دکتر اکبر فتوحی: واکسنهای کرونا در پیشگیری از پیامدهای ناخوشایند بیماری، کارایی و اثربخشی بالایی دارند
استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با خبرنگار روابط عمومی، در خصوص اثربخشی واکسن کووید 19 گفت: تعداد 13 نوع واکسن در سطوح مختلف بینالمللی تأیید شده و 4 واکسن در کشور ما مجوز گرفته است. این واکسنها برای اینکه به تأیید برسند؛ نیاز به مطالعات پیش بالینی دارند که در این مطالعات کارایی آنها در پیشگیری از عفونت به اثبات رسیده و سپس مراحل 1 تا 3 فاز مطالعات بالینی طی شده است. در فاز 4 نیز افراد دریافتکننده واکسن مورد ارزیابی نظام سلامت قرارگرفتهاند تا اگر عوارض نادری رخ دهد موردتوجه و رسیدگی قرار گیرد. همه این واکسنها این مراحل را طی کردهاند که نشاندهنده کارایی و ایمنی واکسن در پیشگیری از عفونت، بستری و مرگ است. از آغاز واکسیناسیون عمومی علیه بیماری کووید-۱۹ در جهان، تعداد یک میلیارد واکسن توزیعشده و شواهد نشان میدهد در کشورهایی که افراد بیشتری واکسینه شدند بروز بیماری بهشدت کاهش یافته است. توصیه میشود کادر درمان حتماً نسبت به ایمنی و واکسینه کردن خود در برابر بیماری کووید 19 اقدام کنند زیرا عوارض و پیامدهای این واکسنها بسیار نادرتر از خطرات و عوارض ناخوشایند بیماری است.
مستند «فرصت های سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر وحید سلیمی: بسیاری از فارغالتحصیلان برجسته گروه ویروسشناسی دانشکده بهداشت در اقصی نقاط کشور مشغول خدمت هستند
مدیرگروه ویروس شناسی دانشکده بهداشت و عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با «مستندسازان فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش» در دانشگاه گفت: گروه ویروسشناسی یکی از گروههای سرآمد در دانشکده بهداشت و دانشگاه محسوب میشود. ایران جزو کشورهای شاخص در خصوص حذف و ریشهکنی ویروسهای بومی مانند آبله، سرخک و فلج اطفال در سطح دنیا به شمار میرود. بسیاری از همکارانی که در اقصی نقاط کشور در رشته ویروسشناسی مشغول خدمت هستند از فارغالتحصیلان برجسته گروه ویروسشناسی دانشکده بهداشت به شمار میروند. امیدواریم همانند استادان خود که دغدغه شاگردان خود را داشتند این فرآیند بهتر و شایستهتر به انجام برسانیم.
بررسی موج چهارم کرونا در گفت وگو با معاون درمان مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) و متخصص بیماری های عفونی
دکتر سید علی دهقان منشادی معاون درمان مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در گفت وگو با روابط عمومی این مجتمع موج چهارم را موجی شدیدتر دانست و گفت: کادر درمان مجتمع با تجربه فراوان، آماده تر از همیشه، همچنان در حال خدمت به مردم عزیز کشور است.
کلیپ کرونا و کنترل عفونت در مرکز قلب تهران
به مناسبت هفته سلامت کلیپ کرونا و کنترل عفونت در مرکز قلب تهران تهیه شد.
مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر پروین راجی: توانبخشی از راه دور، محور اصلی فعالیتهای دوران کرونا است
مدیر گروه کاردرمانی دانشکده توانبخشی دانشگاه در گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: وسعت رشته کاردرمانی بسیار زیاد است و اختلالات متنوعی مثل اختلالات ارتوپدی، اختلالات روانپزشکی اطفال و ... را دربرمی گیرد. به دلیل وجود بحرانهای مختلفی ازجمله زلزله و سیل و ... در ایران، نیاز به خدمات کاردرمانی بهشدت احساس میشود. برگزاری کنفرانسهای سالیانه در کشور و همچنین ارتباط و تعامل با همکاران بینالمللی باعث جهش بسیار خوبی درزمینه آموزش و پژوهش شده است. ایدههایی که همکاران ما برای طراحی ابزارهای متناسب با شرایط مراجعهکنندگان میدهند، میتواند موجب خلق ثروت شود. صداقت و صمیمیت بین نیروی انسانی میتواند یکی از دلایل موفقیت هر رشته و هر گروه باشد. همدلی بین اعضای گروه میتواند باعث ایجاد مدل انگیزشی برای پیشبرد اهداف آموزشی و پژوهشی باشد. تعامل و همکاری بینرشتهای میتواند هم برای جامعه ایرانی و هم برای جامعه پزشکی سودمند باشد و درنهایت ما را به هدف اصلی که رفع مشکلات و موانع است برساند.
کلیپ فیزیوتراپی تنفسی پس از ابتلا به کرونا
به مناسبت هفته سلامت کلیپ فیزیوتراپی تنفسی پس از ابتلا به کرونا در مرکز قلب تهران آماده شد که در آن چند حرکت تمرینی برای بهبودی تنفس بیماران پس از ابتلا به کرونا به نمایش درآمده است.
مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر الهه متوسلی: رشته پزشکی مولکولی رشتهای جدید، محصول محور و فناورانه است
مدیر گروه پزشکی مولکولی دانشکده فناوریهای نوین پزشکی در گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: رشته پزشکی مولکولی در سال 1387 در دانشکده فناوریهای نوین پایهگذاری شده است. ازنظر فارغالتحصیلان و پروژههای در حال اجرا، همچنین ازلحاظ حوزههای فعالیتی، از جایگاه علمی بسیار خوبی در جهان برخوردار هستیم. در گروه ما بر اساس پزشکی شخصی تلاش میشود که با بررسی علل مولکولی بیماریها، راهکارهای پیشگیری و تشخیصی و درمان بهتری برای بیماریها ارائه شود. ویژگی منحصربهفرد گروه پزشکی مولکولی، برقراری ارتباط بین رشتههای علوم پایه و علوم بالین است. همکاری و همیاری افراد با تخصصهای مختلف میتواند ارزشافزوده گروه پزشکی مولکولی محسوب شود. عواملی که میتواند باعث پیشرفت گروه ما شود، در درجه اول نیروی انسانی متعهد و کارآمد و در درجه دوم فراهم کردن تجهیزات مناسب است. رهبران اصلی گروه ما متخصصان متعهد و مسئولیتپذیری هستند که با استفاده از امکانات پژوهشی و آموزشی میتوانند دانشجویان توانمندی را پرورش دهند.
مراسم تشیع پیکر پرستار فقید حسن یاسی شاغل در بخش E- CCU مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)
چهارشنبه یکم اردیبهشت 1400 پیکر مرحوم حسن یاسی پرستار بخش E - CCU در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) با حضور اساتید و همکاران مجتمع با رعایت شیوه نامه های بهداشتی تشییع و به سوی خانه ابدی بدرقه شد. مرحوم حسن یاسی در 13 فروردین ماه بر اثر بیماری کرونا در مجتمع بستری شد و با وجود همه اقدامات درمانی و مراقبت همکاران متاسفانه در آخرین روز فروردین ماه دار فانی را وداع گفت. روحش شاد و یادش گرامی.
«مستند فرصت های سرآمدی درحوزه آموزش و پژوهش »
دکتر محمدمهدی صداقت: رویکرد گروه حشرهشناسی پزشکی کارآفرینی و در ادامه آن اشتغالزایی است
مدیر گروه حشرهشناسی پزشکی دانشکده بهداشت «مستندسازان فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: 17 درصد عفونتها در جهان مربوط به بیماریهایی است که ناقل دارند یعنی توسط حشرات یا بندپایان منتقل میشود مانند مالاریا، لیشمانیا، تب کنگو و غیره. بیش از پنجاه سال است گروه حشرهشناسی پزشکی جزو رشتههای سرآمد محسوب میشود و رتبه اول در کشور منطقه را به خود اختصاص داده است. در خصوص کنترل بیماریها با گروه ارتقا سلامت همکاری نزدیکی داریم و سعی در همافزایی گروهها داریم. دارای همکاران صاحبنظری هستیم که میتوانند ایده پردازی کنند و بر اساس نیازهای کشور، وزارت بهداشت و جامعه مفید واقع شوند. باید به فکر ارتقا و بالندگی باشیم و این بالندگی را در دانشجویان و همکاران بهصورت تشویق و ترغیب نهادینه کنیم. تلاش من و همکارانم این است که متعهد و متخلق اخلاق حرفه ای باشیم.
روایت شفای یک پزشک از کرونا
دکتر سید منصور گتمیری: خدا فرصت دوباره زندگی را به من بخشید
فوق تخصص کلیه و عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در اولین قسمت از برنامه ماه ماه در شبکه سلامت از تجربه خود در برخورد با ویروس کرونا برای بینندگان برنامه تعریف کرد. دکتر گتمیری گفت:در ابتدای شیوع بیماری کرونا، در بخش نفرولوژی بیمارستان، بیماران کرونایی بستری نمیشدند و ما سعی میکردیم که فاصله فیزیکی را از بخشهای مربوط به بیماران کرونایی حفظ کنیم ولی با شدت یافتن علائم این بیماری، بخش نفرولوژی نیز به پذیرش بیماران کرونایی اضافه شد. در ادامه برنامه ویدیویی کوتاه از بیمارستان امام خمینی (ره) و مصاحبهای با محمدرضا صالحی متخصص بیماریهای عفونی این بیمارستان پخش شد که وی در این ویدئو به ابتلای دکتر گتمیری به بیماری کرونا و سپری کردن شرایط بسیار سخت در مبارزه با این بیماری اشاره کرد. در ادامه دکتر گتمیری افزود: حدود سه هفته در آی سی یو بستری و در خواب مصنوعی بودم. از سالها پیش به طور جزئی درگیر بیماری آسم و فشارخون بودم و این خود زمینه شدت یافتن درگیری من با ویروس کرونا را منجر شده بود. در این مدت ۲۷ تا ۲۸ کیلوگرم کاهش وزن داشتم.