• تاریخ انتشار : 1398/11/29 - 12:35
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1453
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

برگزاری همایش سلامت معنوی در بیمارستان مرکز طبی کودکان

همایش سلامت معنوی به همت معاونت فرهنگی دانشگاه در سالن شماره یک مرکز طبی کودکان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان مرکز طبی کودکان، این همایش با موضوع آموزش احکام نماز بیماران روز سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۸ با حضور دکتر عبدالرحمان رستمیان معاون فرهنگی دانشگاه، دکتر شکوه ورعی مدیر پرستاری دانشگاه، دکتر اصغر قربانی عضو هیئت علمی دانشگاه و دکتر رضا شروین بدو رئیس بیمارستان، دکتر کاظم رهنما مدیر بیمارستان، نازیلا خلیل زاده مدیر پرستاری بیمارستان مرکز طبی کودکان برگزار شد.
در ابتدای این همایش محمود اشتیاقی پس از قرائت آیاتی از قران کریم، از زحمات دکتر بدو و دکتر رهنما برای برگزاری این همایش در مرکز طبی کودکان قدردانی کرد و ضمن خوش آمدگویی به حاضران در مراسم از نمازخانه مرکز طبی کودکان به عنوان نمازخانه برتر دانشگاه در سال ۹۶ یاد کرد.

سپس دکتر رستمیان در خصوص توجه به نماز و سلامت معنوی مطالبی ارائه کرد. 
وی ضمن اشاره به جایگاه نماز، از اهمیت توجه به فراهم کردن بسترهای لازم برای دستیابی مراجعان به بیمارستان‌ها سخن گفت و افزود: لازم است بسترهای مناسب برای هموار شدن مسیر دستیابی به سلامت معنوی در بیمارستان‌ها فراهم شود که تاکنون برخی بیمارستان‌ها این شرایط را به شکل ایده آل فراهم کرده اند.
معاون فرهنگی دانشگاه تصریح کرد: با ایجاد طراحی‌های پژوهشی در رشته‌های مختلف می‌توانیم به ابعاد نماز در سلامت جسم هم پی ببریم. وی با اشاره به رشته تخصصی خود که روماتولوژی است به تاثیر انجام سه بار حرکات نماز در روز در سلامت جسم تاکید کرد.
دکتر رستمیان با بیان هدف تشکیل گروه سلامت معنوی دانشگاه، از نقش نماز در سلامت روح و ایجاد بستر خیرخواهی با حضور در اجتماع نماز سخن گفت.
وی در پایان به بیان اهمیت نقش کارکنان پرستاری برای آموزش به بیماران پرداخت.  

سپس دکتر ورعی ضمن تشکر از خداوند متعال برای حضور در این مراسم گفت: یکی از نیازهای جامعه اسلامی و فرهنگی ما آشنایی با آموزه‌های دینی به شکل عملی است علیرغم مطالعه کتاب‌های فراوان اما آشنایی عملی و انجام آن به درستی رکن اصلی یادگیری است. با یادگیری عملی می‌توانیم خدمات به جا و درستی را به بیمارانی که نیازمند کسب اطلاعات زمینه‌ایدر این راستا هستند ارائه کنیم.
مدیر پرستاری دانشگاه با اشاره به آیه « الا بذکرالله تطمئن القلوب» از اهمیت ارتباط با خداوند در زمان بیماری سخن گفت و این گونه بیان کرد که ارتباط با خداوند به خودی خود یک نوع درمان محسوب می‌شود.
ما به عنوان عنوان یکی از نیروهای کمک کننده به بیماران می‌توانیم آنها را به انجام درست فرایض دینی تشویق کنیم که لازمه آن کسب اطلاعات کافی در این زمینه است.
دکتر ورعی از حضور گروه‌های پرستاری در این مراسم قدردانی کرد و افزود: با توجه به وظیفه پرستاران که مراقبت از بیماران و ارتباط نزدیک با آنهاست، می‌توانیم به عنوان راهنما عمل کنند و در صورت نیاز به بیماران و همراهان آموزش دهیم.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد که این قبیل آموزش‌ها تداوم یابد.
در ادامه دکتر قربانی به تدریس مباحث آموزشی پرداخت.
وی ابتدا به بیان تعریف سلامت در سازمان بهداشت جهانی پرداخت و گفت در این تعریف فردی به عنوان فرد سالم تلقی می‌شود که در سه بعد دارای سلامتی باشد؛ سلامت جسمی، روانی و اجتماعی و سپس افزود با توجه به پژوهش‌های انجام شده در کشور‌های مختلف محققان به تاثیر نقش نگرش و باورهای دینی بیماران و کادر درمان در سلامت بیماران پی برده‌اندکه پس از این پژوهش‌ها سازمان بهداشت جهانی بعد سلامت معنوی را نیز به سایر ابعاد سلامت اضافه کرده است.


دکتر قربانی با ارائه آمارهایی از تحقیقات در این حوزه به بیان عملی فراهم شدن بستر نماز و سلامت معنوی در بیمارستان‌ها پرداخت و در این زمینه آموزش‌های مرتبط را به حاضران ارائه کرد.
در پایان ضمن پاسخ به پرسش‌های مطرح شده، از حاضران نیز پرسش‌هاییدر خصوص مسائل آموزشی مطرح شده به حاضران برای پاسخگویی ارائه شد.
این همایش دارای امتیاز بازآموزی بود.

  • گروه خبری : بیمارستان,مرکز طبی کودکان,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 150706
لیلا  یوسفی
تهیه کننده:

لیلا یوسفی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب