برگزاری همایش "شفقت و فرسودگی" ویژه تمام کارکنان در شهرستان اسلامشهر
مدیر شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر بر برنامهریزی و برگزاری جلسات و دورههای آموزشی در راستای سلامت روان کارکنان بهویژه کارکنان حوزه سلامت با توجه به بحران شیوع بیماری کرونا تأکید کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، واحد سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد شبکه یکشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۰ همایشی با عنوان "شفقت و فرسودگی" بهصورت حضوری و مجازی با سخنرانی دکتر مریم رسولیان، عضو هیئتعلمی محترم دانشگاه علوم پزشکی ایران، ویژه کارکنان و کارشناسان دانشگاه برگزار کرد.
در ابتدای همایش دکتر مسعود رفعتی، مدیر شبکه ضمن خیرمقدم بر برنامهریزی و اجرای فعالیتهای اینچنینی در همهگیری و شیوع بیماری کرونا بهویژه برای کارکنان بهداشت و درمان تأکید کرد.
در ادامه دکتر رسولیان در مورد کسانی که شغلشان سروکار با رنج دیگران دارد مانند کادر حوزه سلامت گفت: کارکنان بهداشت و درمان که دو سال است در شرایط سخت پاندمی کرونا کار میکنند، این خود بستر فرسودگی را فراهم میکند. مؤلفه های فرسودگی فردی و سازمانی است و علائم فرسودگی شامل خستگی هیجانی (فرد تحمل استرس و انتقاد را ندارد و کار را بیفایده میداند)؛ مسخ شخصیت (انگار آدم کس دیگری شده و ظرفیتش کم میشود) و احساس عدمکفایت شخصی است (فرد دیگر توان ندارد) است.
وی در ادامه به عوامل دخیل و راهکارها کرد و افزود: افرادی که این علائم را دارند، باید تحت حمایتهای جمعی قرار گیرند.
در بخش دیگری از برنامه دکتر رسولیان تعریفی از شفقت ارائه و اظهار داشت که فرد شفقت¬ورز، رنج را بخش اجتنابناپذیر زندگی میداند و به دنبال راهحل است نه مقصر. احساسات و رنج دیگران را درک میکند و باور دارد که خودش و دیگران قابلتغییر هستند و قرار نیست این رنج همیشگی باشد که این نگاه موجب ایجاد امید در زندگی میشود.
وی موانع عمده شفقت¬ورزی را کمال¬طلبی و خودسرزنش¬گری دانست و در ایان تأکید کرد که اگر افراد درباره شغل خود و سختیهایش حرف بزنند، بیشتر به درک و همدلی درباره سختیها میرسند و میفهمند کجا باید نسبت به خودشان شفقت بورزند.
نظر دهید