• تاریخ انتشار : 1399/09/02 - 16:16
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2128
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

بررسی عملکرد گروه آموزشی طب اورژانس در نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه

دکتر کریمی: جلسات هیئت‌رئیسه فرصتی برای تبادل ایده‌ها و مبنای برنامه‌ریزی آینده گروه‌های آموزشی است

در نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه، عملکرد گروه آموزشی طب اورژانس بررسی و از تلاش‌های اعضای این گروه در همه‌گیری کووید 19 قدردانی شد.

گالری عکس
در این نشست که یکشنبه 2 آذر 99 در سالن مدافعان سلامت برگزار شد، دکتر کریمی پس از شنیدن گزارش مدیر گروه طب اورژانس، از تلاش‌هایی دکتر فرهمند به‌عنوان مدیر گروه و دیگر اعضای این گروه در طول 17 سالی که از راه‌اندازی آن می‌گذرد، بخصوص در همه‌گیری کووید19 قدردانی کرد و گفت: در9 ماه گذشته بار سنگین درمان بیماران کووید و نگرانی‌های اولیه آن، به گروه‌های مختلف پزشکی، پرستاری، خدماتی، به‌ویژه به افرادی که در صف مقدم اورژانس بودند، وارد شد و از میزان ابتلا اساتید و رزیدنت‌ها، می‌توان فشار کار این گروه را درک کرد. البته میزان ابتلا همکاران، تنها ملاک تشخیص عملکرد این گروه نیست؛ اما به‌هرحال همکاران این بخش در معرض قرار گرفتند و جا دارد پیام خداقوت و خسته نباشید هیئت‌رئیسه و دانشگاه را به اعضای هیئت‌علمی، رزیدنت‌ها و کارکنان عزیز گروه خود منتقل کنید.

بررسی عملکرد  12 گروه آموزش بالینی در هیئت‌رئیسه

رئیس دانشگاه بابیان اینکه  از 19 گروه آموزشی بالینی دانشگاه، طب اورژانس، دوازدهمین گروه آموزشی است که در هیئت‌رئیسه گزارش عملکرد خود را ارائه می‌دهد افزود: این جلسات فرصتی است که اعضای هیئت‌رئیسه دانشگاه از زوایای مختلف به عملکرد گروه‌های آموزشی نگاه کنند. این یک جلسه کارشناسی است و پیام هیئت‌رئیسه به گروه‌های آموزشی نیز رویکرد کارشناسی دارد.

تأکید بر توجه گروه‌های آموزشی، به بخش‌های درمانی بیمارستان‌ها

دکتر کریمی برگزاری این جلسات را مبنای برنامه‌ریزی آینده گروه‌ها دانست و گفت: رویکرد درمانی گروه طب اورژانس و رسالت آن در ساماندهی اورژانس‌های بیمارستانی از اهمیت بسزایی برخوردار است. گروه‌های آموزشی باید به عملکرد بخش‌های درمانی نیز  توجه داشته باشند. بخش های اورژانس بیمارستان‌های ضیائیان و بهارلو اگرچه آموزشی نیستند اما باید بخش اورژانس این مراکز، زیر نظر گروه طب اورژانس فعالیت کنند.

ارائه گزارش درمانی و فرهنگی در کنار فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی گروه‌ها

وی با تأکید بر اینکه گروه‌های آموزشی باید به حوزه درمان بیشتر بها بدهند و در گزارش‌های هیئت‌رئیسه فعالیت‌های درمانی خود را منعکس کنند افزود: برای  گروه‌های آموزشی این‌گونه جاافتاده که در جلسات هیئت‌رئیسه، گزارش فعالیت‌ها آموزشی، پژوهشی و بین‌الملل خود را ارائه دهند؛ درحالی‌که عملکرد درمانی و فرهنگی گروه‌ها مغفول می‌ماند که لازم است به این بخش از فعالیت‌ها نیز توجه ویژه‌ای شود.

درس‌هایی که از کووید می‌توان آموخت

رئیس دانشگاه با اشاره به درس‌هایی که می‌توان از همه‌گیری کووید 19 گرفت گفت: یکی از نکاتی که کووید 19، به ما آموخت اینکه دانشگاه باوجود دو رسالت مهم خود در امر آموزش و پژوهش، مسئولیت درمان مردم را نیز برعهده دارد و باید اهمیت حوزه درمان را بیش از این دریابیم.

ساماندهی اورژانس بیمارستان‌ها؛ نه افزایش فوق تخصصی گرایش‌های آن

دکتر کریمی با اشاره به فلسفه راه‌اندازی گروه طب اورژانس گفت: این گروه باهدف ساماندهی اورژانس‌های بیمارستان راه‌اندازی شده است. لذا اگر بخواهید ارتقا گروه را در افزایش گرایش‌های فوق تخصصی، برنامه‌ریزی کنید؛ از هدف اصلی خود دور شده‌اید. در این صورت باید برای راه‌های رشد و ارتقا گروه خود برنامه‌ریزی دیگری داشته باشید.

بازنگری ساختار گروه طب اورژانس و حمایت دانشگاه از این گروه

رئیس دانشگاه، حضور مدیر گروه‌ها در جلسات هیئت‌رئیسه را فرصتی برای تبادل ایده‌ها دانست و گفت: با توجه به کاهش تقاضای دستیاران این رشته، لازم است با همفکری با دکتر نفیسی و دکتر سهراب‌پور و دیگر اعضای هیئت‌رئیسه، تغییراتی در ساختار گروه بوجود بیاورید؛ دانشگاه هم از برنامه‌های شما حمایت می‌کند.

گروه طب اورژانس و مسئولیت راه‌اندازی بخش‌های جدید اورژانس

رئیس دانشگاه، مسئولیت اورژانس بیمارستان‌های تازه‌تأسیس را  برعهده گروه طب اورژانس دانست و گفت: فعالیت این گروه نباید منحصر به سه بیمارستان آموزشی باشد؛ هرچند تاکنون اقدامات خوبی در این مراکز انجام‌شده؛ اما نباید اورژانس دو بیمارستان اصلی درمانی دانشگاه که بیماران بسیاری به آن مراجعه می‌کنند به بخش خصوصی واگذار شود.

تلاش دانشگاه در حل چالش‌های مالی

دکتر کریمی در پاسخ به چالش‌های اقتصادی که از سوی مدیر گروه طب اورژانس مطرح شد گفت:  در مورد تأمین مسائل مالی، دانشگاه به فکر است؛ اما بخشی از اختیارات دست دانشگاه نیست؛  بااین‌وجود تلاش می‌کنیم بخشی از مشکلات شما کاهش یابد.

پیام خداقوت هیئت‌رئیسه به همکاران طب اورژانس

رئیس دانشگاه در پایان سخنان خود، از دکتر فرهمند خواست پیام خسته نباشید و خداقوت هیئت‌رئیسه را به همکاران خود منتقل کند و افزود: امیدوارم در جلسه بعدی هیئت‌رئیسه که معلوم نیست چه کسانی پشت این میز نشسته باشند؛ شما و همکارانتان گزارش پرمحتواتری ارائه دهید؛ هرچند که گزارش امروز هم بسیار پربار بود و نقطه نظرات شما و اعضای هیئت‌رئیسه می‌تواند در دستور کار قرار بگیرد.

تشریح برنامه و بررسی چالش‌های گروه طب اورژانس
 دکتر شروین فرهمند مدیر گروه طب اورژانس با اشاره به سه اولویت اصلی گروه گفت: بازنگری برنامه آموزش دستیاری و کارورزی، ساماندهی و هدفمندسازی فعالیت‌های پژوهشی گروه و مدیریت فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی و درمانی اساتید ازجمله اولویت‌هایی است که برای آن برنامه‌ریزی کرده‌ایم.
دکتر فرهمند با تشریح برنامه‌های آموزشی این گروه گفت: در حال حاضر 46 دستیار، در سه بیمارستان امام خمینی، سینا و شریعتی فعالیت دارند؛ این درحالی است که مراکز ما ظرفیت پذیرش 120 دستیار را دارند. براین اساس  تعداد ورودی دستیاران طی سه سال گذشته، 50 درصد کاهش داشته که این یکی از چالش‌های اصلی گروه محسوب می‌شود.
وی با اشاره به بازنگری برنامه آموزش دستیاری گفت: این برنامه، باهدف کم کردن حجم آموزش‌های نظری و تعیین سرفصل‌های منطبق با نیازهای اصلی متناسب با توانمندی اساتید، به‌صورت دوره‌ای بازنگری می‌شود.
دکتر فرهمند از موفقیت دستیاران این گروه در آزمون‌های کشوری خبر داد و گفت: 50 درصد از دستیاران بین رتبه‌های 5 درصد برتر و  56 درصد از آنان بین رتبه‌های 10 درصد برتر هستند.
مدیر گروه طب اورژانس با اشاره به نقش دستیاران در همه‌گیری کووید 19، گفت: مسئولیت ویزیت اولیه و درمان بیماران حاد تنفسی و بیماران بستری در بخش اورژانس و مراقبت‌های بحرانی، خط اول برعهده دستیاران است. به‌طوری‌که از 18 دستیار بیمارستان امام خمینی 11 نفر، از 10 دستیار بیمارستان شریعتی 6 نفر و از 17 دستیار بیمارستان سینا 16 نفر به این بیماری مبتلا شدند.
دکتر فرهمند یکی دیگر از وظایف این گروه  را آموزش پزشکی عمومی بیان کرد و گفت: براین اساس از ابتدای امسال تاکنون 189 کارورز آموزش‌دیده‌اند و برای آنان کارگاه‌های آموزشی مجازی برگزارشده است. درمجموع در سه بیمارستان امام خمینی، سینا و شریعتی، 6 مورد ابتلا کارورزان به کووید 19 در بخش اورژانس تشخیصی را داشتیم؛ که خوشبختانه هر 6 نفر بهبود پیدا کرده‌اند.
وی با اشاره به برنامه‌ریزی گروه در آموزش کارآموزی گفت: امسال با توجه به شرایط همه‌گیری کووید 19، 136 کارآموز بخش اورژانس را گذرانده‌اند و برنامه‌ریزی‌ها به‌گونه‌ای انجام‌شده که کارآموزان، مواجهه کمتری داشته باشند.
دکتر فرهمند در توضیح فعالیت‌های پژوهشی این گروه گفت: مرکز تحقیقات اورژانس بیمارستانی و پیش بیمارستانی از سال 96 که مسئولیت گروه را پذیرفتم احیا شد. پیش از سال 96، آمار مقالات منتج از پایان‌نامه‌ها کمتر از 50 درصد بود که در سال گذشته، این رقم به همت اساتید گروه به 100 درصد افزایش یافت.
مدیر گروه طب اورژانس، به فعالیت‌های این گروه در حوزه ارتقا آکادمیک اعضای هیئت‌علمی اشاره کرد و گفت: از سال 96 تاکنون، 54 درصد از اعضای هیئت‌علمی ارتقا پیداکرده‌اند.
وی با اشاره به نقش اعضای هیئت‌علمی گروه در همه‌گیری کووید 19 گفت: در 9 ماهه گذشته اساتید گروه در خط اول تشخیص و درمان و به‌خصوص مراقبت‌های بحرانی اولیه بودند. براین اساس 85 درصد اساتید بیمارستان امام خمینی، 89 درصد اساتید بیمارستان شریعتی و 19 درصد اعضای هیئت‌علمی بیمارستان سینا به این بیماری مبتلا شده‌اند.
دکتر فرهمند با تشریح فعالیت‌های بین‌المللی گروه ازجمله برگزاری 9 وبینار بین‌المللی و ملی در زمینه تریاژ، تشخیص و درمان کووید 19، به مهم‌ترین چالش‌های این گروه اشاره کرد و گفت: کاهش تعداد دستیاران طب اورژانس، تأمین نیروی انسانی موردنیاز بخش‌های بازگشایی‌شده در بیمارستان‌های تازه تأسیس، فرسودگی شغلی بسیاری از اساتید تمام‌وقت جغرافیایی از 17 سالی که این گروه راه‌اندازی شده و همچنین سایه مشکلات اقتصادی کشوری و دانشگاهی بر فعالیت‌های گروه از مهم‌ترین چالش‌هایی که است که با آن روبرو هستیم.
مدیر گروه طب اورژانس در پایان سخنان خود راهکارهای لازم برای حل این مسائل را پیشنهاد داد و خواستار حمایت‌های مسئولان دانشگاه از این گروه شد.
در ادامه هریک از اعضای هیئت‌رئیسه دیدگاه خود را درخصوص ارتقا فعالیت‌های گروه طب اورژانس ارائه کردند.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 164013
کلمات کلیدی
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب