• تاریخ انتشار : 1402/08/10 - 13:40
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 219
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

بیست و سومین نشست تیم مدیریت و رهبری مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)

در نشست تیم مدیریت و رهبری، گزارشی از وضعیت داروهای پرمصرف در بخش‌های مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) ارائه شد.

️به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)، بیست و سومین جلسه تیم مدیریت و رهبری مجتمع دوشنبه ۸ آبان ۱۴۰۲ با حضور دکتر محمدعلی سورکی معاون پشتیبانی، دکتر امیرحسین اورندی معاون درمان، دکتر سیدعلی مومنی سرپرست معاونت امور دانشگاهی، دکتر مرتضی دارائی معاون امور فرهنگی، دکتر زهرا پناهی رئیس بیمارستان ولیعصر، دکتر امیر نداف مدیر امور آموزشی و دانشجویی، دکتر حسین خلیلی رئیس بخش مراقبت های دارویی در سالن شورای ریاست برگزار شد.
در ابتدای جلسه دکتر خلیلی در خصوص چالشهای توزیع دارو، پروسه اصالت‌سنجی دارو و تجهیزات در مجتمع گفت: همکاران داروساز مسئولیت خدمت ارائه دارو را دارند و لازم است قبل از ارسال هر نوع تجهیزات و داروی مصرفی، مانند نوار قند تا سرم، اصالت سنجی صورت بگیرد.
سپس درباره تغذیه روده‌ای بیماران نیازمند به گاواژ گفت: انترال فیدینگ در اغلب ICU ها یکی از ده فرآورده‌های پر مصرف مجتمع محسوب می‌شود که ۹۰ درصد هزینه آن از یارانه سلامت و ۱۰ درصد توسط بیمار پرداخت می‌شود.
وی ادامه داد: به صورت میانگین روزانه حدود 250 کارتن سرم در مجتمع توزیع می‌شود.
دکتر خلیلی ضمن مروری بر نتایج مطالعه انجام شده در مجتمع بر روی مصرف منطقی آنتی‌بیوتیکها، سرم، پنتوپرازول و هپارین در مجتمع و اشاره به این موضوع که مروپنم رتبه اول داروی آنتی‌بیوتیک مصرفی در مجتمع را دارد، پیشنهاد داد تا آموزش پروتکلهای دارویی بویژه دستورالعمل مصرف منطقی آنتی‌بیوتیک در مجتمع به فراگیران تازه وارد در دستور کار قرار گیرد.
وی ادامه داد: با پیشنهاد معاونت امور دانشگاهی مجتمع، سلسله ویدئوهای آموزشی در زمینه های مرتبط با دارودرمانی ویژه فراگیران در حال تهیه است.
سپس حاضرین درباره جداول داروها و فرآورده‌های پرمصرف، به تفکیک بخش‌های عادی و ویژه در مجتمع بحث و تبادل نظر کردند.
دکتر اورندی گفت: بیماران بستری در بخشهای مجتمع قریب به اتفاق دارای ریسک فاکتورهای زیادی هستند که پیشگیری از ترومبوز ورید عمقی(وضعیت انعقاد پذیری بالای خون) و استرس اولسر (زخم معده ناشی از استرس) را توجیه می‌کند.
معاون درمان درخصوص مصرف پروفیلاکسی آنتی‌بیوتیکی در مواقع شک به سپسیس در بیماران بستری ادامه داد: با توجه به کامپلیکه بودن( پیچیده و پر ریسک بودن) بیماران بستری در این مرکز در صورت شک به سپسیس تجویز رژیم امپریک ونکومایسین و مروپنم باعث بالارفتن آمار مصرف مروپنم شده است.
در ادامه دکتر اورندی خواست تا گزارشی از لیست داروهای مصرفی از نظر تعداد مصرف و قیمت داروها بر اساس بخش تهیه و به بخشها ارسال شود.
سپس دکتر اینانلو بر نقش سرپرستاران در شناسایی و یادآوری تداخلات دارویی ثبت شده در کاردکس، داروی مشابه و حتی کمک به مدیریت مصرف سرم در مجتمع تاکید نمود و گفت: بازخورد و اعلام هشدار از طریق سیستم پرستاری سهل‌الوصول تر است.
دکتر اینانلو ادامه داد: نحوه تامین تجهیزات پزشکی برای اتاق عمل‌ها در مجتمع به اصلاح و تدبیر فوری نیاز دارد و بازخوردی که از برخی روسای بخشها دریافت می‌کنیم نشان‌دهنده مواردی از کنسلی جراحی‌ها درنتیجه عدم تامین تجهیزات مورد نیاز بوده است.
رئیس مجتمع افزود: با توجه به اینکه در کشور از نظر تجهیزات مصرفی در وضعیت خوبی به سر می بریم و سیاست دانشگاه بر تامین به موقع تجهیزات است، انتظار می رود چنین مواردی دیده نشود.
دکتر خلیلی در پاسخ گفت: مساله ارز ترجیحی باعث کاهش علاقه شرکت ها در فروش تجهیزات به بیمارستان ها شده است، وی ادامه داد: با توجه به وجود سامانه ای در وزارت بهداشت برای اعتبار سنجی شرکتهای فروشنده تجهیرات‌، خرید تجهیزات برای اطمینان از اصالت کالا صرفا از این کانال امکان پذیر است.
دکتر اینانلو گفت: موارد مکرری از اعلام عدم وجود تجهیزات پزشکی مورد نیاز اتاق عمل در انبار دارویی بیمارستان حضرت مهدی (عج) توسط اساتید گزارش شده، در حالیکه پس از استعلام به صورت فردی مشخص شده در انبار دیگری در مجتمع کالای مورد نظر وجود داشته است. رئیس مجتمع با اشاره به این موضوع که مدیریت تامین تجهیزات و دارو در مجتمع با داروخانه ۱۳ آبان است و پزشک یا کادر اتاق عمل نباید جهت تامین تجهیزات به انبارهای دارو و تجهیزات مختلف تماس بگیرند، گفت: حتی اگر کالایی در مجتمع وجود ندارد باید به نحوی از سایر مراکز ۱۳ آبان تهیه و در اسرع وقت تحویل بخش و اتاق عمل گردد.
دکتر خلیلی در پاسخ عنوان کرد: حداکثر تلاشمان را برای بهبود و اصلاح این موارد خواهیم کرد.
دکتر سورکی با اشاره به طرح های بزرگ توسعه‌ای و راه‌اندازهای متعدد در صف، گفت: همکاری حداکثری واحدهای دیگر مانند داروخانه در مجتمع برای تسهیل انجام طرح های دانشگاه و مجتمع لازم است. ما همه یک مجموعه واحد هستیم و در مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) کارها بدون همکاری دو طرفه پیش نخواهد رفت، در معاونت پشتیبانی مجتمع جهت تسهیل انجام امور، همواره مساعدت و همکاری با واحدهای حاضر در این مرکز اولویت اول ما است.

  • گروه خبری : مجتمع بیمارستانی امام خمینی
  • کد خبر : 250256
محمد مرزبان
تهیه کننده:

محمد مرزبان

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب