• تاریخ انتشار : 1403/10/09 - 09:22
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 65
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

برگزاری سومین همایش فصلی آموزشی - هماهنگی بهداشت حرفه ای مدیران و کارشناسان در شرکت ایران خودرو دیزل شهرستان اسلامشهر

به همت مدیریت شبکه و کارشناس مسئول واحد بهداشت حرفه ای شبکه بهداشت اسلامشهر، سومین همایش فصلی آموزشی -هماهنگی مدیران و کارشناسان صنایع و مراکز نظارتی بهداشت حرفه ای به میزبانی شرکت ایران خودرو دیزل برگزار شد.

برگزاری سومین همایش فصلی آموزشی - هماهنگی بهداشت حرفه ای مدیران و کارشناسان در شرکت ایران خودرو دیزل شهرستان اسلامشهر

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، چهارشنبه 5 دی ماه 1403همایش فصل پاییز گروه مهندسی بهداشت حرفه ای به میزبانی مدیریت عامل شرکت ایران خودرو دیزل و با حضور نماینده سیستم های مدیریت عامل و مدیران ارشد و تصمیم سازان این گروه صنعتی بویژه در گروه های ایمنی ، بهداشت و محیط زیست، اساتید، مدیران و کارشناسان گروه مهندسی بهداشت حرفه ای در حوزه دانشکده بهداشت ، معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و کادر اجرایی این گروه در شبکه بهداشت، مدیران و کارشناسان بهداشت حرفه ای شاغل در صنایع فعال شهرستان اسلامشهر برگزار شد.

این همایش با قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید و سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و اکران تیزر رسانه ای معرفی فعالیت های شرکت ایرانخودرو خط مشی ها، اهداف، محصولات و چشم اندازهای آن شرکت در راستای تحقق شعار سال1403 مقام معظم رهبری "جهش تولید با مشارکت مردم" کار خود را آغاز کرد.

در ابتدای این همایش مهندس، رحمانیان  معاون منابع انسانی به نمایندگی از طرف دکترمحمد حسن محمدزاده، مدیر عامل  محترم گروه صنعتی ایران خودرو دیزل  ضمن عرض خیر مقدم به حضار به اهمیت ترکیب و ایجاد ارتباط قوی بین نگرش های سیستماتیک و تکنیکال کارشناسان ایمنی و بهداشت حرفه ای در موفقیت توسعه پایدار سیستم های ایمنی، بهداشت و محیط زیست پرداخت و امتزاج این دو مقوله در مباحث خرد و کلان را در پیشبرد اهداف سازمان در بخش های HSE برشمرد و از مدیران و کارشناسان این گروه خواست تا با تدوین نقشه استراتژی ایمنی، بهداشت و محیط زیست ارتباط موثرتری را با مدیران ارشد صنعت و مشتریان داخل سازمان که آحاد کارکنان شرکت بوده و نیز ذی نفعان و مشتریان خارج سازمانی و کاربران و خدمت گیرندگان محصولات تعامل بهتری داشته باشند و با جاری و ساری نمودن الزامات قانونی را در چارچوب نقشه استراتژی تدوین شده با قدرت برآورده سازند.

در ادامه دکتر علیرضا عباسی مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان اسلامشهر پس از خوش آمدگویی به مدعوین با تقدیر ویژه از دکتر محمد حسن محمدزاده مدیرعامل گروه خودرو سازی ایرانخودرو دیزل و سایر مدیران اجرایی و دست اندرکاران این شرکت که در برپایی این قبیل همایش ها تلاش می کنند، برگزاری این گونه گردهمایی ها را نشانه اهتمام و عمق توجه مدیران آن گروه به مقوله ایمنی، بهداشت و محیط زیست و ارتقاء سلامت کارکنان بعنوان محور توسعه پایدار کشور در صنعت دانست ؛ ایشان ضمن تبریک سال نو میلادی 2025 به پیروان آیین مسیحیت، تقارن برگزاری این همایش با روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی را خاطرنشان نمود و اهمیت آموزش و پیشگیری در امور ایمنی ، بهداشت و محیط زیست را مقدم بر سایر امور دانست.

وی در ادامه بزرگترین چالش پیش روی صنعت را نیروی انسانی دانست و حفظ و صیانت از نیروی انسانی را از اولویت های اصلی مدیران حوزه کار و تولید خواند که عدم توجه به این موضوع می تواند بدنه صنعت را دچار چالش شدید کرده و زیان های جبران ناپذیر مستقیم و غیر مستقیم کند.

ایشان سپس به ارائه آمارهای ملی و بین المللی حوادث و بیماری های ناشی از کار پرداخت و با اعلام میانگین بیش از 2000فوت ناشی از حوادث کار و میانگین بیش از 6فوت در روز ، آن را تکان دهنده خواند و اذعان داشت بیش از 98درصد آن با اجرای تدابیر کوچک ولی مهم مدیریتی و مهندسی قابل پیشگیری خواهد بود .

وی یا اشاره به آیه 32سوره مائده کارشناسان ایمنی و بهداشت حرفه ای را مصداق این آیه شریفه دانست "که هرکس بتواند فردی را از مرگ نجات دهد گویی تمام جامعه را نجات داده و هر کس در این امر کوتاهی کند گویی کل جامعه را از بین برده است"به اهمیت و جایگاه این شغل پرداخت.

در ادامه مهندس حسن کریمی رییس گروه مهندسی بهداشت حرفه ای گروه سلامت و محیط کار معاونت بهداشت با بیان اهم موضوعات مرتبط با عوامل زیان آور و برنامه های وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به ارائه آمارهای کمی شبکه بهداشت اسلامشهر پرداخت. وی عدم آگاهی سلامت شغلی کارفرمایان کارگاه های دارای کمتر از 20نفر شاغل و کارکنان آنان را عمده چالش سیستم شبکه بهداشت دانست که نیازمند صرف نیرو و انرژی بالای کارشناسان و بازرسان است.

وی خطوط قرمز سلامت در حوزه معاونت و شبکه بهداشت را مورد بحث قرار داد و اعلام کرد در سال 1402 تعداد 1174کارگاه متخلف از قوانین سلامت شاغلین به مراجع قضایی معرفی شده اند.

در ادامه مهندس علیرضا باقرزاده رئیس کل HSE گروه خودرو سازی ایران خودرو دیزل ضمن با اهمیت شمردن بروز رسانی کمی و کیفی و افزایش تعداد بازرسان و کارشناسان بهداشت حرفه ای در بدنه نظارت را از نشانه های توجه حاکمیت به حفظ سلامت کارکنان و از نقاط قوت وزارت بهداشت دانست و آن را زمینه ساز جامعه ای سالم دانست؛ وی در ادامه به ارائه برنامه های جامع ایمنی، بهداشت و محیط زیست انجام شده در آن گروه صنعتی پرداخت و از تاثیرگذاری و اثربخشی بالای این برنامه ها در کاهش حوادث و بیماری های ناشی از کار بدون تاثیر در راندمان تولید خبر داد.

سپس مهندس حمیدرضا رضایی رئیس اداره ایمنی و بهداشت حرفه ای گروه صنعتی ایرانخودرو با بیان فرآیند های اجرا شده ایمنی و بهداشت حرفه ای این مجموعه بزرگ شامل مجوزهای ایمنی ، برقراری استاندارد های ایمنی و بهداشت حرفه ای ازجمله 5sو OHSAS45000-2018، آموزش های بدو استخدام و دوره ای کارکنان، اجرای برنامه های توقیف فرآیندهای نا ایمن، کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار بصورت مستمر و با حداکثر نیرو و  توان، تدوین و ابلاغ آیین نامه ساختار نقش، مسئولیت کارکنان در مقابل HSE و پیاده سازی آیین نامه تایید صلاحیت پیمانکاران را گوشه ای از برنامه های موثر این گروه  در کاهش حوادث و بیماری ها بیان کرد.

در انتهای این همایش دکتر نفیسه نصیر زاده دانشجوی دکترای بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی تهران به آموزش "آشنایی با نانو مواد و روش های ارزیابی ریسک مواجهه با آنها در بهداشت حرفه ای"پرداخت.

وی با بیان تعدد موارد استفاده نانو مواد در حوزه های مختلف شغلی و غیر شغلی و نوظهور بودن  این موضوع، به نیاز بالای تحقیق و بررسی بیشتر و بروز رسانی حدود مواجهه شغلی توسط کارشناسان و اصحاب این حوزه اشاره کرد و با بیان اینکه تا کنون در مجامع علمی تحقیقات گسترده در زمینه بهداشت حرفه ای انجام نشده آن را مخاطره آمیز تشخیص داده و احتمال بروز بیماری های شغلی ناشی از مواجهه با این مواد را بالا دانست.

وی در ادامه جامعه بهداشت حرفه ای را متصدی ایفای نقش خود در شناسایی ، ارزیابی و کنترل نانو مواد معرفی کرد.

ایشان سپس به ارائه مطالبی ارزنده پیرامون مشخصات نانو مواد، کاربرد های فن آوری نانو در صنعت نساجی شامل قابلیت های ضد چروک،محافظت در برابر پرتو فرابنفش، کند سوزی و بهبود مقاومت حرارتی و صنعت ساختمان سازی شامل تولید رنگ های آب گریز، عایق های نانو و مقابله با مشکلات رطوبتی پرداخت.

وی پس از بیان روش های تولید نانو مواد وظایف متخصصان بهداشت حرفه ای و گام های آن را تشریح نمود و تبعیت کارفرمایان از استاندارد های ملی و بین المللی حوزه نانو مواد را ضروری دانست.

وی در ادامه و به منظور آشنایی بیشتر مدیران و کارشناسان به تشریح تخصصی ارزیابی ریسک نانو مواد به روش کنترل باندینگ(CB-NANOTOOLS)پرداخت و راهکارهای کاهش مواجهه از طریق اقدامات مهندسی و مدیریتی و الزامات استفاده از لوازم حفاظت فردی را بیان کرد.

در پایان مهندس عباسعلی چمنی، کارشناس مسئول واحد بهداشت حرفه ای، ارائه مستندات فعالیت های انجام شده از سوی صنایع به واحد بهداشت حرفه ای شبکه را امری ضروری دانست و براین موضوع تاکید کرد.

  • گروه خبری : شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر
  • کد خبر : 287356
محسن عصمتی
تهیه کننده:

محسن عصمتی

تصاویر

برگزاری سومین همایش فصلی آموزشی - هماهنگی بهداشت حرفه ای مدیران و کارشناسان در شرکت ایران خودرو دیزل شهرستان اسلامشهر برگزاری سومین همایش فصلی آموزشی - هماهنگی بهداشت حرفه ای مدیران و کارشناسان در شرکت ایران خودرو دیزل شهرستان اسلامشهر برگزاری سومین همایش فصلی آموزشی - هماهنگی بهداشت حرفه ای مدیران و کارشناسان در شرکت ایران خودرو دیزل شهرستان اسلامشهر برگزاری سومین همایش فصلی آموزشی - هماهنگی بهداشت حرفه ای مدیران و کارشناسان در شرکت ایران خودرو دیزل شهرستان اسلامشهر برگزاری سومین همایش فصلی آموزشی - هماهنگی بهداشت حرفه ای مدیران و کارشناسان در شرکت ایران خودرو دیزل شهرستان اسلامشهر
تنظیمات قالب