تامز لرن: برگزاری مدرسه پژوهش در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران برای راهنمایی شیوه نگارش پایان نامه دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترا نشست هایی برگزار می کند. در این نشست ها دانشجویانی که تجربه نوشتن پایان نامه داشته اند، به صورت موردی تجربه های خود را از نگارش پایان نامه در اختیار دیگر دانشجویان قرار می دهند.
تامز تک: نقشه برداری مغز گامی نوین در تشخیص و درمان ضایعات مغزی
دانشگاه علوم پزشکی تهران در حال حاضر به عنوان قطب پیشرو در زمینه نقشه برداری مغز در منطقه شناخته میشود. به طوری که، بیماران از کشورهای همسایه برای انجام این تصویربرداری به ایران مراجعه میکنند و از تخصص و دانش متخصصان دانشگاه بهرهمند میشوند. در این برنامه از تامز تک، دکتر محمدعلی عقابیان، استاد برجسته فیزیک و مهندسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، فرایند شگفتانگیز نقشه برداری مغز را توضیح می دهد و می گوید: کیفیت تصویربرداری پزشکی، نقش اساسی در تشخیص دقیق بیماریها دارد. در ضایعات مغزی نیز، با استفاده از دستگاه پیشرفتهای نظیر fMRI برای تصویربرداری از مغز، با تحریک بخشهای مختلف حین تصویربرداری، فعالیت هر ناحیه به طور مجزا بررسی و با محاسبات پیچیده، تصویر دقیق و قابل تفسیری از عملکرد مغز در اختیار متخصصان قرار می گیرد. وی این روش را (Presearch recall planning) یا «نقشه برداری قبل از عمل جراحی» بیان کرد و با تاکید بر اهمیت شناخت دقیق بخشهای فعال مغز در حین این فرآیند گفت: نقشه برداری مغز، پیش از عمل جراحی، تصویر جامعی از فعالیتهای مغزی بیمار ارائه میدهد.
روز هفتم هفته سلامت
تامز لایف: گفت و گو با استاد گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره سلامت خانواده و غذای سالم و ورزش همگانی
روز هفتم هفته سلامت به نام سلامت خانواده و غذای سالم و ورزش همگانی نام گذاری شده است. دکتر کوروش جعفریان استاد علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، در روز هفتم هفته سلامت گفت: بیش از 60 درصد مرگ و میرها با غذا مرتبط است. اگر غذای سالم داشته باشیم، روی انواع بیماری های ما، مرگ و میرهای ما تاثیر می گذارد. مکمل یک تغذیه سالم، ورزش مرتب و در حد توان فرد است.
روز ششم هفته سلامت
تامز لایف: گفت و گو با سرپرست واحد سلامت جمعیت، خانواده و جوانی جمعیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران
در ششمین روز از هفته سلامت که به نام سلامت خانواده و جوانی جمعیت نامگذاری شده است دکتر نرجس توکلی کیا متخصص پزشکی اجتماعی و سرپرست واحد سلامت جمعیت، خانواده و جوانی جمعیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، برنامه های دانشگاه در حوزه جوانی جمعیت را تشریح و موفقیت های دانشگاه را در این حوزه بیان کرد.
روز پنجم هفته سلامت
تامز لایف: گفت و گو با رئیس گروه آموزش و ارتقاء سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره سلامت خانواده و فرهنگ سلامت
روز پنجم هفته سلامت به نام سلامت خانواده و فرهنگ سلامت نام گذاری شده است. دکتر نجمه الملوک امینی رئیس گروه آموزش و ارتقاء سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: برای تقویت فرهنگ سلامت باید سواد سلامت خود را افزایش دهیم. دانشگاه علوم پزشکی تهران در این زمینه، کوشیده است تا با استفاده از برنامه های شبکه های اجتماعی در زمینه سلامت، فرهنگ و سواد سلامت را بالا ببرد. در این برنامه ها سواد سلامت و اطلاعات مبتنی بر شواهد و معتبر، به صورت ساده برای خانواده ها طراحی شده است.
روز سوم هفته سلامت
تامز لایف: گفت و گو با رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره سلامت خانواده و سلامت زمین
در روز سوم هفته سلامت که به نام سلامت خانواده و سلامت زمین نام گذاری شده است دکتر کاظم ندافی، رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: یکی از موضوعات مهم برای سلامت زمین این است که ما بتوانیم مصرف آب و انرژی را کاهش دهیم، به معنی اینکه درست و به اندازه مصرف کنیم. در دنیا سالانه 5 تریلیون کیسه پلاستیکی مصرف می شود و در یک دقیقه یک میلیون بطری پلاستیکی آب مصرف می شود. این مواد پلاستیکی هزاران سال طول می کشد تا تجزیه شوند. اگر بخواهیم مشکلات در سطح جهانی و فردی کاهش پیدا کند، باید به برنامه های محیط زیست آگاه باشیم و کمک کنیم، حتی مصرف یک بطری پلاستیکی کمتر می تواند اثرات بزرگی را در حفظ سلامت کره زمین و سلامت خود ما داشته باشد.
روز دوم هفته سلامت
تامز لایف: سلامت خانواده از آموزش و پرورش تا آموزش عالی
روز دوم هفته سلامت به نام سلامت خانواده از آموزش و پرورش تا آموزش عالی نام گذاری شده است. تمام هدف والدین و معلمان این است که کودکان طوری به بزرگسالی قدم بگذارند که در آینده، بتوانند نقش خود را ایفا بکنند که اگر دچار تعارض یا مشکلات فردی، خانوادگی یا اجتماعی شدند، بتوانند با مهارت با آن ها مقابله کنند. نهاد آموزش و پرورش از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا اگر یک مدرسه محیط آموزش و پرورش خوب داشته باشد، یک اجتماع سالم خواهیم داشت. وزارت بهداشت در تعامل با آموزش و پرورش برنامه هایی را طراحی کرده است از جمله، معاینه کودکان در مقطع ابتدایی، مهارت های آموزش و زندگی، آموزش نوجوانان در زمینه بلوغ و...
دوست داشتن بیماران
تامز استوری: خاطره دکتر سید محمود فرزان استاد پیشکسوت ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی تهران
این برنامه از تامز استوری به خاطر دکتر سید محمود فرزان استاد پیشکسوت ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی تهران اختصاص دارد که در آن در خاطره ای بهترین کار را دوست داشتن مردم و برای پزشکان، دوست داشتن بیماران می داند.
تامز لایف: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران برنامه های هفته سلامت را معرفی کرد
در این برنامه از تامز لایف دکتر علیرضا اولیائی منش، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به شعار هفته سلامت «سلامت من، حق من» برنامه های هفته ملی سلامت (1 تا 7 اردیبهشت ماه 1403) را معرفی کرد.
تامز رس: نخستین دانشجوی کارشناسیارشد رشته پرستاری اورژانس دانشآموخته شد
در راستای تاکید سازمان بهداشت جهانی بر تربیت افراد متخصص در زمینه رسیدگی به موارد اورژانسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران شاهد گام مهمی در این زمینه بود. رشته پرستاری اورژانس در سال 1400 در این دانشگاه راهاندازی شد و «جبار ویسی» به عنوان اولین دانشجوی کارشناسیارشد این رشته، با همکاری استاد مشاور علمی دکتر زهرا عباسی دولت آبادی توانست با موفقیت از پایاننامه خود با موضوع «بررسی تأثیر برنامه توانمندسازی امدادرسانی بر مهارتهای کولبران در مواجه با حوادث شغلی» دفاع کند. دکتر مرجان دلخوش، عضو هیئت علمی گروه پرستاری اورژانس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه، در این خصوص گفت: رشته پرستاری اورژانس با هدف تربیت پرستارانی متخصص در زمینه ارائه مراقبتهای فوری و حیاتی به بیماران اورژانسی راهاندازی شده است. این پرستاران نقش کلیدی در نجات جان بیماران و ارتقای کیفیت مراقبتهای اورژانس ایفا میکنند. در این برنامه جزئیات بیشتری از نقش دانش آموختگان رشته پرستاری اورژانس و اقدامات جبار ویسی در زمینه آموزش کولبران را خواهید دید.