«الگوی پیشنهادی مراقبت از بيماران کوويد 19 برای پزشکان عمومی»
دکتر اتابک نجفی: هر چه آسیب ریوی بیشتر باشد مدت زمان بازیابی بیمار طولانی تر خواهد شد
استاد بیهوشی و مراقبتهای ویژه دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با مستندسازان الگوی پیشنهادی مراقبت از بیماران کووید 19 برای پزشکان عمومی (آذرماه 1399) گفت: مهمترین مسئلهای که در تشخیص بیمار نیازمند مراقبت در بیمارستان مطرح میشود oxygenation خون شریانی است که با پالس اکسیمتر (Pulse oximeter) اندازهگیری میشود. اگر oxygenation خون شریانی با پالس اکسیمتر زیر 95 درصد باشد یعنی درگیری ریوی و اختلال در oxygenation ایجادشده است. ناپروکسن داروی ضدالتهابی است که در دوران کرونا تجویز میشود. ویتامینهای C، D، زینک، سلنیوم و اسید امینه های ضروری مانند آرژنین، فنیل آلانین، آسپارتال مکملهای غذایی هستند که در کرونا توصیه میشوند. بیشتر بیماران پس از خارج شدن از ICU، ظرفیت فعالیتشان بهشدت پایین میآید و باید تا مدتهای طولانی از اکسیژن استفاده کنند.
مستند «مسئولیت پذیری اجتماعی»
دکتر امیرعلی حمیدیه: هیچ چیزی در جهان به اندازه کمک به همنوع احساس سبکبالی و راحتی به انسان نمی دهد
فوق تخصص خون، سرطان و پیوند سلول های بنیادی کودکان دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با مستندسازان «مسئولیت پذیری اجتماعی» گفت: کسی به کار خیر و کمک کردن به دیگران عادت می کند بعد از مدتی این کار او چنان اعتیادآور می شود که اگر در طول روز این کار را انجام ندهد حالش خوب نیست.
مستند «سلامت روان در دوران کرونا»
اصول فرزندپروری 2: زمان مناسب و کافی برای کودک صرف کنید
فرنوش خالدی روانشناس مرکز بهداشت جنوب تهران در بخش دوم آموزش اصول فرزندپروری درباره اینکه چگونه به کودکان پاداش بدهیم و چگونه رفتار خوب آن ها را تقویت کنیم توضیح داد. فرنوش خالدی چهار نوع پاداش کلامی، عاطفی، فعالیتی و مادی را در این ویدئو تشریح کرد. توضیح اینکه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران با همکاری واحد سلامت روانی مرکز بهداشت جنوب تهران در نظر دارد با دعوت از روانشناسان معاونت بهداشت در شبکه های بهداشتی و بیمارستان ها ویدئوهای آموزشی را در این زمینه تهیه و منتشر کند.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»
دکتر مجتبی سالاری فر: بیماران قلبی درصورت سهل انگاری با خطر بیشتری در مقایسه با بیماری کرونا مواجه هستند
مدیر گروه بیماریهای قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با مستندسازان افق سلامت در پساکرونا دانشگاه گفت: بیماریهای قلبی عروقی از شایعترین بیماریها است و بالاترین درصد مرگومیر را دارد. این گروه از بیماران باید با احتیاط بیشتری در مورد کرونا به بیمارستان مراجعه کنند ولی اگر با علائمی چون تنگی نفس، درد سینه و علائم جدید قلبی پیدا کردند باید حتماً به پزشک مراجعه کنند و این را بدانند که درصد خطر و مرگومیر از خطر کرونا بیشتر است. درصدد هستیم با همکاری شرکتی که سیستم HIS بیمارستان را پشتیبانی میکند سازوکاری فراهم کنیم تا ویزیت مجازی را راهاندازی کنیم و درصد بیشتری از بیماران از طریق فضای مجازی معاینه و تا حدی درمان شوند و نیاز داریم که زیرساخت این امر هرچه بیشتر فراهم شود.
افتتاح دهمین سمینار بین المللی چشم پزشکی ترجمانی مرکز تحقیقات چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
دهمین سمینار بین المللی چشم پزشکی ترجمانی با موضوع هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) از ساعت 15 جمعه 21 آذر 1399 به صورت مجازی آغاز شد.
«الگوی پیشنهادی مراقبت از بيماران کوويد 19 برای پزشکان عمومی»
دکتر حسین کاظمی زاده: به دلیل شباهت علایم آنفولانزا با کرونا تجویز کورتون نیاز به احتیاط زیادی دارد
فوقتخصص ریه بالغین مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) در گفتوگو با مستندسازان «الگوی پیشنهادی مراقبت از بیماران کووید 19 برای پزشکان عمومی» (آذر ماه 1399) گفت: نکته مهم این است که بیمار را بعد از یک بار معاینه رها نکنیم. معاینات اولیه می تواند به صورت مجازی انجام شود تا مراجعه به حداقل برسد. در مورد مصرف کورتون به دلیل شباهت علائم آنفولانزا با کرونا تجویز کورتون نیاز به احتیاط زياد دارد. واقعیت این است اگر به ابتلا کرونا شک داشته باشیم آنتیبیوتیکها جایگاهی ندارند، مگر شک بالینی قوی به عفونت باکتریال وجود داشته باشد. بیماری کرونا بر روی سیستم های بدن از جمله مغز، حافظه و خلق و خو تاثیر میگذارد. بهتر است داروهای ضد ویروس در فاز اول بیماری و زمانی که بیمار بستری شده است تجویز شود.
«الگوی پیشنهادی مراقبت از بيماران کوويد 19 برای پزشکان عمومی»
دکتر محمدرضا صالحی: بالا بردن کیفیت کار پزشکان عمومی به ما کمک میکند تا در بیمارستانها با تعداد کمتری از بیماران روبرو شویم
متخصص بیماریهای عفونی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در گفتگو با مستندسازان الگوی پیشنهادی مراقبت از بیماران کووید 19 برای پزشکان عمومی (آذرماه 1399) گفت: همکاران پزشک عمومی که با حوزه دانشگاهی در ارتباط باشند و در وبینارها شرکت کنند تا بتوانند از دانش روز استفاده کنند. بالا بردن کیفیت کار پزشکان عمومی بهشدت به ما کمک میکند تا در بیمارستانها با تعداد کمتری از بیماران روبرو شویم. از نکات بسیار اساسی در مدیریت کووید بحث کاهش فعالیتهای فیزیکی و استراحت روزانه است. اگر فردی کمبود تغذیه نداشته باشد استفاده از مکملها و ویتامینها لازم نیست. بههیچعنوان روشهای سرولوژیک برای تشخیص کووید 19 توصیه نمیشود. تا به امروز از عفونتهای باکتریال در بیماران کووید بهطورجدی گزارش نشده است.
گشت مشترک تیم بازرسی از مراکز فروش در راستای اجرای برنامه مدیریت و کنترل اپیدمی کووید_19 (طرح شهید حاج قاسم سلیمانی ) در شهرستان اسلامشهر
واحد بهداشت محیط و حرفهای شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر در گشت مشترک طرح شهید حاج قاسم سلیمانی با حضور بازرسان شبکه دامپزشکی، اداره اماکن، صنعت و معدن و اصناف از مراکز فروش مرغ، گوشت و ماهی واقع در مرکز خرید یاس در این شهرستان بازدید کرد.
بازدید رئیس بنیادمستضعفان انقلاب اسلامی از پروژه مهدی کلینیک مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)
پرویز فتاح رئیس بنیاد مستضعفان و هیئت همراه چهارشنبه ۱۹ آذر 99 با همراهی دکتر خسرو صادق نیت، رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی و آزاده چتروز مدیر امور مالی دانشگاه از پروژه مهدی کلینیک دیدن کرد.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»
دکتر محمدرضا زرکش: شیر مادر نقش بسیار مهمی در پیشگیری از ابتلا به ویروس ها در نوزادان دارد
در گفتوگو با مستندسازان افق سلامت در پساکرونا گفت: شیوع کرونا در کودکان کم است اما هیچ نوزادی در بیمارستان یاس به دلیل کرونا فوت نکرد و همه آنان درمان شدند. تاکید ما تغذیه با شیرمادر است؛ در مورد مادرانی که مبتلا به کووید 19 هستند سعی می کنیم با رعایت جوانب احتیاط و رعایت شیوه نامه، کودک از شیر مادر محروم نشود و از مزایای شیر مادر و ارتباط عاطفی برخوردار شود. باید چتر حمایتی روی نوزادان را گسترش دهیم یعنی با کوچکترین علامتی که والدین نوزاد دیدند باید حتماً به پزشک مراجعه کنند و نباید صبر کنند تا اتفاق دیگری بیفتد.