مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش دانشگاه»
دکتر رضا ملکزاده: در سال 2020 حدود 34 هزار بار مقالات پژوهشکده گوارش و کبد دانشگاه در سطح جهان مورد استناد واقعشده است
رئیس پژوهشکده گوارش و کبد دانشگاه در بخش دوم گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش» دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ما در طی 20 سال گذشته حدود 250 پروژه تحقیقاتی داشتیم و بیش از 1030 مقاله چاپ کردیم و بیشتر از 90 هزار مورد از این مقالات در سطح ایران و جهان مورد استناد قرار گرفتند. هرسال حدود 154 هزار نفر در ایران از سکته قلبی و مغزی جان خودشان را از دست میدهند که از این تعداد حدود 50 هزار نفر زیر 70 سال و 12 هزار نفر زیر 50 سال هستند. در انجام پروژههای تحقیقاتی با 49 دانشگاه در جهان و 28 دانشگاه در ایران و 20 مرکز تحقیقاتی در دانشگاه علوم پزشکی تهران همکاری کردیم. ما توانستیم در بدترین شرایط موجود در بهترین مجلات جهان، مقاله چاپ کنیم. نیروی انسانی علاقهمند می تواند باعث توسعه آموزش و پژوهش و فناوری شود. مهمترین کار، سرمایهگذاری روی جوانان بااستعداد است.
مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش دانشگاه»
دکتر فرزین حلب چی: یکی از رسالتهای مهم گروه پزشکی ورزشی افزایش سطح سلامت جامعه است
مدیر گروه آموزشی پزشکی ورزشی دانشگاه در گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: کار تخصصی این گروه درزمینه پیشگیری، درمان و بازتوانی بیماریها با استفاده از ورزش است ازاینرو نیاز است تعامل و ارتباط خوبی در عرصه دانشگاهی با بخشهای پزشکی و در سطح اجتماع با نهادهای متولی سلامت برقرار گردد تا زنجیره خدمات به خدمت گیرنده به نحو مناسبی ارائه شود. هدف این گروه ارتقای کیفیت زندگی و تقدم پیشگیری بر درمان است. اعضای گروه درزمینه ارتقای منابع علمی پویا هستند و دستاوردهای خوبی درزمینهٔ آموزشی و پژوهشی شده است. طبق گزارشهای آماری در 4 سال گذشته 161 برنامه با عنوان همایش سلامت وزندگی برای مردم جامعه انجامشده و با شیوع بیماری کرونا با راهاندازی آموزش مجازی و کلینیک مجازی اقدامات مؤثری انجام گرفت. باید تلاش کنیم تا با همکاری مسئولان بتوانیم خدماتمان را فراگیرتر و کیفیت خدمات را متناسب با بحث روز جامعه ارتقا دهیم و مخاطب خاص خودمان را جلب کنیم تا به سرآمدی که مدنظرمان است برسیم.
«گفتوگو با برگزیدگان بیست و یکمین جشنواره ابنسینا»
دکتر رضا فریدی مجیدی: همکاری تیمی از ایده مهمتر است
فناور برگزیده بیست و یکمین جشنواره ابنسینا در دانشگاه علوم پزشکی تهران عمده فعالیتهای خود را در زمینه نانو فیبرهای پلیمری بیان کرد و گفت: یکی از کاربردهای نانوفیبرها در رشته پزشکی است و میتوانیم در پوشش زخمها، داربست های سلولی، رهایش دارو و... از آن استفاده کنیم. در بحث نانو فیبرها توانستیم به پارچههای معمولی، نانو فیبر اضافه کنیم و آنها را به پارچههای مناسب برای تولید ماسک N95 و N99 تبدیل کنیم و با این کار پرچم کشورمان را بالا نگهداریم. یکی از رسالتهای اصلی دانشگاه علوم پزشکی تهران، آموزش به دانشجویان است، بنابراین با توجه به رسالتی که داریم، سعی میکنیم الگوی خوبی برای دانشجویان باشیم. آرزو دارم تمامی آموزشها در راستای تحقیقات کاربردی و تمامی تحقیقات کاربردی در راستای فناوری و تمامی فناوریها در خدمت جامعه و مردم باشد. دانشجویان باید بهجای توجه به جلوههای کار، بیشتر به خود کار توجه داشته باشند. همیشه همکاری تیمی از ایده مهمتر است چون اگر همکاری در تیم خوب شکل بگیرد، میتواند ایده را قبول و یا حتی عوض کند و کار را به نتیجه برساند.
مستند «فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش دانشگاه»
دکتر شهرزاد غیاثوندیان: گروه مانند یک سازمان یادگیرنده است که هم باید یاد بگیرد و هم رشد کند
استاد گروه آموزشی پرستاری داخلی جراحی دانشکده پرستاری و مامایی در گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: گروه داخلی جراحی تقریباً یکی از بزرگترین گروههای دانشکده پرستاری و مامایی است. اخلاق حرفهای و تعهدی که اعضا هیئتعلمی این گروه به سازمان، جامعه، دانشجو و دانشگاه دارند، باعث متمایز شدن آنها شده است. قطعاً برای تربیت و آموزش دانشجویان به ارتباط، تعامل و مشارکت با سایر گروهها نیاز است. باید از فرصتهای بهدستآمده بیشترین استفاده را برد. تولید علم، علمآموزی و علماندوزی، خود نوعی ثروت محسوب میشود. گروه داخلی جراحی یک سرمایه است و دانشجویان توانمندی را تربیت میکند که هرکدام از این دانشجویان و ارزشافزوده گروه بهحساب میآیند. بهکارگیری نیروهای آماده در جای خود باعث میشود که شعار «پیشگیری بهتر از درمان است» شکل بگیرد. جوسازمانی پویا و فضای اخلاقی خوب در هر سازمانی میتواند باعث ایجاد انگیزه در افراد شود.
«برگزیدگان بیست و یکمین جشنواره ابنسینا»
دکتر تقی بغدادی: علم و عالم همواره ارزش و حیثیت خود را دارد
پیشکسوت برگزیده حوزه آموزش در بیست و یکمین جشنواره ابنسینا در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ضمن سپاس از اساتید و مسئولان دانشگاه، جشنواره ابنسینا باعث علاقهمندی و تشویق همکاران به کار و آموزش و پژوهش بیشتر میشود. پزشکان در ایران همواره مورداحترام آحاد جامعه هستند. دانشگاه وظیفهای برای قدردانی از من ندارد بلکه من وظیفهدارم از دانشگاه علوم پزشکی تهران تشکر کنم که باوجود همه مشکلات، به من اجازه داد تا به مدت 36 سال در خدمت دانشگاه باشم. علم و عالم همواره ارزش و حیثیت خود را در همهجا دارد. برای حل تحریمها باید دست در دست هم بدهیم و شرایط را برای تلاش بیشتر دانشجو فراهم کنیم. زیر تخصصها باعث میشود که ارائه خدمات پزشکی، دقیقتر و با اهداف بهتر و نتیجهبخش باشد. با تلاش و همکاری که دانشگاه علوم پزشکی تهران ازنظر علمی واداری با ما داشت، توانستیم اولین فوق تخصصی ارتوپدی کودکان در ایران را در دانشگاه علوم پزشکی تهران راهاندازی کنیم. همیشه باید امیدوار بود و اگر قرار باشد که ناامیدی در من نفوذ کند، حتماً چیزهایی را که آموزش میدهم و یا آموزش میبینم، معیوب خواهد بود.
« گفتوگو با برگزیدگان بیست و یکمین جشنواره ابنسینا»
دکتر محمدرضا صالحی: فداکاری افراد در کرونا با نگاه ملی و بیش از تعهد حرفهای بود
برگزیده بیست و یکمین دوره جشنواره ابنسینا در حوزه خدمات ویژه و تعهد حرفهای گفت: پاندمی کووید 19 یک تجربه خاص برای تمامی گروهها بود که برجستهترین نکته آن انسجام و همدلی سطوح مختلف علمی در گروههای بهداشتی و درمانی است. مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) بهعنوان ویترین و آبروی حوزه سلامت کشور، نقش کلیدی در را در مدیریت بحران اخیر هم در بحث وسعت و تختهای بستری و هم حضور فعال استادان برجسته و اقدامات پیچیده درمانی ایفا کرد و بهعنوان یک بیمارستان خوشنام در مراقبت از بیماران کرونا شناخته شد؛ فداکاری افراد در کرونا با نگاه ملی و بیش از تعهد حرفهای بود. بهطور ویژه بخش عفونی بیمارستان با بیش از نیمقرن سابقه درخشان در کشور با داشتن زیرساختهای علمی قوی بهعنوان بهترین مرکز بیماریهای عفونی از گذشته تاکنون در حال خدمترسانی است. یکی از مهمترین ویژگیهای مراقبت از بیماران کرونا، حمایتهای روحی و فکری مناسب بیماران از سوی تیمهای درمانی بود. دیده شدن تلاشهای گروهی که من به نمایندگی آنها انتخاب شدم بسیار باارزش است. سعیمان این است خدمتی به مردم ارائه دهیم که خود انتظارش راداریم.
«گفتوگو با برگزیدگان بیست و یکمین جشنواره ابنسینا»
دکتر اتابک نجفی: بدون درنظر گرفتن منافع خود تنها برای بیماران کار کنیم
برگزیده بیست و یکمین دوره ابنسینا در حوزه خدمات ویژه و تعهد حرفهای گفت: در این مدت با بیماری ناشناختهای روبهرو شدیم که بههیچوجه شبیه بیماریهای مشابه نبود و بیماران در آن با افت شدید اکسیژن مواجه میشدند. ازاینرو به روشهای جدید درمانی رو آوردیم که حتی در دنیا هم تجربهای نسبت به آن وجود نداشت. روشهای مختلف تهویه و پلاسما فرز را بر روی بیماران کرونا انجام دادیم تا بتوانیم واکنشهای التهابی ریه را کاهش دهیم. نکته مهم در بیماران کرونا این بود که برخی از این بیماران باوجود افت شدید اکسیژن بدون هیچ احساس اضطراب و تنگی نفسی تنها احساس تشنگی داشتند و این ممکن بود پزشکان را دچار اشتباه کند. مهمترین دستاورد درمانی ما این بود که اگر بیماران کووید 19 زود به بیمارستان بیایند احتمال بهبودشان بیشتر است. در این مدت از طریق شبکههای اجتماعی تجربیات خود را با کادر درمانی سایر شهرستانها به اشتراک گذاشتیم. حضور خیرین در کنار وزارت بهداشت و دانشگاه پتانسیل خوب جامعه را در کمک به بحرانها نشان میداد. همه باجان و دل آمدند و بدون ترس کارکردند. بدون در نظر گرفتن منافع خود تنها برای بیماران کارکنیم.
آغاز سراسری برنامه واکسیناسیون کووید 19 در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)
با توجه به اینکه مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان بزرگترین مرکز ارجاع بیماران کووید19 از لحاظ بستری و از لحاظ پذیرش بیماران سرپایی در استان تهران و سراسر کشور است این افتخار روز سه شنبه 21 بهمن 99 به مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) داده شد که اولین تزریق واکسن به دستور مستقیم رئیس جمهور انجام شود.
مستند«سلامت روان در دوران کرونا»
گیلدا رجبی: تا حد امکان کودکان و نوجوانان را در معرض اخبار منفی و مخرب قرار ندهیم
روانشناس بیمارستان ضیائیان با ارائه موضوع حمایتهای عاطفی و روانی از کودکان و نوجوانان در بلایا گفت: بحران کرونا بحرانی فرسایشی محسوب شده و تغییرت زیادی درروند زندگی افراد ایجاد کرده است. کودکان و نوجوانان در شرایط بحران واکنشهای متفاوتی نشان میدهند. علائمی مانند تعریق زیاد، ترس، اضطراب، نگرانی و احساس غم و اندوه در این دوران بیشتر از حالات عادی دیده میشود. علائم بدرفتاری در کودکان از نشانههای وجود مشکل و استرسی نهفته نشأت میگیرد. آموزش مجازی در دوران بحران میتواند در مشکلات یادگیری کودکان و نوجوانان تأثیرگذار باشد. به کودکان و نوجوانان کمک کنیم تا یک برنامهریزی منظم برای فعالیتهای روزانه خود داشته باشند. به کودکان و نوجوانان مهارت حل مسئله و سازگاری با شرایط بحران را آموزش دهیم.
«گفتوگو با برگزیدگان بیست و یکمین جشنواره ابنسینا»
دکتر عظیم میرزازاده: هر چه ارتباط بین بخشی را قویتر کنیم دانشآموختگان بهتری را تربیت میکنیم
برگزیده جایزه تلاش در زمینه توسعه آموزش پزشکی، در بیست و یکمین جشنواره ابنسینا در گفتوگو با روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گفت: با تشخیص هیئتداوران موفق به کسب این مقام شدم که به آن افتخار میکنم. مهمترین دغدغه من در آموزش این است که دانشآموختهای تربیت کنیم که بتواند وظیفه خود را بهخوبی در جامعه ایفا کند. معتقدم باید به دانشجو مهارت ارتباطگیری، تفکر نقادانه، تفکر حل مسئله و تعهد حرفهای آموزش دهیم. مهمترین چیزی که در استادان خود دیدم این بود که هیچگاه یاد ندارم گفته باشند ما الگو هستیم. معلمی را دوست داشتند، دانشجو را به معنی واقعی دوست داشتند، رفتار محترمانه داشتند و از این مدل معلمی لذت میبردند.امیدوارم مثل همیشه به هم کمک کنیم، دانشجویان، اعضا هیئتعلمی، مدیران، سیاستگذاران و برنامه ریزان که بتوانیم جامعه سالمتری داشته باشیم؛ جامعهای که ازلحاظ سلامت جسمی و روان در سطح بالایی باشد و مسلماً دانشگاهیان در این مسئله نقش بسیار مهمی دارند. ما قصد تربیت متخصص و فرد حرفهای نداریم بلکه قصد داریم شهروند مسئولیتپذیر و پاسخگو تربیت کنیم و امیدوارم در این مسیر موفق باشیم.