• تاریخ انتشار : 1399/11/02 - 15:57
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 414
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

بررسی گزارش دوره ای معاونان آموزشی، پژوهشی و درمان بیمارستان فارابی در جلسه شورای گروه چشم پزشکی

معاونان آموزشی، پژوهشی و درمان بیمارستان فارابی گزارشی از عملکرد این معاونت ها در سال 1399 را در جلسه شورای گروه چشم پزشکی ارائه کردند.

بررسی گزارش دوره ای معاونان آموزشی، پژوهشی و درمان بیمارستان فارابی در جلسه شورای گروه چشم پزشکی
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، جلسه شورای گروه چشم پزشکی این بیمارستان با هدف ارائه گزارش دوره‌ایمعاونان آموزشی، پژوهشی و درمانی بامداد چهارشنبه اول بهمن ۱۳۹۹ برگزار شد.
در ابتدای  این جلسه که با حضوردکتر محمدرضا اکبری،   رییس بیمارستان، روسای بخش‌ها و اعضای هیئت علمی تشکیل شده بود، دکتر محمدطاهر رجبی، معاون پژوهشی بیمارستان فارابی  با اشاره به تعداد طرح‌ های پژوهشی در بیمارستان فارابی گفت: با توجه به تعداد دستیاران و فلوشیپ‌ها شاهد تغییر زیادی در پژوهش‌ های این مقاطع در سال‌ های اخیر نیستیم اما در مقاطع کارشناسی ارشد، کارشناسی و اینترنی با کاهش تعداد طرح‌ ها مواجه هستیم. بخشی از این موضوع در سال گذشته و جاری به مشکلات ناشی از بیماری کووید-۱۹ ارتباط دارد اما در کل نیازمند این هستیم که با برگزاری جلسات متعدد پژوهشی توجه بیشتری به این موضوع داشته باشیم.
وی با بیان گزارشی از وضعیت انتشار مقاله‌های بیمارستان فارابی تصریح کرد: مقاله‌های بیمارستان در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. اما همچنان در بخش‌هاییاز پژوهش دچار کاستی‌هاییهستیم. وی در ادامه به مقایسه شاخص‌های مختلف در زمینه مقاله‌های منتشر شده بیمارستان فارابی در مجله‌ها و پایگاه‌های اینترنتی معتبر پرداخت و از اعضای هیئت علمی بیمارستان خواست تا نقش پررنگ‌تری را در ارتقاء سطح پژوهش این مرکز ایفا کنند.
مدیریت هزینه‌های پژوهش موضوع دیگری بود که معاون پژوهشی بیمارستان فارابی به آن اشاره کرد و اظهار داشت: به یک طرح پژوهشی با توجه به برآورد هزینه‌هاییکه انجام می‌ شود بودجه مشخصی اختصاص پیدا می‌ کند و همان طور که می‌دانیم این طرح‌ها گاهی به امکانات مختلف مانند دستگاه‌های تصویربرداری و عکس‌های متعدد نیاز دارند که برای بیمارستان مخارجی را به همراه دارد. عملکرد ما در زمینه مدیریت هزینه‌ها باید به گونه‌ایباشد که بتوانیم مبالغ هزینه شده یا حداقل بخشی از آن را به چرخه مالی بیمارستان بازگردانیم.
سپس دکترعلیرضا خدابنده، معاون آموزشی بیمارستان فارابی، گزارشی از عملکرد دستیاران بیمارستان فارابی در آزمون گواهینامه و دانشنامه تخصصی سال ۹۹ ارائه کرد و گفت: در سال جاری به دلیل شرایط ویژه‌ایکه با شیوع کووید-۱۹ در کشور به وجود آمد این آزمون‌ها به تعویق افتاد اما در نهایت با تمهیداتی که اندیشیده شد شاهد برگزاری آزمون دانشنامه تخصصی بودیم. خوشبختانه ۹۵ درصد از دستیاران بیمارستان فارغ‌ التحصیل شده و  گواهینامه چشم پزشکی دریافت کردند و از این میان هفتاد درصد از آنها نیز موفق به کسب دانشنامه تخصصی (بورد) شدند. همچنین همانند سال‌ های قبل بیشترین تعداد رتبه‌های تک رقمی و برتر آزمون دانشنامه تخصصی از جمله رتبه اول به بیمارستان فارابی تعلق داشت.
معاون آموزشی بیمارستان فارابی در ادامه صحبت‌های خود به بازآموزی‌های ماهانه اشاره کرد و افزود: شیوع ویروس کرونا در برگزاری کلاس‌ها و بازآموزی‌های گروه چشم پزشکی نیز تاثیر داشته و به دلیل رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی برگزاری این دوره‌ها به صورت حضوری امکان پذیر نبود. اما با تمام مشکلاتی که این بیماری برای ما به وجود آورده توانستیم با همکاری دانشگاه و واحد فناوری اطلاعات بیمارستان از ابتدای سال ۹۹ کنفرانس‌ ها و بازآموزی‌ها را به صورت مجازی برگزار کنیم که کنفرانس‌های هفتگی، کلاس‌های رزیدنتی و چهاردهمین بازآموزی تروما-آژانس در چشم که در دی ماه برگزار شد نمونه‌ ای از فعالیت‌های آموزش مجازی گروه چشم پزشکی است. همچنین هر ماه یک بازآموزی توسط گروه‌های مختلف چشم پزشکی بیمارستان فارابی برگزار خواهد شد.  
وی سپس مباحثی را در زمینه نظر سنجی از پزشکان و دستیاران برای ارتقا اعضای هیئت علمی به مرتبه دانشیاری و استادی مطرح کرد و خواستار دقت و همکاری بیشتر آنها در این نظرسنجی شد.
در ادامه دکتر حمید ریاضی، معاون درمان بیمارستان فارابی نیز برگزاری این جلسه را فرصت مناسبی برای ارائه گزارش پیشرفت‌های انجام شده در بیمارستان دانست و با بیان توضیحاتی درباره راه اندازی سامانه PACS در این مرکز گفت: با فعال شدن این سامانه امکان دسترسی پزشکان به تصاویر بیماران از طریق رایانه و تلفن‌های همراه حتی در خارج از بیمارستان نیز فراهم شده است. استفاده از سامانه PACS هم از لحاظ صرفه جویی در زمان تشخیص و معاینه و هم از نظر کاهش هزینه‌ها اهمیت دارد. زیرا پیش از این مجبور به گرفتن چاپ کاغذی و یا استفاده از کلیشه‌های تصویربرداری بودیم و به صورت دوره‌ایهزینه‌های چند میلیون تومانی برای تهیه کاغذ پرداخت می‌شد. البته این مبالغ به غیر از هزینه کارتریج و استهلاک چاپگرها بود. بنابراین ایجاد زیرساخت‌های این سیستم برای بیمارستان فارابی بسیار ارزشمند است.
دکتر ریاضی با اشاره به مشکلات موجود برای راه اندازی سامانه PACS در این بیمارستان افزود: یکی از مشکلات ما سازگار نبودن برخی از دستگاه‌های تصویربرداری با این سامانه بود که با تلاش همکاران واحد فناوری اطلاعات و یکی از شرکت‌های پشتیبان در این زمینه و با استفاده از تجربیات سایر مراکز درمانی توانستیم موانع موجود را برطرف کنیم و هم اکنون این سامانه در درمانگاه مشاوره رتین در دسترس پزشکان است. وی ایجاد یک پایگاه داده از تصاویر تشخیصی بیماران را یکی دیگر از قابلیت‌های سامانه PACS دانست و برنامه ریزی برای راه اندازی آن در درمانگاه گلوکوم بیمارستان فارابی در آینده‌اینزدیک را یکی از اهداف معاونت درمان دانست.
فرایند ترخیص بیمار از بخش مراقبت‌های ویژه، ساماندهی ثبت مشاوره‌های داخل و خارج از بیمارستان و ثبت هزینه اعزام آمبولانس، ایجاد کدهای خدماتی مانند اسکن قلب، سونوگرافی، پانسمان، سوختگی و غیره که علی رغم هزینه بالا در سیستم ثبت نمی‌شد و ایجاد فرآیند کنترل کیفی پرونده بخش‌های بستری قبل از ترخیص در بخش از دیگر موضوعاتی بود که معاون درمان بیمارستان فارابی از اصلاح آن‌ها برای جلوگیری از کسورات درآمدها خبر داد.
  • گروه خبری : بیمارستان فارابی
  • کد خبر : 169410
سید عباس  قاضی میرسعید
تهیه کننده:

سید عباس قاضی میرسعید

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب