توصیه های بهداشتی مدیر شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر برای حفظ سلامت در ایام محرم و صفر

مدیر شبکه بهداشت و درمان در مصاحبه خود به هیئت داران و خادمان مساجد توصیه کرد تا با رعایت توصیه هایی در حفظ سلامت عزاداران امام حسین (ع) سهیم باشند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، دکتر علیرضا عباسی، مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان با توجه به فرارسیدن ایام شهادت سالار شهیدان و 72 یار ایشان، با اهمیت رعایت بهداشت در این ایام با توجهبه برگزاری مراسم های مختلف در سطح شهرستان در ابتدا به در خصوص بیماری وبا با توجه به قرارداشتن در فصل گرما و بیماریهای منتقله از راه آب و غذا اشاره کرد و گفت:  وبا یک اسهال عفونی خطرناک است که از طریق آب، غذا و دست های آلوده منتقل می شود و به ویژه برای کودکان، سالمندان و زنان باردار  بسیار خطرناک است و علایم آن شامل مدفوع شل و آبکی (لعاب برنجی)، احساس پری شکم و سر و صدا (غرغر) شکم ، استفراغ ناگهانی بدون حالت تهوع و عطش و تشنگی شدید است. 
دکتر عباسی شستشوی مرتب دست ها، مصرف آب سالم، عدم مصرف یخ های قالبی و صنعتی، استفاده از ظروف غذای شخصی یا یکبار مصرف، مصرف مواد غذایی تازه پخته شده و گرم، نخوردن سبزی، سالاد و مواد غذایی خام و شستن و پوست گرفتن میوه را از راه های پیشگیری از بیماریهای منتقله از آب و غذا و به ویژه بیماری وبا دانست و به عزاداران حسینی هم توصیه هایی کرد و افزود: به طور منظم دست های خود را با آب و صابون بشویید، در صورت عدم دسترسی به آب و صابون، از محلولهای ضدعفونی کننده الکلی استفاده کنید، زباله و پسماندهای مواد غذایی را در سطل زباله قرار دهید، در اماکن شلوغ و پر جمعیت، از ماسک استفاده کنید. هنگام عطسه و سرفه از دستمال کاغذی یا قسمت بالای آستین لباس خود استفاده کنید و در صورت داشتن علائم بیماری (اسهال، تهوع و استفراغ، شکم درد، تب، بدن درد، سرفه، گرفتگی صدا، گلودرد و تنگی نفس) فورا به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه کنید و در اجتماعات شرکت نکنید.
مدیر شبکه بهداشت و درمان در ادامه توصیه هایی به هیات داران و خادمان کرد . وی این توصیه ها را شامل انجام مرتب تهویه هیات و مساجد ، جلوگیری از کار کردن افرادی که علائم بیماری دارند، استفاده از ماسک سه لایه پزشکی توسط همه افراد در هیات ها و مساجد ، داشتن کارت بهداشت معتبر برای همه افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا، ضرورت رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت ، فراهم کردن امکانات شست‌ و شو و ضدعفونی دست در هیات ها ، اجتناب از ازدحام جمعیت در داخل آشپزخانه و محوطه هیات ، خودداری از فرو بردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است، استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی و خودداری اکید از ذبح گوسفند قربانی در فضای باز و ریختن خون حیوان در جوی آب و سطح کوچه و خیابان و نگهداری گوشت قربانی قبل از مصرف، به مدت 24 ساعت در یخچال با دمای ℃4 عنوان کرد. 
 
 
زینب  ایمانی
تهیه کننده:

زینب ایمانی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب