• تاریخ انتشار : 1398/11/06 - 10:36
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 459
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری چهاردهمین کنفرانس ادواری آموزشی سال 98 مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی

چهاردهمین کنفرانس ادواری آموزشی سال 98 مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی با عنوان روش های نوین ایمونوتراپی سرطان، برگزار شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی این کنفرانس روز چهارشنبه  2 بهمن 98، با حضور استادان و پژوهشگران در سالن دکتر فرهودی این مرکز برگزار شد.
سخنران این جلسه دکتر مریم نوری زاده، دکترای ایمونولوژی و  پژوهشگر مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی بود که در ابتدا گفت: امروزه موضوع ایمونوتراپی در درمان سرطان یکی از مباحث چالش برانگیز و مهم در تحقیقات مؤسسات مهم تحقیقاتی دنیا محسوب می شود و  یکی از مسیرهای امیدبخش در ایمونوتراپی سرطان، استفاده از مهارکننده های ملکولهایی ( که با  عنوان Immune checkpoint شناخته می شوند)،است که بر سطح سلولهای ایمنی خصوصا سلول های T بیان شده و نقش بسیار مهمی در هموستاز پاسخ های ایمنی در شرایط فیزیولوژیک ایفا می کنند، اما سلولهای توموری از سازوکار بیان این ملکولها برای فرار از سیستم ایمنی استفاده می کنند و بدین شکل سلولهای ایمنی را از عملکرد واقعی خود باز میدارند، لذا مهار این ملکولها، ترمز را از سلولهای ایمنی برداشته و راه را برای ایجاد یک پاسخ ایمنی مؤثر باز می کند.
دکتر نوری زاده گفت: با وجود اهمیت این نوع درمان، متاسفانه پاسخ ضد توموری مؤثر که منجر به پسرفت کامل تومورها شود در همه بیماران مشاهده نمی شود و در این مقاله که در سال 2019 و توسط یک تیم تحقیقاتی فرانسوی چاپ شده است، ضمن تبیین نقش ذاتی سلولهای توموری در شکل گیری و هتروژنیتی تومورها و نیز عوامل مؤثر در عدم پاسخگویی به مهار کننده های ICI اشاره شده است که عدم پاسخگویی برخی بیماران به دلیل نوع ساختار ایمونولوژیک محیط تومور است، به این صورت که بر اساس یافته دانشمندان پنسیلوانیایی در سال 2018، برخی تومورها از نوع سرد (Cold) بوده و  خالی از سلولهای ایمنی مؤثر در ایجاد پاسخ ضد توموری خصوصا سلولهای T  است و در مقابل آنها تومورهای گرم (Hot ) هستند که حضور سلولهای ایمنی در پیرامون تومور نشان داده شده است.
او اضافه کرد: اگرچه هر دو نوع آنها به نوعی از ساز و کارهای فرار از سیستم ایمنی استفاده می کنند، اما مطالعات نشان داده اند که تومورهای گرم (Hot ) پاسخ بهتر و مؤثرتری به ایمونوتراپی می دهند.
پژوهشگر مرکز تحقیقات ایمونولوژی،آسم و آلرژی بیان کرد: به طور کلی استراتژی ایمونوتراپی برای تقویت پاسخ های ایمنی در هر کدام از انواع تومورها که می توانند انواع مختلف و هتروژنی فراتر از تقسیم بندی فوق داشته باشند، بسیار متفاوت و منحصر به فرد است.
وی گفت: در این مقاله همچنین به معرفی راه های مؤثر در تبدیل تومورهای سرد Cold به گرم Hot با استفاده از ترکیب روشهای درمانی رایج مانند شیمی درمانی یا رادیوتراپی و درمانهای نوین مانند ایمونوتراپی پرداخته شده است.
در پایان این جلسه، سخنران به سوالات شرکت کنندگان پاسخ داد و حاضران در خصوص موضوع فوق به بحث و تبادل نظر پرداختند.
لینک مقاله

عکس و خبر: الناز واحدی

  • گروه خبری : مرکز تحقیقات ایمونولوژی آسم و آلرژی
  • کد خبر : 97509
الناز واحدي
تهیه کننده:

الناز واحدي

تنظیمات قالب