برگزاری سیزدهمین جشنواره شمس در سایه شیوه نامه های بهداشتی

با حضور محدود شرکت کنندگان از دستاوردها، استعدادهای برتر و نخبگان و افتخارات جامعه چشم پزشکی و علوم بینائی کشور در سیزدهمین جشنواره پروفسور محمد قلی شمس تقدیر شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، سیزدهمین جشنواره چشم‌پزشکی و علوم بینایی شمس پنج‌شنبه 14 اسفند 1399 با شیوه‌ای متفاوت و ویژه در فضای باز این بیمارستان برگزار شد.

در آغاز این مراسم که به‌صورت مجازی برای علاقه‌مندان پخش می‌شد، دکتر محسن بهمنی کشکولی، استاد گروه چشم‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران و دبیر جشنواره با یادآوری این نکته که در واپسین روزهای قرن 14 و شروع قرن جدید هجری شمسی قرارگرفته‌ایم ابراز امیدواری کرد: سال جدید همراه بهار سلامتی، شادی و درکنار خانواده بودن را برای همه به ارمغان بیاورد.
وی ضمن خوشامدگویی به اعضای هیئت مؤسس بنیاد پروفسور محمد قلی شمس، دست‌اندرکاران و برگزیدگان جشنواره و مهمانان حضوری و مجازی جشنواره، یادی از درگذشتگان جامعه چشم‌پزشکی در همه‌گیری کووید- 19 به ویژه شادروانان دکتر محمد زارع جوشقانی و دکتر محمد فقیهی کرد و افزود: سال گذشته همین ایام بود که با این دوستان ارجمند درباره سمینارهای بهاره انجمن و فارابی گفتگو می‌کردیم ولی الآن آنها از کنار ما رخت بربسته اند، یادشان را گرامی می‌داریم و برای خانواده محترمشان آرزوی سلامتی داریم.
دکتر بهمنی کشکولی گفت: کرونا پیام خیلی مهمی به همه ما داد، اینکه قدر همه رابدانیم، مهربانتر باشیم و هرسلیقه ای را قدر بدانیم.
دبیر سیزدهمین جشنواره چشم‌پزشکی و علوم بینائی شمس گفت: جشنواره درسال 1387 با دبیری دکتر علیرضا لاشیئی برای شناسایی افراد برگزیده و نخبه در جامعه چشم‌پزشکی و علوم بینایی فعالیت خود را در سطح ملی شروع کرد و به حق در کمیته های داوری، برگزیدگان صرف نظر از اینکه از کدام مرکز دانشگاهی یا غیر دانشگاهی هستند و تنها بر اساس شایسته سالاری انتخاب شده اند؛ و خوشبختانه این سیاست تا امروز ادامه یافته است. وی انتخاب خود به عنوان دبیر جشنواره را نمادی از عملکرد ملی آن دانست و افزود: برای اولین بار فردی خارج از اساتید و دوستان گرامی فارابی، عهده دار مسئولیت دبیری جشنواره شده است و این افتخار به من داده شد تا مصداقی از عملکرد ملی آن باشد.

دکتر کشکولی جشنواره شمس را در حوزه چشم‌پزشکی هم سطح جشنواره رازی دانست و گفت: قطعا با بالارفتن کیفیت در سال های آتی، جشنواره همسان جشنواره رازی به ایفای نقش ملی خواهد پرداخت. دبیر جشنواره سیزدهم شمس، از بنیاد پروفسور محمد قلی شمس، بیمارستان فارابی، انجمن چشم‌پزشکی ایران و فرهنگسرای رازی به عنوان برگزار کننده یاد کرد و گفت: موفقیت هرنهاد به افرادی که با عشق درآن مشغول کارند بستگی دارد، بارها گفته ام و تاکید می کنم که اگر جشنواره شمس پس از سیزده دوره برگزاری، به سطحی ملی رسیده است یکی از دلایل مهمش حضور دکتر محمدی است که با عشق کار می کند و من به دوستی و همکاری با وی در این دوره افتخار می کنم.
وی همچنین از گروه اجرایی جشنواره که با طرح ایده های جدید باعث موفقیت آن می شوند، همچنین حامیان جشنواره، قدردانی کرد.

رونمایی از دانشنامه چشم‌پزشکی ایران
پس از سخنان دبیر جشنواره، با حضور دکتر شهرام یزدانی، معاون مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش پزشکی وزارت بهداشت و دکتر محمود جباروند، دبیرکل انجمن چشم‌پزشکی ایران از «دانشنامه چشم‌پزشکی ایران» رونمایی شد. محتوای این دانشنامه که به دو زبان فارسی و انگلیسی منتشر شده، برگرفته از شواهد جمعیتی و تجربی ملی و با ذکر سوابقی از طب ایرانی است. دکتر یزدانی، رونمایی از دانشنامه چشم‌پزشکی ایران را یکی از رویدادهای مهم جشنواره شمس دانست و گفت: ایده تدوین یک دانشنامه مبتنی بر دانش بومی کشور در زمینه چشم‌پزشکی حدود یک سال قبل در نشستی با دکترسید فرزاد محمدی، رئیس مرکز تحقیقات چشم‌پزشکی ترجمانی مطرح شد و به سرعت از طرف این مرکز به عنوان یک گرنت مورد حمایت قرار گرفت. بسیار خوشنودیم که در مدت زمان کوتاه حاصل این تلاش جمعی در قالب یک دانشنامه بومی متبلور شده و به امید خدا امروز از آن رونمایی می شود. وی با بیان اینکه امروزه به شکل فزاینده‌ای بر نیازمندی به دانش بومی برای تصمیم گیری درست تاکید می شود، گفت: بخش زیادی از اطلاعاتی که به‌صورت روزمره در تصمیم ‌گیری‌های خود استفاده می‌کنیم نیازمند دانش بومی است. دکتر یزدانی تدوین دانشنامه چشم‌پزشکی را اولین تجربه ملی در این زمینه دانست و گفت: تجربه بسیار خوب تدوین این دانشنامه باعث شد تا زمینه ای برای شکل گیری دانش بومی در سایر حوزه ها فراهم شود. همچنین در این بخش با پخش نماهنگ «اسناد چشم‌پزشکی پارسی» این ابتکار عمل معرفی شد. شرکت کنندگان جشنواره با سخنرانی دکتر جعفر عرفانیان خواه سفیر جهانی برند فرش دستباف ایرانی در باره این هنر اصیل سرزمینمان به استقبال بخش اصلی جشنواره و اعلان برگزیدگان رفتند.

 

معرفی برگزیدگان دسته های رقابتی و غیر رقابتی جشنواره
بخش اهدای جوایز با نکوداشت یاد عزیزانی از جامعه چشم‌پزشکی که در همه گیری کرونا از دنیا رفتند و ذکر صلوات و قرائت فاتحه برای آنان، آغاز شد. سپس دکتر سید فرزاد محمدی درباره دسته های رقابتی و غیر رقابتی جشنواره توضیحاتی داد و افزود: به اقتضای شرایط و برای نکوداشت یاد دو استاد فقیدجامعه چشم‌پزشکی، دکتر محمد زارعی جوشقانی و دکتر محمد فقیهی که در همه گیری کووید- 19 چشم از جهان فرو بستند امسال در بخش افتخار خدمت و مسئولیت پذیری اجتماعی جایزه این دو عزیز به خانواده آنها اهدا می شود. این مراسم با معرفی برگزیدگان دسته رقابتی و تقدیر از 4 مقاله برتر فارسی، بالینی، ترجمانی و با منشاء بخش خصوصی، 2 ایده برتر،2 پایان نامه بالینی و ترجمانی، 3 کتاب برتر بالینی، پیراچشم‌پزشکی و فصل کتاب بین المللی، معرفی نهال دانشوری و دانشور جوان برتر چشم پزشک برنده گرنت ICO_FARABI ادامه یافت.
در دسته غیر رقابتی نیز از دکتر اردشیرخورشیدیان، چشم پزشک و نویسنده به عنوان ادیب چشم پزشکان و دکتر سیامک زارعی قنواتی، استاد گروه چشم‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان چشم پزشک پارسی تقدیر شد. دکتر محمد مهدی پرورش، استاد گروه چشم‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران به عنوان آموزگار برتر نشان سجادی جشنواره را دریافت کرد و نشان خدادوست نیز به دلیل سالها تلاش در امر نوع‌دوستی و پیشگیری از نابینایی به دکتر عبدالرضا باستانی، چشم پزشک اهوازی که با 88 سال سن هنوز به مداوای چشم بیماران می پردازد، اهدا شد. عنوان دانشمند برتر و نشان پیمان جشنواره به دکتر مهدی خباز خوب، اپیدمیولوژیست مرکز تحقیقات نور با 300 مقاله و 30 H_index اهدا شد.

اعطای دومین عنوان طبیب دیدگان جشنواره
بخش اهدای جوایز سیزدهمین جشنواره چشم‌پزشکی و علوم بینائی شمس با اعطای عنوان طبیب دیدگان، بردوش افکندن حمایل سیمرغ و تقدیم بالاترین نشان جشنواره (نشان سه شمس) به دکتر محمد علی جوادی، استاد برجسته چشم‌پزشکی و رئیس مرکز تحقیقات چشم‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه یافت. این عنوان برای اولین بار به دکتر سید حسن هاشمی در نهمین جشنواره شمس اهدا شده است.
اجرای موسیقی زنده، برپایی غرفه عکس یادگاری با وسایل شخصی پروفسور فقید محمد قلی شمس، غرفه هنری، نگارگذر دوره های پیشین جشنواره، نمایشگاه فرش های نفیس دستباف ایرانی و کاشت نهال در آستانه روز درختکاری، از برنامه های جانبی این جشنواره بود.

خبرنگار: حمیده امیدوار

سید عباس  قاضی میرسعید
تهیه کننده:

سید عباس قاضی میرسعید

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب