• تاریخ انتشار : 1399/11/20 - 16:13
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1257
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

افتتاح شتاب‌دهنده‌ها، اتاق‌های تمیز و رونمایی از چند محصول دانش‌بنیان

دکتر کریمی: دستاوردهای علمی محققان جوان در شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاه، تبلور امیدآفرینی بهمن 57 است

با حضور دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور و دکتر عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه، فاز نهایی مرکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه شامل مجموعه شتاب‌دهنده‌های تخصصی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی، مجموعه اتاق‌های تمیز سلولی و ژن‌درمانی افتتاح و از چند محصول دانش‌بنیان در زمینه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی رونمایی شد.

گالری عکس
دستاوردهای مرکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی یادآور امیدآفرینی‌های بهمن 57
در مراسم افتتاح و رونمایی از مجموعه دستاوردهای مرکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه در 20 بهمن 99، دکتر کریمی رئیس دانشگاه با گرامیداشت خاطرات بهمن 57 گفت: برای من که سال‌های طولانی در دانشگاه هستم و بهمن 57 و شور و حال و امید آن روزها را به یادم دارم؛ امروز تداعی‌کننده همان امیدآفرینی‌های سال 57 است.

هدف دانشگاه ترجمان علم و دانش و امیدآفرینی

وی بابیان اینکه نتیجه شور و حال بهمن 57 و تبلور آن در روز افتتاح دستاوردهای مرکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی، همان چیزی است که دانشگاه درصدد رسیدن به آن در ترجمان علم و دانش، تلاش و امیدآفرینی است و افزود: من دانشجوی پزشکی سال 53 این دانشگاه و همیشه به آینده امیدوار هستم و خوشحالم که امروز تلاش همان جوانان، در دانشگاه به نتیجه رسیده است.

حمایت نویدبخش از محققان
دکتر کریمی با قدردانی از حمایت‌های دکتر ستاری از فعالیت‌های دانشگاه گفت: خوشحالیم که  برای چندمین بار میزبان دکتر ستاری هستیم. روحیه، نشاط و شادابی ایشان در حمایت از جوانان برای ما درس‌آموز و برای محققان جوان نویدبخش و تشویق‌کننده است.

سالی برای امتحان دانشگاه

رئیس دانشگاه از تلاش‌های دکتر صحرائیان و دکتر حمیدیه در طراحی و راه‌اندازی مرکز سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی تشکر کرد و گفت: امسال، دانشگاه در معرض امتحان بزرگی بود و دکتر حمیدیه و اغلب مسئولان دانشگاه در رده‌های مختلف در اثر ابتلا به کووید 19 بستری شدند و خوشحالیم که همه آنان به‌سلامت به محل کار خود بازگشتند.

دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی تهران الگویی برای سایر دانشگاه‌های کشور

در ادامه معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، از حمایت‌های دکتر کریمی در راه‌اندازی این مرکز قدردانی کرد و گفت: مرکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی نمونه استثنائی و الگویی برای سایر دانشگاه‌های کشور است.
وی با اشاره به سیر تحولات مرکز جامع سلول‌های بنیادی گفت: هر بار که به این ساختمان می‌آیم، شاهد شرکت‌ها و محصولات جدید هستم و این حجم از زایش، به‌کارگیری نیروی انسانی، تبدیل ایده به محصول و سرمایه‌گذاری پرخطر قابل‌تحسین است.
دکتر ستاری رونمایی از محصول کارتی سل درمان سرطان حاد خون در کودکان را نمونه موفقی از فعالیت‌های این مرکز دانست و گفت: برای نخستین بار این محصول در کشور، وارد فاز بالینی در انسان خواهد شد. خوشبختانه مراحل تست حیوانی آن با موفقیت انجام‌شده و این امیدآفرینی بزرگی در درمان سرطان است. این محصول در دنیا به‌صورت محدود تجاری شده و قیمت آن بیش از 400 هزار دلار است که رقم بزرگی بوده و همه قادر به پرداخت آن نیستند.
وی تولید کیت اندازه‌گیری آنتی‌بادی خنثی‌کننده کووید  19 با دقت و سرعت‌بالا را از دیگر دستاورد نوآورانه این مرکز دانست که چند ماهی است در دنیا تأییدیه گرفته و وارد بازار شده و افزود: تولید محصولات پلیمرهای زیستی به‌ویژه در زمینه چسب‌های چشمی و زخم پوش‌های پوستی ارزشمند است.
دکتر ستاری تشکیل زیست‌بوم اطراف دانشگاه را کار بزرگی دانست و گفت: از پیگیری دکتر کریمی و تیم ایشان که محیط مناسبی را برای کار اساتید، دانشجویان و شرکت‌های دانش‌بنیان به وجود آورده‌اند و همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان که با جدیت ایده‌ها و پروژه‌های خود را پیگیری می‌کنند تشکر می‌کنم و خوشحالم که این مرکز به محل جذب نخبگان تبدیل‌شده است و شماری از آنان در اینجا مشغول فعالیت هستند و محصولات جدید خود را تا چند ماه آینده تولید می‌کنند.
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با تأکید بر حمایت این معاونت از دانشگاه گفت: دانشگاه هر ساختمانی را که برای توسعه این مدل به ما معرفی کند؛ برای تجهیز آن کمک خواهیم کرد. امیدوارم با تلاش‌هایی که صورت می‌گیرد فناوری‌های جدید توسعه پیدا کند و دانشگاه بتواند بخش عمده‌ای از درآمد خود را از محل فروش محصولات این شرکت‌ها تأمین کند.

شرح محصولات رونمایی شده
در حاشیه این نشست دکتر امیرعلی حمیدیه دبیر ستاد سلول‌های بنیادی و رئیس مرکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در توضیح محصولاتی که امروز رونمایی شد گفت: با حمایت و برنامه‌ریزی معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، طی سال‌های گذشته، مراکز جامع در دانشگاه‌های بزرگ کشور راه‌اندازی شده تا علاوه بر آموزش و پژوهش بتوانند با توسعه فناوری‌های نوین، بستر کارآفرینی و اشتغال دانش‌آموختگان را بیش‌ازپیش فراهم کنند.
وی با اشاره به افتتاح مجموعه شتاب‌دهنده‌های مرکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی گفت: مجموعه شتاب‌دهنده‌هایی که امروز افتتاح شد، شامل 5 شرکت سرمایه‌گذار  است که در زمینه کارآفرینی و سرمایه‌گذاری از طرح‌های تحقیقات و فناوری فعالیت دارند و طرح‌های پرهزینه‌ای که دولت و دانشگاه قادر به تأمین آن نیست از سوی سرمایه‌گذاری بخش خصوصی موردحمایت قرار می‌دهند.
دکتر حمیدیه از افتتاح مجموعه اتاق‌های تمیز این مرکز  خبر داد و گفت: امروز اتاق تمیز 450 متری به‌عنوان بزرگ‌ترین مرکز سلول و ژن‌درمانی کشور افتتاح شد که پذیرای تنها شرکت تولید محصول راهبردی کارتی سل در حوزه درمان سرطان و ده‌ها شرکت دانش‌بنیان خواهد بود.
رئیس مرکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی با اشاره به محصولات متعددی که رونمایی شد افزود:  فاز حیوانی اولین محصول کارتی سل سرطان حاد خون کودکان به پایان رسیده و با حمایت دانشگاه وارد فاز بالینی می‌شود. کارتی سل‌ها، لنفوسیت‌های T بیمار هستند که پس از مهندسی، دوباره به بدن بیمار تزریق می‌شوند و شانس درمان سرطان خون حاد در کودکان را افزایش می‌دهند. در حال حاضر هزینه درمان آن در دنیا 450 هزار دلار است و بیمار برای درمان باید 5 تا 6 ماه هزینه اقامت در کشور دیگر را نیز بپردازد. درنتیجه درمان این بیماری بالغ‌بر چند میلیارد تومان هزینه خواهد داشت که خوشبختانه یکی از شرکت‌های مستقر در مرکز جامع سلول‌های بنیادی پس از 5 سال تلاش موفق شد فاز حیوانی آن را با موفقیت به نتیجه برساند.
دکتر حمیدیه از ساخت کیت اندازه‌گیری اختصاصی آنتی‌بادی خنثی‌کننده کووید 19 برای نخستین بار خبر داد و گفت: پیش از این کیت‌های اندازه‌گیری آنتی‌بادی IgM و IgG به‌صورت جنرال ساخته و وارد بازار شده است. بااین‌وجود یکی از  شرکت‌های دانش‌بنیان موفق شد برای نخستین بار کیت اندازه‌گیری اختصاصی آنتی‌بادی خنثی‌کننده بیماری کووید 19 را تولید کند که برای بررسی اثر بخشی واکسن های تزریقی و جمعیتی که تا کنون ایمنی واقعی دارند مورد استفاده قرار میگیرد. این مدل کیت حدود یک و ماه نیم است که در امریکا مجوز FDA را برای ورود به بازار دریافت کرده است.
وی تولید کیت و ربات تمام اتوماتیک استخراج DNA و RNA، ساخت مواد اولیه مهندسی بافت و پروتوتایپ زخم پوش‌ها را از دیگر محصولات جدید این مرکز برشمرد و گفت: بزرگ‌ترین مسئله ما تولید مواد اولیه است. وقتی می‌توانیم واژه صنعت را در تولیدات به کار ببریم که بتوانیم مواد اولیه آن را بسازیم اکنون این اتفاق در سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی افتاده و ما قادر به تهیه مواد اولیه آن هستیم.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS,ماه نمای دانشگاه ,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 170280
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

1 نظر برای این مقاله وجود دارد

لیلا

لیلا

99/11/20 - 19:58

امیدوارم آقای دکتر حمیدیه با این توانمندی بینظیرشون که بدون کمک هیچ گروهی موفق به ساخت کلین رومی به این بزرگی و پیشرفته شدن به تنهایی بتونن کلین روم ضایعات نخاعی بیمارستان امام رو هم راه اندازی کنند

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب