• تاریخ انتشار : 1401/03/28 - 13:03
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 303
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

جلسه کمیته کنترل عفونت دانشگاه برگزار شد

در جلسه کمیته کنترل عفونت دانشگاه وضیعت شاخص های کنترل عفونت در دانشگاه بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، جلسه کمیته کنترل عفونت دانشگاه با حضور دکتر عزیز رسولی، مدیر نظارت و اعتباربخشی، دکتر علی گنجعلی خان، مدیر تعالی بالینی امور بیمارستانی، دکتر سید علی دهقان، رییس مجتمع بیمارستان امام خمینی (ره)، دکتر زینب صیامی، مشاور بیماری های عفونی، مهناز هادی پور، کارشناس مسئول کنترل عفونت معاونت درمان و اعضای کمیته کنترل عفونت دانشگاه روز چهارشنبه، بیست و پنجم خرداد 1401 در سالن اجتماعات معاونت درمان برگزار شد.
دکتر گنجعلی خان در رابطه با استاپ اوردر اتواتیک که حدود دو سال است توسط معاونت درمان در HIS بیمارستان ها برنامه ریزی شده اعلام کرد: با تغییر سیستم در بیمارستان ها این مسئله می بایست پیگیری شود و با بیمه سلامت در رابطه با برگه مشاوره عفونی بصورت الکترونیک صحبت شود.
در این جلسه دکتر رسولی ضمن خیر مقدم به اعضا کمیته، دستورکار جلسه را عنوان کرد و با توجه به اینکه بیماری های عفونی همه گیر اپیدمی می شود، ایجاد ایزوله فشار منفی را حداقل در بیمارستان های بزرگ الزامی دانست.
وی همچنین در خصوص وضعیت عفونت های بیمارستانی در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران ابراز کرد: با توجه به اینکه نرخ عفونت بیمارستانی در کشورهای پیشرفته 5 تا 15 در بخش ویژه 9 تا 37 در کشورهای در حال توسعه 15.5تا 47.9 در هر هزار روز بیمار بستری است، لذا می بایست پزشکان کنترل عفونت مداخله مستقیم داشته و رابطین کنترل عفونت برای بیماریابی فعال تر باشند. کلاس های آموزشی برای پزشکان کنترل عفونت در راستای آشنایی با نرم افزار نظام مراقبت عفونت بیمارستانی الزامی است و برای فعال کردن رابطین نیز نیاز به ایجاد انگیزه می باشد.
مدیر نظارت و اعتباربخشی با عنایت به اینکه اولویت ما بیماران و سلامت جامعه است، در خصوص طرح مدیریت زخم گفت: در مدت کوتاه با مدیریت صحیح از آمپوته شدن بیماران با پای دیابتی جلوگیری شده است و با آموزش پرستاران، بیمارستان های پایلوت به درمان زخم ها اقدام کردند و جلوی عفونت بیمارستانی و افزایش هزینه های بیماران گرفته شده است.
در ادامه دکتر صیامی در رابطه با آموزش نظام مراقبت عفونت های بیمارستانی در گروه های مختلف پزشکان از جمله کار ورز و دستیار ابراز کرد: می بایست با توجه به اهمیت موضوع آموزش، آموزش ها جدی تر گرفته شود.
دکتر دهقان در رابطه با طرح مدیریت زخم در بیمارستان ها گفت: کلینیک زخم در بیمارستان امام هم دایر شده و اثرات مثبت آن بدیهی است، این طرح معاونت درمان طرح موثری برای سلامت جامعه بوده است، بیماران با هزینه کم، مدیریت صحیح و به موقع درمان می شوند و از عفونت بیمارستانی و افزایش طول مدت بستری بیماران جلوگیری می کند.
در ادامه مهناز هادی پور وضیعت شاخص های کنترل عفونت در دانشگاه را بررسی کرد و گزارشی از عملکرد معاونت در طی سال اخیر در رابطه با شاخص ها و توانمند سازی کارکنان بخش استریل مرکزی و طرح مدیریت زخم در بیمارستان ها وگرامیداشت هفته جهانی بهداشت دست در بیمارستان ها ارائه داد.
وی در خصوص خودارزیابی بهداشت دست در بیمارستان ها گفت: دو موقعیت رعایت بهداشت دست در بیمارستان ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. قبل از تماس با بیمار و قبل از انجام اقدامات آسپتیک که می بایست اقدامات مداخله ای برای ارتقا آن صورت گیرد. با توجه به میزان رعایت بهداشت دست در کشورهای توسعه یافته 38.7 و بندرت از 40 درصد افزایش می یابد، لذا آمارهای خود ارزیابی منطقی نبوده و میبایست راستی آزمایی شود.
 دکتر افهمی، متخصص بیماری های عفونی دانشگاه در رابطه با ارتقا بهداشت دست ابراز کرد: برگزاری کارگاه بکارگیری راهبرد چند وجهی سازمان جهانی بهداشت برای ارتقا بهداشت دست ) (Multimodal strategies برای پزشکان کنترل عفونت الزامی است.
همچنین ادامه داد: بیشترین عفونت ها در بخش های ویژه دیده میشود لذا می توان از بخش های ویژه آموزش را شروع کرد. بنابراین سرپرستاران و ریاست بخش های ویژه هم می بایست مداخله داشته باشند.
دکتر برومند، متخصص پاتولوژی دانشگاه در ادامه گزارشی از تحلیل درصد عفونت محل عمل بر اساس تعداد جراحی مرکز قلب و اقدامات انجام شده برای مداخله ارائه داد.
دکتر محمدرضا صالحی، معاون امور دانشگاهی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در رابطه با کمیته استواردشیپ ابراز کرد: تشکیل این کمیته در دانشگاه الزامی است و باید به تحلیل و بررسی مصرف منطقی آنتی بیوتیک ها پرداخته و مداخله شود.
در ادامه جلسه مابقی اعضا در رابطه با شاخص ها و عملکرد کمیته نظرات خود را ابراز کردند.

  • گروه خبری : معاونت درمان
  • کد خبر : 214084
فائزه فهیمی تبار
تهیه کننده:

فائزه فهیمی تبار

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب