شرکت کننده این دوره ارزیابی خود را از برگزاری آن بیان کردند.
تامز جی سی: تحول نظام سلامت با کلینیکهای مجازی دانشگاه علوم پزشکی تهران
پروژه پایاننامه محمد حیدریان منش دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت خدمات بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران با موضوع "کلینیکهای مجازی" در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران به تصویب رسید و با موفقیت اجرا شد. کلینیکهای مجازی با هدف ارائه خدمات بهداشتی و درمانی از راه دور به بیماران، برای نخستین بار در کشور، از خرداد ۱۳۹۷ در این دانشگاه راهاندازی شده و به بیماران در مناطق دورافتاده نیز خدمت ارائه می دهند. این کلینیکها علاوه بر کاهش هزینهها و مشکلات زیستمحیطی، دسترسی آسانتر بیماران به خدمات سلامت را فراهم کردهاند. هرچند چالشهای اجرایی باقی است، اما این پروژه آیندهای روشن برای توسعه خدمات سلامت دیجیتال در ایران و حتی در سطح بینالمللی دارد. https://drmyco.ir/
تامز رس: طرح های اثرگذار، طرح تدوین شیوه نامه جامع دارودرمانی بیماران پیوند کبد در دانشگاه علوم پزشکی تهران
دکتر سیمین دشتی خویدکی، استاد داروسازی بالینی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره طرح تدوین شیوه نامه جامع دارودرمانی بیماران پیوند کبد توضیح داد. در اقدامی نوآورانه، دانشگاه علوم پزشکی تهران از اواخر سال 96 تصمیم گرفت تا جهتگیری پژوهشهای خود را از مقالات علمی به سمت تولید محصولات کاربردی تغییر دهد. این رویکرد جدید با هدف تبدیل یافتههای تحقیقاتی به محصولات قابل استفاده در حوزه سلامت صورت گرفته است.
تامز استوری: همگام با مشاهیر و مفاخر دانشگاه علوم پزشکی تهران (قسمت چهارم)
در این برنامه از تامز استوری، مفاخر و مشاهیر دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر عبدالحمید حسابی و دکتر انوشیروان هدایت، اساتید فقید گروه جراحی و دکتر محمدرضا میر، استاد پیشکسوت گروه جراحی، در باب رعایت حقوق بیماران، توصیه به دانشجویان هنگام ورود به رشته پزشکی سخن می گویند. آنان عشق به وطن را عامل بازدارنده از مهاجرت بیان می کنند.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامزQ&A: ویروس HPV یا پاپیلومای انسانی چیست؟
ویروس HPV یا پاپیلومای انسانی، یکی از شایعترین عفونتهای ویروسی است که با وجود بیعلامت بودن در بسیاری از موارد، میتواند عواقب جدی برای سلامت افراد به همراه داشته باشد. این ویروس که بیش از 100 نوع مختلف دارد، همچنان یکی از دغدغههای مهم سلامت عمومی به شمار میرود. در این ویدئو، همراه با دکتر اکبر فتوحی، استاد اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، به بررسی ویروس HPV میپردازیم. آیا این ویروس واقعاً خطرناک است؟ چرا بسیاری از افراد بدون آنکه بدانند، دچار این عفونت میشوند و حتی خود به خود بهبود پیدا میکنند؟ برای یافتن پاسخ این پرسشها و آشنایی بیشتر با ابعاد این بیماری خاموش، در قسمت اول این مصاحبه با ما همراه باشید.
پیام دارالفنون
تامز تاک: ردپای آب چیست و چگونه میتوانیم آن را کاهش دهیم؟
در برنامه تامز تاک، دکتر مهدی هادی، رئیس مرکز تحقیقات کیفیت آب دانشگاه علوم پزشکی تهران، به تبیین مفهوم ردپای آب و روشهای کاهش آن پرداخت. وی بر اهمیت مدیریت مصرف آب در منزل تأکید کرد و راهکارهای کاهش ردپای آب همچون استفاده از تجهیزات کاهش مصرف آب، بهکارگیری سیستمهای آبیاری قطرهای، کاهش مصرف انرژی، بهینهسازی فرآیندهای شستوشو، استفاده مجدد از کالاها و کاهش تولید پسماندها و ضایعات غذایی را مطرح نمود. طبق تحقیقات علمی، ردپای آب هر ایرانی به طور متوسط روزانه حدود ۴,۳۰۰ لیتر است، که بخش عمدهای از آن به مصرف غیرمستقیم آب در فرآیندهای تولید کالاها و خدمات مربوط میشود. در نهایت، دکتر هادی بر اهمیت آگاهسازی مردم و آموزش آنها درباره اهمیت ردپای آب و نقش موثر و مسئولانه آنها در کاهش مصرف منابع (آب، غذا و انرژی) و حفظ آنها برای نسلهای آینده تاکید کرد.
تامز نیوز: سرخط اخبار مهم دانشگاه علوم پزشکی تهران 1 بهمن 1403
در ویدئو تامز نیوز سرخط مهمترین اخبار دانشگاه علوم پزشکی تهران در یکماه گذشته، از افتتاح ساختمان جهاننمای سلامت و تفاهم نامه با معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری تا موفقیت های دانشگاه و اعضای هیئت علمی و مراسم سالروز گشایش دارالفنون را می بینید.
تامز جی سی(مراقبت سلامت): معرفی مرکز تحقیقات اختلالات تنفسی حین خواب
در این ویدیو از تامز جی سی، دکتر شهرام صمدی معاون پژوهشی و عضو هیئت موسس مرکز تحقیقات اختلالات تنفسی حین خواب،دانشگاه علوم پزشکی تهران به این مرکز اشاره کرد و افزود: این مرکز در تیرماه ۱۴۰۰ تأسیس شده و متخصصان رشتههای مختلف مانند طب کار، نورولوژی، قلب و عروق، روانپزشکی و سایر دیسیپلینها در آن فعالیت دارند. تمرکز اصلی مرکز، بیماریهای خواب، بهویژه اختلالات تنفسی حین خواب است که از عوامل مهم بسیاری از مشکلات سلامت مانند تصادفات و اختلالات روزانه محسوب میشوند. رسالت مرکز، ارتقای سلامت جامعه و پیشگیری از بیماریهای مرتبط با اختلالات خواب است. تاکنون مقالات متعددی در زمینههای درمان آپنه انسدادی، بررسی شیوع اختلالات خواب، و استفاده از روشهای نوآورانه مانند واقعیت مجازی منتشر شده است. این مرکز آماده همکاری با پژوهشگران و سایر مراکز علمی کشور است.