نشست کمیته اپیدمیولوژی کووید 19 با حضور رئیس دانشگاه تشکیل شد
در نشست کمیته اپیدمیولوژی دانشگاه، میزان پیشرفت عملکرد حوزه بهداشت و آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه در مدیریت کووید 19 بررسی شد.
گالری عکس
در این نشست که یکشنبه 26 مرداد 99 در سالن شورای حکیم برگزار شد، دکتر عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه، بر لزوم برگزاری مستمر این نشست تأکید کرد و گفت: این کمیته به درخواست معاونت بهداشت دانشگاه تشکیلشده و محلی برای بررسی علمی و کارشناسی اقداماتی است که در زمینه اپیدمی کووید 19 انجام میشود.
کمیته اپیدمیولوژی و مدیریت اپیدمی
وی با قدردانی از فعالیتهای حوزه معاونت بهداشت دانشگاه، با تأکید بر اهداف ویژهای که در این کمیته پیگیری میشود گفت: همکاران این حوزه فعالیتهای بسیاری انجام میدهند که در جلسات دیگری موردبررسی قرار میگیرد اما در این جلسه دورهم جمع میشویم که راهکارهای مدیریت اپیدمی موردبررسی و تحلیل و مقایسه قرار گیرد. همچنین شرایط ما با دیگر کشورها بررسی و سیاستهایی برای آینده تدوین شود.
دکتر کریمی نقش این کمیته را در طرح و بررسی چالشهای موجود در اپیدمی کووید 19 بیان کرد و گفت: باتوجه به اهداف گفته شده کمیته اپیدمیولوژی دانشگاه بایستی محل بروز و گفتگوی چالشها و تعاملها باشد تا با همفکری اعضای کمیته، راهکار مناسبی برای آن اندیشیده شود بنابراین هدف نقد سیستم است نه افراد و باید در این جلسه آماده پذیرش نقدهای کارشناسی و تحلیلی باشیم.
رئیس دانشگاه بار دیگر بر تعامل معاونت بهداشت و دانشکده بهداشت و دیگر حوزههای مرتبط با بهداشت تأکید کرد و گفت: در ابتدای مسئولیتم بر همکاری مجموعه بهداشت دانشگاه تأکید داشتم چراکه معتقدم این همکاری برای بازدهی بیشتر این حوزه ضروری است کووید 19 نیز کمک کرد که این همکاری و مداخلات کاری بیشتر موردتوجه قرار گیرد.
وی در پایان سخنان خود بابیان اینکه جلسات کمیته اپیدمیولوژی یکی از بهترین جلسات دانشگاه است افزود: بحثهای علمی و هماهنگیهای اجرایی این جلسه به مدیریت بهتر کووید 19 کمک میکند.
بررسی استراتژی های کلان دانشگاه در مدیریت کووید 19
دکتر اکبر فتوحی استاد اپیدمیولوژی دانشگاه، تشکیل این نشست را بهمنظور بررسی وضعیت کنونی و پیشرفت کارها در حوزههای مرتبط با اپیدمی کووید 19 دانست و با اشاره به استراتژیهای کلان دانشگاه در زمینه مدیریت این بیماری گفت: استقرار نظام مراقبت اپیدمی کرونا یکی از استراتژیهای مهم دانشگاه است که بهمنظور پایش موارد بیماری به تفکیک زمان و مکان در بخش سرپایی و بستری استان تهران و همچنین پایش رفتار مردم ازنظر رعایت فاصلهگذاری فیزیکی، بهداشت فردی و تنفسی و استفاده از ماسک، باید اجرایی شود.
وی بر لزوم استقرار نظام بیماریابی و ایزولاسیون بهمنظور پیگیری تماس و قرنطینه کردن افراد در معرض مواجهه در تهران تأکید کرد و گفت: آموزش، توانمندسازی و ارتقای سلامت مردم از دیگری استراتژیهایی است که باید آن را پیگیری کنیم.
دکتر فتوحی هماهنگی و بازیابی آمادگی برای موج بعدی کووید19 را ضروری دانست و گفت: برای موج دیگر اپیدمی ازنظر نیروی انسانی، تجهیزات محافظت فردی، دارو، اکسیژن و سایر تجهیزات موردنیاز باید خود را آماده کنیم.
استاد اپیدمیولوژی دانشگاه در ادامه سخنان خود وضعیت منحنی اپیدمی در تهران و ایران و مقایسه آن با جهان را تشریح کرد.
رعایت 70 درصدی فاصله فیزیکی و استفاده از ماسک
در ادامه دکتر علیرضا دلاوری معاون بهداشت دانشگاه، دکتر سعید تأملی، قائممقام و معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر علی نیکفرجام، مدیر گروه پیشگیری و مراقبت از بیماریها و مهندس کریمی مدیر گروه واحد سلامت محیط کار درخصوص پیشرفت و موانع پیش روی اجرای دو طرح راههای انتقال کووید 19 و بررسی رفتار مردم، همچنین پیشرفت پایلوت نرمافزار ردیابی تماسها و مبتلایان و عملیاتی شدن آن در اسلامشهر و دغدغههای حوزه بهداشت توضیح دادند.
دکتر دلاوری از پایش مستمر رعایت مردم در فاصلهگذاری فیزیکی، استفاده از ماسک و بهداشت فردی خبر داد و گفت: حدود 73 درصد از کل استان تهران فاصله فیزیکی را رعایت میکنند. استفاده از ماسک حدود 70 درصد است و همه این موارد بهصورت منظم در قالب نظام مراقبت مورد پایش قرار میگیرد.
وی افزود: در زمینه پایش رفتار مردم نیز مطالعهای بهصورت پایلوت در حال انجام است که با استقرار کامل آن میتوانیم بهصورت مستمر رفتار مردم را موردبررسی قرار دهیم.
معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به چالشهای اجرای دستورالعملها گفت: هزار و 100 فعالیت در حوزه بهداشت در حال انجام است که باوجود این اپیدمی، 400 فعالیت دیگر به آن اضافهشده و فشار کاری بسیاری بر دوش همکاران این حوزه است. همچنین اجرای بعضی دستورالعملها نیاز به ضمانت اجرایی و تعیین جرائم دارد که سازوکار آن در ستاد ملی کرونا درحال بررسی است.
بررسی نرم افزارهای اپیدمی
سپس دکتر سینا مرعشی مدیر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه، در خصوص آمادهسازی نرمافزار ماسک در پایلوت اسلامشهر بهمنظور پیگیری تماسها و ایجاد داشبوردی بهمنظور رصد مستمر وضعیت اپیدمی توضیح داد و موانع در اختیار قرار گرفتن دادههای کل بیماران شهر تهران برای ورود به سامانه دانشگاه را تشریح کرد.
در ادامه نشست هریک از اعضای کمیته دیدگاه ها و پیشنهادهای خود را مطرح کردند.
نظر دهید